Connect with us

Hírek

Chile újranyitja a határokat, újra fogadja a turistákat is

Chile újranyitja a határokat, újra fogadja a turistákat is

Nyolc hónap után, Chile november 23-tól a Santiago de Chile-i Arturo Merino Benítez Nemzetközi Repülőtéren (SCL) keresztül újra lehetővé teszi a külföldi állampolgárok belépését az országba. A vízi- és szárazföldi határok, valamint más légikikötők továbbra is zárva tartanak.

Advertisement

Nyolc hónap után Chile újra megnyitja határait. November 23-tól újra lehetővé teszi a külföldi állampolgárok belépését az országba. Az üzletközpontok, szállodák és egyéb vendéglátó egységek újranyitása jelenleg is zajlik a járványügyi adatok figyelembe vételével. Az országban továbbra is kötelező a védőmaszk viselése amennyiben zárt térben 10 főnél többen gyűlnek össze, különös tekintettel az oktatási intézményekre, élelmiszerboltokra, sportlétesítményekre, repülőterekre és pályaudvarokra. Felhívjuk továbbá olvasóink figyelmét, hogy az ország egész területén jelenleg kijárási tilalom van érvényben éjjel 24:00-tól reggel 05:00-ig.

Beutazási feltételek:

  • Az utazóknak a belépés alkalmával egészségügyi nyilatkozatot kell tenniük. Valamint egy, az érkezést megelőző 72 órán belül elvégzett, PCR-teszt negatív eredményét szükséges bemutatniuk. A feltételek teljesülése esetén hatósági karanténkötelezettség nélkül léphetnek be Chilébe.
  • Külföldről hozott PCR-teszt hiányában a kötelező karatén időtartama 14 nap, amely Chilében készített negatív PCR teszteredmény birtokában lerövidíthető.
  • A Chilén belül utazni szándékozóknak az indulást megelőző 24 órában az alábbi honlapokon (spanyol nyelven) alkalmi hatósági engedélyt (Permiso Temporal para traslado Interregional ) és egészségügyi útlevelet (Pasaporte Sanitario) kell kérvényezniük személyes adataik megadásával. Az engedélyek megújítása szükséges, amennyiben az utazás a lejárati időn túl fejeződik be.

Jelenleg a LATAM, az IBERIA, az AIR FRANCE, valamint a KLM üzemeltet menetrendszerű repülőjáratokat Santiago de Chile és európai desztinációk között. Az elkövetkező napokban azonban további járatok várhatók.

(Forrás: Lonely Planet, Konzuli Szolgálat)


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 3 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 3 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
Kattintson a megjegyzésre

Sziasztok! Bianka vagyok, a Comenius Egyetem végzős hallgatója. Életfilozófiám, hogy a kreativitás minden dolog alapja. Mindennek a jó oldalát keresem, tudatos optimistának tartom magam. Kultúra rajongó vagyok, szeretem az irodalmat és a balettet. Szeretek kirándulni, új embereket, helyeket megismerni, az olasz konyhát, szinte minden desszertet… Jógázom, és szinte mindig pötyögök valamit a klaviatúrán.

Kedvezmények

Mai kedvencek

Ajánljuk:

Advertisement
Advertisement
To Top