Connect with us

Hírek

A bécsi repülőtér növekszik. Több utas és fapados légitársaság

A bécsi repülőtér növekszik. Több utas és fapados légitársaság

A bécsi repülőtér 2019 első negyedévében megdöntötte saját utasforgalmi rekordját. Évente 25 millió utas repül 110 légitársasággal az osztrák fővárosból. Csak 2019 első negyedévében 24%-kal nőtt az utasok száma.

Advertisement

Ha megnézed az aktuális repjegyeket Bécsből hamar rájössz miért. Európai úti célokba már 7 600 Ft-tól is tudsz foglalni retúrjegyet, nem hiányoznak a francia, görög, olasz és spanyol üdülővárosok sem. Majd egy csomó közvetlen járatot találsz Bangkokba, New Yorkba, de akár Fokvárosba is. De miért lehet most ilyen olcsón utazni?

Bécsben már jó ideje tart a konkurens légitársaságok közötti harc – ki a jobb, gyorsabb, de főleg, ki a legolcsóbb. Tehát az easyJet, az Eurowings, a Lauda, a Level, a Norwegian, a Volotea és a Wizzair kínálatából már szinte lehetetlen választani, különösen a szezonon kívüli időszakban, amikor a repjegy árak amúgy is alacsonyabbak.

Egyre több új úti cél

A környező repülőterek nem biztos, hogy annyira örülnek a bécsi reptér bővülésének. Ez év júniusától már közvetlenül is repülhetsz Urumqi kínai városba. Bécsből a China Southern légitársasággal ellátogathatsz Kína ötödik legnépesebb városába, Guangzhou-ba is, az előbb említett urumqi-i átszállással.

Idén februártól a világ egyik legjobb légitársaságával utazhatsz Japánba. Az 5* ANA naponta repül Bécsből Tokióba, a távot Boeing 787-9 Dreamlinerek teljesítik. 2019 áprilisától szintén közvetlenül repülhetsz az Air Canada-val
Torontóba. Az új úti célok közé tartozik még Montreal és Fokváros is.

Ezen felül az Austrian Airlines növelte járatait Chicagóba, New Yorkba és Tel Avivba, valamint Kelet-Európában Kijevbe, Krakkóba, Kassára, Belgrádba, Budapestre, Bukarestbe és Szarajevóba is.

Az egyik legjobb reptér a világon

A tavalyi évben a bécsi repülőteret ismét a világ legjobb repülőterei közé sorolta a Skytrax, pontosabban a 19. helyen áll (A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 70 hellyel lejjebb a 89. helyen áll). Több, mint 14 millió utas értékelései alapján jött létre a rangsor. Az egyre több fapados légitársaság, újabb úti célok, modern és minőségi kiszolgálás, ezek az okok mind döntő szerepet játszanak a rangsorolásban.

Business társalgók

Az indulás vagy az átszállás közötti időt a kényelmes társalgókban is elütheted a bécsi repülőtéren (JET Lounge, AIR Lounge és SKY Lounge). Különféle Do & Co büfé, alkoholos és alkoholmentes italok, ingyenes WLAN, nemzetközi újságok és magazinok széles választéka, masszázs székek, zuhanyzók és dohányzó kabinok várják az utasokat. Azok, akiknek a repjegye első vagy business osztályra szól, vagy más tagsági kártyával rendelkeznek, ingyenesen használhatják a társalgókat. Vagy légitársaságtól függetlenül – 33 euróért (10 630 Ft-ért) megvásárolhatja belépőjét. A társalgók naponta 5:00 – 22:00 között tartanak nyitva.

Business társalgó a bécsi reptéren

Miért érdemes Bécsből repülni?

A Schwechat Nemzetközi Repülőtér 18 km-re délkeletre fekszik Bécs központjától. Legegyszerűbben busszal vagy vonattal juthatsz el a reptérre. A budapesti Népliget állomásról indítja busz járatait a Volánbusz – Eurolines, Flixbus, illetve az Orangeways társaság is. A vonatok szinte a buszokkal megegyező időben indulnak és árban sincs nagy különbség. Viszont vonattal sokkal kényelmesebb az utazás. Ha mégis kocsival utaznál, akkor itt találod a legolcsóbb parkolási lehetőségeket!

Austrian Airlines Boeing 767

Képek forrása: https://www.viennaairport.com/

Kattintson a megjegyzésre

Röphírek

Utazási hírek és ajánlatok

Utazz a zöld zónába: Spanyolország repjegyek 11 070 Ft-tól! https://t.co/wpIZzFVZpIMennyi ideje jött ki ez a hír? 6 óra
Ciprusra utazók figyelmébe: a beutazás feltételeiről! https://t.co/XJ3G9q8doIMennyi ideje jött ki ez a hír? 10 óra
NAP AJÁNLATA: Nyaralj a ciprusi tengerparton 75 900 Ft-tól! https://t.co/qAZdJpgRR2Mennyi ideje jött ki ez a hír? 10 óra
Magyarország szigorítja az országba történő belépés szabályait! https://t.co/1f4J8Noj1MMennyi ideje jött ki ez a hír? 2 nap
Törökországban nyaralnál? Megteheted! Július 15-től újra repül Budapestre a Turkish! https://t.co/OuhvwMdukkMennyi ideje jött ki ez a hír? 3 nap
Egyedülálló olasz kincsek elsőrangú utazási csomagokban! https://t.co/Ic0NXAABhzMennyi ideje jött ki ez a hír? 4 nap
NAP AJÁNLATA: Kikapcsolódás a felhők között 35 900 Ft-tól https://t.co/tlKQIDk9VZMennyi ideje jött ki ez a hír? 5 nap
Friss: július 16-tól újra repül Budapest és London között a British Airways! https://t.co/tj5swD3koSMennyi ideje jött ki ez a hír? 5 nap
Görög repjegyek a főszezonban most 9 900 Ft-tól! https://t.co/OQhutUSAk6Mennyi ideje jött ki ez a hír? 5 nap
European Best Destination – top 15! Vedd nyakadba Európát! https://t.co/YqLjQcxxCVMennyi ideje jött ki ez a hír? 6 nap
1 2 3 5

Mai kedvencek

Ajánljuk:

Advertisement
Advertisement
To Top