Connect with us

Hírek

Ciprus: a beoltottakra nem vár karantén, a Sinopharm vakcinát is elfogadják

Ciprus: a beoltottakra nem vár karantén, a Sinopharm vakcinát is elfogadják

Május 10-től Ciprus nyitva áll a Covid-19 ellen teljesen beoltott személyek előtt. A nyugati vakcinák és a Szputnyik mellett már a Sinopharmmal oltottak is szabadon utazhatnak. A szigetország elfogadja a magyaroktól a védettségi igazolványt a magyar nyelvű oltási igazolással együtt.

Mint arról korábban beszámoltunk májustól teszt és karantén nélkül, szabadon utazhatnak a beoltott turisták Ciprusra. Az Európai Gyógyszerügynökség által jóváhagyott vakcinák (Pfizer, Moderna, AstraZeneca, Janssen) mellett a Szputnyik V, és május 21-től pedig a Sinopharm vakcinát is elismerik és elfogadják a szabad beutazáshoz. Az oltási igazolást attól a naptól kezdve fogadják el, amikor az utas megkapta a második oltást, ha kétadagos oltóanyagról van szó. Az egyadagos védőoltások esetén a vakcina felvételétől számított 14 nap után válik lehetővé a beutazás.

A 18 év alatti utasok a szülők, ill. kísérők egy formanyomtatványában kerülnek regisztrálásra. A 12 év alattiak teszt és oltáskötelezettség nélkül utazhatnak be az országba. Emellett azonban továbbra is szükséges kitölteni 24 órával érkezés előtt a Cyprus Flight Passt. Ebben meg kell adnia, hol és milyen típusú oltást kapott az adott illető, illetve az oltási időpontokat.

  • Aki a Cyprus Flight Pass iránti kérelmet nem elektronikus formában tölti ki, vagy anélkül érkezik a szigetre vagy 300 eurós büntetésre számíthat, vagy pedig a hatóságok visszafordítják a kiindulási országba. Kizárólag a platform műszaki meghibásodása, vagy karbantartás esetén, melyet hivatalosan a platformon jelentenek be, tekintenek el az elektronikus kitöltéstől és csak ebben az esetben fogadják el a kézzel kitöltött formanyomtatványt.

Fontos, hogy a Ciprusra történő belépésnek, a nem beoltott turistákra az országok szín szerinti besorolásának feltételei vonatkoznak. Mivel Ciprus Magyarországot a piros kategóriába sorolja, ennek megfelelően az oltatlanok az indulás megkezdése előtti: 72 órában végzett negatív PCR-tesztről szóló angol nyelvű igazolással, valamint az érkezéskor végzett szintén negatív PCR-teszteredménnyel tudnak beutazni a szigetországba, és a teszt eredményének megérkezéséig karanténba kell vonulniuk.

Kedvezményes repjegyek Ciprusra

(Forrás: turizmus.com, Konzuli Szolgálat)


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 3 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 3 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
5/5 - (1 vote)
Kattintson a megjegyzésre
To Top