Connect with us

Hírek

Az Azori-szigeteken és Madeirán is kötelező lesz a koronavírus-teszt

Az Azori-szigeteken és Madeirán is kötelező lesz a koronavírus-teszt

Augusztus elsejétől az Európai Unió és a schengeni térség országaiból, valamint az Egyesült Királyságból szabadon be lehet utazni Portugáliába, sem karantén- sem pedig tesztkötelezettsége nincs az utasoknak. Ugyanakkor a kontinentális Portugáliától eltérően az Azori-szigeteken és Madeirán, a leszálláskor 72 óránál nem régebbi negatív teszteredménnyel kell rendelkeznie az utasnak.

Advertisement

Augusztustól elsejétől az Európai Unió és a schengeni térség országaiból, valamint az Egyesült Királyságból szabadon be lehet utazni Portugáliába. Az Európai Unión kívül az alábbi országokkal megengedett a rendszeres légi összeköttetés: Ausztrália, Kína, Dél-Korea, Japán, Új-Zéland, Ruanda, Thaiföld, Uruguay és Szingapúr. Az innen érkező utasoknak nem kell negatív tesztet bemutatniuk.

November 9-től a kontinentális Portugáliától eltérően az Azori-szigeteken és Madeirán, az utasoknak már fel kell mutatniuk az indulás előtti 72 órában elvégzett negatív Covid-tesztet.

  • Portugália szárazföldi területén a karantén nem kötelező az érkezést követően, ugyanakkor a repülőtéren hőmérséklet vizsgálatot végeznek. 
  • Az Azori-szigeteken 72 óránál nem régebbi negatív teszteredménnyel lehet beutazni. Továbbá az utas köteles kitölteni egy egészségügyi hatósági felmérését is 72 órával az Azori-szigetekre való utazás előtt. Az űrlap kitöltése után kapott kódot leszálláskor be kell mutatnia az Egészségügyi Hatóságoknak.
  • A Madeirai Autonóm Tartomány: 72 óránál nem régebbi negatív PCR-tesztet  felmutató utasok szabadon beléphetnek a Tartomány területére. Az evvel nem rendelkezők érkezéskor a helyszínen végezhetik el a tesztelést – ebben az esetben otthonukat avagy a tartózkodásukra szolgáló szállást a teszteredmény megérkezéséig nem hagyhatják el. A tesztelni nem kívánó utazók számára kéthetes karantén kötelező. Továbbá minden utas köteles regisztrálni és kitölteni egy elektronikus űrlapot 12–48 órával Madeirára utazás előtt.

További részletes információ: 

Azok az utazók, akik Portugália területén légzőszervi megbetegedésre utaló tüneteket észlelnek magukon, azonnal vegyék fel a kapcsolatot az Országos Egészségügyi Szolgálattal a  808 24 24 24 telefonszámon (SNS24).

Azori-szigeteken és Madeirán is kell a teszt


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 3 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 3 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
Kattintson a megjegyzésre

Kedvezmények

Mai kedvencek

Ajánljuk:

Advertisement
Advertisement
To Top