Connect with us

Hírek

Ciprus péntektől negatív COVID-19 teszet kér a Bécsből érkezőktől

Ciprus péntektől negatív COVID-19 teszet kér a Bécsből érkezőktől

Ciprus Ausztriát az A biztonsági kategóriából B kategóriába sorolta. Az intézkedés augusztus 28-án, pénteken lép hatályba. Az utasok számára ez azt jelenti, hogy a Ciprusra Bécsből érkező utasoknak, 72 óránál nem régebbi COVID-19 negatív tesztet kell felmutatniuk. A szabály közvetlenül érinti a Bécsből Ciprusra repülő magyarokat is – a rendelet mindenkire vonatkozik, aki az elmúlt 14 napban Ausztriában tartózkodott, még akkor is, ha csak tranzit miatt volt az országban.

Advertisement

Újonnan a kérdőív kitöltése mellett (ún. Cyprus Flights Pass) egy negatív tesztet is fel kell mutatniuk az utasoknak. A ciprusi kormány ezt megköveteli a B kategóriába tartozó összes érkező turistától. Ennek célja a fertőzés terjedésének ellenőrzése. A Pelikán közvetlenül a helyi hatóságokkal telefonon ellenőrizte az információkat.

“A Ciprusra érkező utasok laboratóriumi vizsgálatát nem fogadják el, amennyiben nem tartalmazzák a mintavétel dátumát, kivéve ha ez molekuláris RT-PCR teszt, valamint, ha nem tartalmazzák a vizsgált személy nevét és a teszt eredményét”. – írja az MZV.sk.

Teszt nélkül Budapestről és Debrecenből

A magyar utasok továbbra is teszt nélkül utazhatnak Budapestről és Debrecenből Ciprusra.


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 3 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 3 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
Kattintson a megjegyzésre

"Boldogságot pénzért venni nem lehet, de repülőjegyet igen, és az már majdnem ugyanaz." Az utazásba gyorsan beleszerettem, még talán gyerekkoromban, majd az egyetemi tanulmányaim során a Repjegykirály csapatában találtam magam. Ha időm engedi, imádok új helyeket felfedezni, de számomra Olaszország a legnagyobb szerelem, ahova mindig nagy lelkesedéssel térek vissza.

Kedvezmények

Mai kedvencek

Ajánljuk:

Advertisement
Advertisement
To Top