Connect with us

Magazin

Üdv a klubban. Milyen kényelmet kínál a British Airways business osztálya?

Üdv a klubban. Milyen kényelmet kínál a British Airways business osztálya?

A British Airways hivatalos weboldalán csak hiába keresnéd a „business class” kifejezést. Persze nem azért, mert a brit nemzeti légitársaság nem kínál ilyenfajta fényűzést. Ennek az az oka, hogy a British Airways business osztálya a „Club” megnevezést kapta, ezen belül pedig 3 típust különböztetünk meg: Club World, Club London City és a Club Europe. Most azt nézzük meg, hogy hogyan repülhetsz ezzel a társasággal „magasabb szinten”, és hogy a business osztály tényleg a bizalom és az otthonosság érzését kelti-e. Mivel mi a „klub” szó hallatán mi pont erre a két dologra asszociálunk.

Advertisement
A fénykép forrása: https://www.britishairways.com/

Először is, amennyiben a repülőjegyed a British Airways business osztályába szól, az elsőbbségi beszállás automatikus és természetes, a reptéri check-in a Club World pultoknak köszönhetően szintén gyorsabban végbemegy majd (a legtöbb repülőtéren találsz ilyet). A biztonsági ellenőrzésnél Londonban, a Heathrow és a Gatwick repülőtereken valamint New York-ban a JFK repülőtéren élvezhetsz elsőbbséget.

A British Airways business osztálya a poggyászlimitre vonatkozóan is kedvez az utasainak. A fedélzetre egy kézipoggyászt, egy laptop táskát és egy kistáskát/ridikült vihetsz fel, míg a poggyásztérben két darab bőrönd utazik veled (2×32 kg).

A fénykép forrása: https://www.britishairways.com/

Ha unalmas repülőtéri várakozás vagy tömegek kerülgetése helyett inkább egy csillogó bárpult mellett pezsgőznél vagy egy minimoziban filmeznél, ennek semmi akadálya, ha a business osztályba szól a repülőjegyed. Keresd a British Airways üzleti váróit, ezek a Galleries lounge vagy a Terraces lounge megnevezést kapták.

Az ülések

A British Airways a business osztálya üléseit a „minden egyben” (all in one) kifejezéssel ruházta fel: az ülőhelyed egyszerre a kedvenc foteled, az ágyad, az ebédlőasztalod és az irodád. Minimum az ágy igaz, mivel az ülésedet 183 cm hosszú „full-flat”-re tudod változtatni, azaz teljesen vízszintesre tudod állítani. Némely járaton ez 2 méter is lehet, ez egyelőre csak a Club Suite garnitúrával ellátott repülőgépekre érvényes (például Torontóba vagy Dubajba az új A350 gépek, vagy New Yorkba a Boeing 777). Az ülések teljesen állítható fej- és deréktámasszal is rendelkeznek.

A fénykép forrása: https://www.britishairways.com/
A fénykép forrása: https://www.britishairways.com/

És az ülőhelyhez még valami

A komfortérzetedet a felhasznált textíliák is növelik: puha matrachuzat, magas minőségi ágynemű és a kényelem „legfelsőbb rétege” a takaró. Persze a kényelmi csomag sem hiányozhat, a Birtish Airways a The White márkát bízta meg ennek elkészítésével. De a British Airways business osztálya már a földön is törődik a fizikai frissességeddel: ha a londoni Heathrow repülőtér 3. és 5. termináljáról vagy a New York JFK repülőtér 7. termináljáról repül, akkor beléphetsz az Elemis wellness központba.

A fénykép forrása: https://www.britishairways.com/

A fedélzeti szórakoztató rendszer természetesen bővelkedik filmekben és sorozatokban, de azoknak is elnyeri a tetszését, akik inkább zenehallgatással, olvasással, esetleg online játékokkal szeretik a repülésüket tölteni. A szórakoztató ingerek egy 12”-es képernyőn keresztül érkeznek, ha kedved van, ezen a linken nézd meg, hogy mik is ezek konkrétan.

A fénykép forrása: https://www.britishairways.com/

Ételek a fedélzeten

A British Airways a hivatalos honlapján az alábbi pontokban foglalta össze business osztály konyhájának jellemzőit:

• változatos három fogásos menü, kiadós ételekkel és tápláló salátákkal,

• alkoholos és alkoholmentes italok és minőségi borok választéka,

• kézzel pörkölt kávé a Union Hand-Roasted Coffee-tól,

• üvegpoharak, gyönyörű porcelánedények.

A fénykép forrása: https://www.britishairways.com/

Az cím hátterének forrása: https://www.britishairways.com/


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 3 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 3 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Bérelj autót a Pelikánon keresztül! Kattints, válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
Kattintson a megjegyzésre

Kedvezmények

Röphírek

Utazási hírek és ajánlatok

Jelentős szakmai testületek kérik a karantén eltörlését az EU-tól https://t.co/iE6UAzxnPVMennyi ideje jött ki ez a hír? 4 óra
Szokatlan látvány a Taj Mahal előtt, senki sem kíváncsi a remekműre jelenleg https://t.co/11XQWjvFKBMennyi ideje jött ki ez a hír? 21 óra
A világ legnagyobb vízparti villái megnyílnak. Hogy hol? Hát a Maldív-szigeteken! https://t.co/v1OaOdTimMMennyi ideje jött ki ez a hír? 23 óra
Az Indiai-óceán tekintélyével, a szigetei szépségükkel ejtenek ámulatba https://t.co/q7mau0lM4tMennyi ideje jött ki ez a hír? 24 óra
Már az Eurowings is COVID-19 biztosítást kínál! https://t.co/cV9iz8oQ9oMennyi ideje jött ki ez a hír? 1 nap
Úti célok az aktív kirándulóknak: Kanada top szörfvárosai https://t.co/TdLu4eSz5MMennyi ideje jött ki ez a hír? 1 nap
Hawaii: alternatívák a karantén idejére https://t.co/WzgDwboRYAMennyi ideje jött ki ez a hír? 2 nap
Friss: Újabb járattörlések a Ryanairnél! https://t.co/eRySRGRrTMMennyi ideje jött ki ez a hír? 2 nap
COVID-19 ingyenes biztosítást kínál a flydubai https://t.co/ZWKt0gTbn6Mennyi ideje jött ki ez a hír? 3 nap
Abu Dhabi nyitva: a turistáknak elektronikus karkötőket kell viselniük https://t.co/2S7qRVaadUMennyi ideje jött ki ez a hír? 3 nap
1 2 3 5

Mai kedvencek

Ajánljuk:

Advertisement
Advertisement
To Top