Connect with us

Király repjegyek

A „pihenés” olaszul? BARI! Foglald le repjegyed most 26 120 Ft-tól

A „pihenés” olaszul? BARI! Foglald le repjegyed most 26 120 Ft-tól

Ha pihenni vágysz, jókat enni, nagyokat sétálni a tengerparton vagy kanyargós történelmi utcácskákban, ha csak el akarsz bújni a mindennapi élet terhei elől, de továbbra is szükséged van pezsgésre és fiatalos lendületre, az olaszországi Bari az, ami most megsimogatná a lelked. Talán nem tartozik a legismertebb turisztikai slágerek közé, nincs egzotikus állatvilága, a strandjai kevésbé fotogének, de könnyen válhat egy felejthetetlen üdülés helyszínévé.

A kedves nevű Bari Olaszország egyik gyönyörű ékszere az Adriai-tenger partján. Az azonos elnevezésű megye székhelyeként működik, egyben a Puglia régió fővárosa is. Bár kevésbé ismert, mint Nápoly, Dél-Olaszország második legnagyobb települése. A romantikus képzeteket keltő „Bari kagylója” (Conca di Bari) tengerparti síkságon terül el. És ha már a poétikus elnevezéseknél tartunk, muszáj megemlítenünk a „bari sast” is: történelmi része (Bari Vecchia) egy „l’aquila barese”-ként, azaz bari sasként emlegetett kis félszigeten található. Alakja az említett ragadozó madárnak a fejéhez hasonlít, innen származik a találó becenév.

Bari ízig-vérig kikötőváros, van egy régi és egy új kikötője is. Hajóval innen főleg Görögországba, Horvátországba vagy Albániába utaznak a kirándulók. Bár az építészetének köszönhetően a város arculata inkább történelmi, Bari mégis fiatalos, vibráló, üde, ugyanis sok diák éli itt a vidám egyetemi éveit. Nem is meglepő ezért, hogy az éjszakai élet imádói itt bizony teljesen elégedettek lehetnek.

Bari strandjai

Bari városi és egyben legismertebb strandja a Pane e Pomodoro. Mindenki számára elérhető, azaz ingyenes. Azoknak, akik szeretik reggeltől estig a hasukat süttetni minimális testmozgással, nem lesz okuk panaszra. Homokos és kavicsos részei is vannak, valamint tartozik hozzá egy lócákkal övezett sétány, mely a naplementekor egész nyüzsgő hellyé válik. Frissítőt, kávét kis kioszkokban vásárolhatsz, egy semmittevő napon kell ennél több?

Bari

A Mola Di Bari strandot az aktívabb fürdőzőknek (is) ajánljuk. Lehetőséget kínál különféle vízi sportokra, főleg búvárkodásra. A part mentén a víz sekély, sziklás tengerfenékkel és parttal. A Mola Di Bari-val ellentétben a város harmadik strandja, azaz a Lido San Francesco, egy hosszú, homokos partszakasz.

Polignano a Mare

Polignano a Mare egy Bari városához közeli és egyben Bari megyében megtalálható festői település. A Bariban elszállásolt kirándulók többsége fürdéshez inkább az itt található és a várossal azonos nevű, azaz a Polignano a Mare strandot választják a már fentebb említett városi tengerpart helyett. Kristálytiszta víz, elragadó kilátás, a természet leleményes szüleménye. Ha már itt jársz, ne felejtsd el lencsevégre kapni a híres Ponte di Polignano hidat sem (a cikk bevezetőjét követő fényképen láthatod).

Bari

Az óváros

Ha eddig figyelmesen olvastál, talán emlékezni fogsz arra, hogy Bari óvárosát Bari Vecchia-nak vagy La Città Vecchia-nak hívják. Keskeny és kanyargós utcáin át barangolva a történelem illata csapja meg az orrod, ha viszont inkább a testi, mint spirituális jelzésekre vagy fogékony, akkor a rengeteg hangulatos étteremé és báré. Két fő tere van, északon a Piazza San Nicola és délen a Piazza dell’Odegitria. Ha időd megengedi (és mi azt ajánljuk, hogy engedje), látogasd meg a sváb kastélyt, azaz a Castello Normanno Svevo-t, a San Nicola (Szent Miklós) bazilikát és a San Sabino-katedrálist.  

Bari

Múzeumok

Pinacoteca Provinciale „Corrado Giaquinto” városi Képtárban festményeken, kerámián és fényképeken legeltetheted a szemed, a Museo Archeologico Provinciale (Tartományi Régészeti Múzeum) pedig régészeti leleteivel ejti rabul a figyelmedet. Talán meglepő lesz, de Bariban van egy afrikai-mozambiki néprajzi múzeum (Museo Etnografico Africa-Mozambico) is, Afrikából visszatért barii misszionárius szerzetesek alapították. A város botanikus kertjét szintén a múzeumokhoz sorolhatjuk, melyet egykor a tudományegyetem alapított kutatási célokra.

Alberobello

Ha netán unnád Bari városát és/vagy kirándulni vágysz, 60 km-re fekszik a világ egyik legszebb városaként számontartott Alberobello. Főként a trullónak nevezett, habarcs vagy bármilyen más kötőanyag nélkül épített kőházairól híres. Ezek az építmények a 16. századtól állnak itt, a történészek szerint a könnyű szállítás volt építésüknek az oka. Ez a hely a Világörökség része és sok leesett áll szemtanúja.

Bari


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 7 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 7 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
5/5 - (1 vote)
Kattintson a megjegyzésre
To Top