Connect with us

Király repjegyek

Utazás Madeirára és az Azori-szigetekre: szabad a belépés, indulás előtt csak PCR-teszt szükséges

Utazás Madeirára és az Azori-szigetekre: szabad a belépés, indulás előtt csak PCR-teszt szükséges

A kontinentális Portugáliától eltérően az Azori-szigeteken és Madeirán más belépési feltételeket alkalmaznak. A leszálláskor 72 óránál nem régebbi negatív teszteredménnyel kell rendelkeznie az utasnak.

Advertisement

Portugália szárazföldi területén csak az alapvető fontosságú utazások megengedettek, az indulás előtt, 72 órán belül elvégzett negatív COVID-19 (RT-PCR) teszteredménnyel lehet beutazni, és kötelező a 14 napos karantén, amelyet a beutazó lakhelyén, vagy az egészségügyi hatóságok által kijelölt karanténban kell eltölteni. A kontinentális Portugáliától eltérően azonban, az Azori-szigeteken és Madeirán más belépési feltételeket alkalmaznak.

Karantén és tesztkötelezettség: 

a.) Portugália szárazföldi területén: Magyarországról érkezve április 15-ig csak az alapvető fontosságú utazások megengedettek, az indulás előtt, 72 órán belül elvégzett negatív COVID-19 (RT-PCR) teszteredménnyel lehet beutazni, és kötelező a 14 napos karantén, amelyet a beutazó lakhelyén, vagy az egészségügyi hatóságok által kijelölt karanténban kell eltölteni. Azon országokból, ahol az esetszám 500 felett van 100 ezer lakosra vetítve, a beutazás csak negatív COVID-19 (RT-PCR) teszt felmutatásával és 14 napos karantén teljesítésével lehetséges. A karantén alól kivételt (negatív teszt nem kivétel!) csak akkor lehet tenni, ha létfontosságú utazásról van szó és országot 48 órán belül elhagyja az utazó és ezt repülőjegy felmutatásával igazolja. Ide tartozik: Bulgária, Csehország,  Ciprus, Szlovénia, Észtország, Franciaország, Magyarország, Olaszország, Málta, Lengyelország, Svédország.

b.) Az Azori-szigetekre egy 72 óránál nem régebbi negatív PCR-tesztről szóló igazolással lehetséges a beutazás. A teszt az érkezést követően is elvégezhető, az eredményre azonban karanténban kell várakozni, amennyiben az utazás 7 napnál tovább tart, a 6. napon ismét tesztet kell végezni.

c.) A Madeirai Autonóm Tartomány 72 óránál nem régebbi negatív PCR-tesztet kér az utazóktól. Az evvel nem rendelkezők érkezéskor a helyszínen végezhetik el a tesztelést, ebben az esetben azonban otthonukat, avagy a tartózkodásukra szolgáló szállást a teszteredmény megérkezéséig nem hagyhatják el. A tesztelni nem kívánó utazók számára kéthetes karantén kötelező. Továbbá a beutazás lehetséges olyan orvosi igazolással is, amely 90 napon belül igazolja, hogy a beutazó átesett a COVID-19-en, avagy az oltás bemutatásával az immunitási idő figyelembe vételével (a SmPC alapján- Summary of Product Characteristics).

További részletes információ: 

Azok az utazók, akik Portugália területén légzőszervi megbetegedésre utaló tüneteket észlelnek magukon, azonnal vegyék fel a kapcsolatot az Országos Egészségügyi Szolgálattal a  808 24 24 24 telefonszámon (SNS24).

Madeirára Azori-szigetekre


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 3 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 3 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
Kattintson a megjegyzésre

Kedvezmények

Röphírek

Utazási hírek és ajánlatok

2in1: Egzotikus pihenés a Maldív- vagy a Seychelle-szigeteken, szuper városlátogatással Dubajban https://t.co/K5AgTgZWGsMennyi ideje jött ki ez a hír? 13 óra
Spanyolország: teszt és karantén nélkül léphetnek be az oltási igazolvánnyal rendelkezők https://t.co/FsiFEQt3JZMennyi ideje jött ki ez a hír? 13 óra
Tunézia eltörli a karantént a csomagot foglaló nyaralóknak https://t.co/sblevuFnRuMennyi ideje jött ki ez a hír? 14 óra
Új attrakció Dubajban: 360 fokos kilátás a Pálma-szigetre https://t.co/7PjRSxnvJKMennyi ideje jött ki ez a hír? 15 óra
A Qatar Airways új megoldással fertőtleníti repülőgépeinek fedélzetét https://t.co/4Sl8M1lIjnMennyi ideje jött ki ez a hír? 15 óra
Belgium eltörli a beutazási tilalmat, de nem ajánlja az “utazgatást” https://t.co/1whCWY9EWRMennyi ideje jött ki ez a hír? 4 nap
2in1: Egzotikus pihenés a Maldív- vagy a Seychelle-szigeteken, szuper városlátogatással Dubajban https://t.co/K5AgTgZWGsMennyi ideje jött ki ez a hír? 4 nap
Oltás jár majd a turistáknak a Maldív-szigeteken(?) https://t.co/4aUzKfM8WRMennyi ideje jött ki ez a hír? 4 nap
Nyárra változnak a karanténszabályok https://t.co/Mj2FQirLmeMennyi ideje jött ki ez a hír? 4 nap
Közeleg a nyár, ideje foglalni! Kedvezményes repjegyek: foglalj most 30 000 Ft alatt https://t.co/NrC2tqwSTMMennyi ideje jött ki ez a hír? 5 nap
1 2 3 5

Mai kedvencek

Ajánljuk:

Advertisement
Advertisement
To Top