Connect with us

Hírek

Ciprus megnyitotta határait a turisták előtt

Ciprus megnyitotta határait a turisták előtt

Ciprus megnyitotta határait. A turisták karanténkötelezettség nélkül kereshetik fel az országot, ha az érkezésük előtt készített koronavírus-teszt eredménye negatív – jelentették be nemrégiben a ciprusi hatóságok.

A turisták karanténkötelezettség nélkül látogathatnak Ciprusra, ha az érkezésük előtt készített koronavírus teszt eredménye negatív. Ezzel együtt az országok besorolása – a korábbi A, B, C kategóriák helyett – március 1-től az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ (ECDC) által kiadott színtérkép alapján történik (zöld, narancssárga, vörös).

Be lehet-e utazni az országba? Igen!

1. Zöld kategóriába sorolt országok – a jelenlegi szakaszban alacsony kockázatú országok 

 • A schengeni térség tagállamai: Izland
 • Harmadik országok: Ausztrália, Új-Zéland, Szingapúr, Szaúd-Arábia  

2. Narancssárga kategóriába sorolt országok – potenciálisan alacsony kockázatú, de a zöld kategóriához képest nagyobb kockázattal rendelkező országok 

 • EU tagállamok: Dánia, Finnország
 • A schengeni térség államai: Norvégia
 • Harmadik országok: Kína (Hong Kong és Makaó is), Dél-Korea, Thaiföld

3. Vörös kategóriába sorolt országok – a zöld és narancssárga országokkal összehasonlítva magasabb kockázatú országok:

 • EU tagállamok: Ausztria, Belgium, Bulgária, Franciaország, Írország, Horvátország, Luxemburg, Románia, Spanyolország, Olaszország, Málta, Hollandia, Magyarország, Lengyelország, Portugália, Szlovákia, Szlovénia, Csehország, Észtország, Lettország, Litvánia, Svédország, Németország, Görögország 
 • Kisállamok: Andorra, Monaco, Vatikán, San Marino
 • A schengeni térség államai: Svájc, Liechtenstein
Ciprus

Kell-e teszt? Igen!

A zöld országokból érkező állampolgárokat nemcsak a karantén, de a COVID-19 teszt elvégzése alól is felmentik. A narancssárga zónából érkező turistáknak legfeljebb 72 órával az indulás előtt készült negatív koronavírusteszt-igazolást kell bemutatniuk, mielőtt a kiindulási ponton felszállnának a repülőgépre.

A vörös kategóriába sorolt országokból – ide tartozik Magyarország is – érkezőknek 2 negatív PRC-tesztet kell bemutatniuk: az első nem lehet az induláshoz képest 72 óránál régebbi, a másodikat pedig Ciprusra érkezéskor kell elvégezni; mindkettőt saját költségen.

A teszt a larnacai reptéren 30, a páfoszi reptéren pedig 32 euróba kerül, és három órán belül SMS-ben közlik az eredményét az utazóval. A 12 évnél fiatalabb gyermekek mentesülnek a tesztek alól. A két negatív PCR-teszt elvégzése pedig minden utazót mentesít a 14 napos kötelező karantén alól.

Kell-e regisztrálni? Igen!

A Ciprusra történő utazáshoz a ciprusi kormány június 9- én létrehozta a „Cyprus Flight Pass” elektronikus platformot, amelyen a beutazáshoz szükséges adatlapot az utazás megkezdése előtti 24 órában elektronikusan kell kitölteni. A szigetre utazók így kapják meg az úgynevezett „flight pass”-t, amely az országba való belépéshez szükséges és amelyet a kiindulási országban, a repülőgépbe való beszálláskor is be kell mutatni.

A platform használata mindenki számára kötelező, aki Ciprusra szeretne utazni. Aki a „Cyprus Flight Pass” iránti kérelmet nem elektronikus formában tölti ki, vagy anélkül érkezik a szigetre vagy 300 eurós büntetésre számíthat, vagy pedig a hatóságok visszafordítják a kiindulási országba.

Ciprus utazás

(Forrás: Konzuli Szolgálat)


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

 • 7 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 7 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
 • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
 • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
Kérjük, értékelje ezt a cikket.
Kattintson a megjegyzésre
To Top