Connect with us

Hírek

Ciprus belépési feltételek: teszt és karantén nélkül utazhatnak a beoltott magyarok

Ciprus belépési feltételek: teszt és karantén nélkül utazhatnak a beoltott magyarok

Ciprusra is teszt és karantén nélkül utazhatnak a beoltott magyarok, függetlenül attól, milyen koronavírus elleni vakcinát kaptak – jelentette be a külgazdasági és külügyminiszter szombaton a közmédiának nyilatkozva.

2021. 06. 06-tól Magyarország állampolgárai mindefajta korlátozás, azaz teszt és karantén nélkül léphetnek be Ciprusra a két ország közötti, a védettségi igazolványok kölcsönös elismerésére vonatkozó megállapodás értelmében, amennyiben rendelkeznek az oltottságot igazoló magyar illetékes hatóság által kiállított érvényes védettségi igazolvánnyal, valamint az oltások időpontját és a vakcina típusát igazoló oltási igazolással.

Ciprus a kétadagos oltóanyaggal beoltottak oltási igazolását a második oltás napjától, míg az egyadagos J&J védőoltás esetében a vakcina felvételétől számított 14 nap után fogadja el. Ciprus minden Magyarországon használatos vakcinát elfogad.

Fontos azonban, hogy az oltottságot igazoló védettségi igazolvány és az oltási igazolás feltöltése a Cyprus Flight Pass igénylési platformjára továbbra is kötelező. A turistáknak a regisztráció után kapott visszaigazolást kinyomtatva vagy mobiltelefonra feltöltve maguknál kell tartaniuk ciprusi tartózkodásuk alatt, ez jogosítja fel őket a bizonyos beltéri helyeken (pl. vendéglátóipari egységek belső terei, bevásárlóközpontok) való tartózkodásra. 

A 12 évnél idősebb kiskorúnak PCR-teszttel lehetséges a beutazás, míg a 12 évnél fiatalabbak PCR-teszt és védettségi igazolás nélkül utazhatnak, de nekik is ki kell tölteni a CyprusFlightPass elektronikus adatait.

A világjárvány miatt az oltottságot igazoló védettségi igazolvánnyal nem rendelkezők az alábbi korlátozó intézkedések mellett utazhatnak be az országba:

A ciprusi Egészségügyi Minisztérium február 27-én kihirdette a „traffic- light” rendszernek megfelelően az országok frissített listáját, tekintettel a repülőterek március 1-jei újra nyitására. Magyarország jelenleg a narancssárga kategóriába sorolt országok közé tartozik, azaz potenciálisan alacsony kockázatú, de a zöld kategóriához képest nagyobb kockázattal rendelkező országok közé. A narancssárga kategóriába sorolt országokból érkező utasoknak az indulás előtti 72 órán belül PCR laboratóriumi teszten kell átesniük, és rendelkezniük kell a negatív PCR-tesztről szóló angol nyelvű igazolással. 

A Cyprus Flight Pass platform használata az oltottságot igazoló védettségi igazolvánnyal nem rendelkező személyek számára is kötelező! Aki a „Cyprus Flight Pass” iránti kérelmet nem elektronikus formában tölti ki, vagy anélkül érkezik a szigetre vagy 300 eurós büntetésre számíthat, vagy pedig a hatóságok visszafordítják a kiindulási országba. 

Kedvezményes repjegyek Ciprusra

Ciprusra utazás

(Forrás: Konzuli Szolgálat, MTI)


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 3 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 3 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
5/5 - (1 vote)
Kattintson a megjegyzésre
To Top