Connect with us

Hírek

Csehországban megnyílhatnának az üzletek és a szolgáltatások is

Csehországban megnyílhatnának az üzletek és a szolgáltatások is

Nem fogja kérni a cseh kormány az április 12-én lejáró szükségállapot további meghosszabbítását, ezt azt jelenti, hogy a hónap végétől fokozatosan megnyílhatnának az üzletek és a szolgáltatások is Csehországban.

Jan Hamácek kormányfőhelyettes, belügyminiszter, az országos válságstáb elnöke a Mladá Fronta Dnes című napilapnak úgy nyilatkozott, hogy ha minden jól megy, április végén elkezdődhet a szolgáltatások, az üzletek megnyitása és a vendéglők külső tereinek működtetése. Továbbá megerősítette, hogy a cseh kormány már nem fogja kérni a szükségállapot további meghosszabbítását. Április 12. után ennek következtében megszűnik a lakosság mozgásának korlátozása és az éjszakai kijárási tilalom is.

Csehországban az utóbbi hetekben fokozatosan enyhült a járvány, és csökkent a kórházak leterheltsége is. Jan Hamácek úgy véli, a szigorú óvintézkedések meghozták a várt eredményt, és hozzájárultak a járvány terjedésének korlátozásához.

Csehországban

Beutazási feltételek

Az EU ajánlásait követve Csehország a beutazás szempontjából négy színkategóriába sorolta az országokat. Jelenleg az alábbi korlátozó intézkedések mellett lehet beutazni az országba:

  • Magyarország március 15-től a sötétpiros (vörös) kategóriába kapott besorolást. A sötétpiros (vörös) besorolás következtében 72 óránál nem régebbi negatív PCR tesztre van szükség a belépéshez, majd legkorábban a beutazást követő 5. napot követően a sötétpiros(vörös) államokból érkezőknek helyben PCR tesztre kell menniük. E második teszt elkészültéig a beutazónak önkéntes karanténban kell lennie. A teszt eredményét jelenteni kell a lakhely/tartózkodás helye szerint illetékes tisztiorvosi szolgálat felé. 
  • Emellett a piros kategóriából érkezőknek a belépésüket megelőzően elektronikusan regisztrálni is szükséges. A beutazást követő 14 nap alatt, ha elhagyja tartózkodási helyét, FFP2 típusú respirátort kell viselnie.

A teljes cikk elérhető az új REPJEGYKIRALY alkalmazásban is! Az app értesítést küld a legkedvezőbb ajánlatokról, figyelemmel kíséri az utazás világának történéseit, cikkeinket internetkapcsolat nélkül is elérhetik a letöltők. Az alkalmazás kompatibilis mind az iPhone, mind az Androidos telefonokkal.


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 7 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 7 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
5/5 - (1 vote)
Kattintson a megjegyzésre
To Top