Connect with us

Király repjegyek

World Travel Awards: ezt a szigetet Európa legjobbjának találták

World Travel Awards: ezt a szigetet Európa legjobbjának találták

Portugália elbűvölő szigetét, az örök tavasz vidékét, Madeirát választották Európa legszebb és legjobb szigetének 2020-ban, a World Travel Awards-on. Madeira szigete olyan top úti célokat ütött ki, mint az Azori-szigetek, a Baleár-szigetek, a Kanári-szigetek. De maga mögé utasította Máltát, Szardíniát és Szicíliát is.

Advertisement

Madeira ismét megnyerte a legjobb szigetnek járó címet, immáron 9 éve folyamatosan. A magas presztízzsel bíró World Travel Awards idei listáján olyan álom úti célok kaptak helyet, mint az Azori-szigetek, a Baleár-szigetek, a Kanári-szigetek, Kréta, Ciprus, Málta, Szardínia vagy épp Szicília.

Madeira apró vulkanikus szigete Portugáliától 1076 km-re délnyugatra található, egzotikus színekkel teli kis csoda, amelyet az örök tavasz és az Atlanti-óceán gyöngyszemének is becéznek. A vad szépség és szubtrópusi éghajlat miatt tökéletes desztináció a kikapcsolódni vágyóknak. A szigeten a természetimádók és nyughatatlan kirándulók számára olyan sportolási lehetőségek kínálkoznak, mint a golfozás, siklóernyőzés, hegyi gyalog- és kerékpártúrázás, hegymászás, lovaglás, valamint a kanyoning. A búvárkodást kedvelőknek a Canico de Baixo közelében található víz alatti Nemzeti Park nyújthat emlékezetes, valódi kikapcsolódást.

World Travel Awards nyertese

A hatalmas hegyek, vízesések, egzotikus banánültetvények és babérerdők borította sziget fővárosában, Funchalban Sir Winston Churchill is előszeretettel nyaralt, festett és írta háborús memoárját még az ötvenes évek elején. Funchal hírnevét azonban elsősorban a madeirai csipke és a roskadozó piacai és vulkanikus lávamedencéi miatt kapta.

Magyar vonatkozása is van Madeirának, hiszen a főváros legmagasabb pontja nem csupán pazar kilátást kínál, de itt magasodik a monte-i templom, ahol az utolsó magyar király, IV. Károly sírja is található.

World Travel Awards Madeira szigete

Hasznos információk

  • Időeltérés

– 1 óra az időeltérés.

  • Hivatalos nyelv

Portugál, de az idegenforgalmilag népszerű helyeken szinte mindenhol beszélnek angolul vagy németül.

  • Jelenlegi beutazási feltételek

Jelenleg 72 óránál nem régebbi negatív PCR-tesztet felmutató utasok szabadon beléphetnek a tartomány területére, az evvel nem rendelkezők érkezéskor a helyszínen végezhetik el a tesztelést – ebben az esetben otthonukat avagy a tartózkodásukra szolgáló szállást a teszteredmény megérkezéséig nem hagyhatják el. A tesztelni nem kívánó utazók számára kötelező a karantén.

  • Általánosan normák COVID-19 alatt

Mindenkinek be kell tartania a kötelező szociális távolságot (2 méter), az arcmaszk használata pedig kötelező a tömegközlekedési eszközökön, a szolgáltatások igénybevételekor, az üzletekben, bevásárló központokban, zárt terekben.

World Travel Awards Madeira

Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 3 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 3 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
5/5 - (1 vote)
Kattintson a megjegyzésre

Kedvezmények

Röphírek

Utazási hírek és ajánlatok

Indonézia: A belépéshez már nem szükséges PCR-teszt https://t.co/MxwSKosdtxMennyi ideje jött ki ez a hír? 19 óra
Európa 20 legszebb UNESCO helyszíne https://t.co/KYsTdBZFhsMennyi ideje jött ki ez a hír? 6 nap
Turkish Airlines egzotikus repjegyek most akár 114 900 Ft-tól! https://t.co/VC0dhvMogcMennyi ideje jött ki ez a hír? 6 nap
Vietnamba úgy utazhatunk, mint a járvány előtt https://t.co/OyV3DM4xucMennyi ideje jött ki ez a hír? 6 nap
Mykonos retúr repjegyek Budapestről 22 885 Ft-tól (nyári időpontok) https://t.co/XqsalLuV2zMennyi ideje jött ki ez a hír? 7 nap
Dreamliner-rel egyszerűen jobb repülni. Így repültünk a LOT-tal Amerikába https://t.co/4PPxq3KwWpMennyi ideje jött ki ez a hír? 7 nap
Csodálatos Bologna: 5+ tipp Toszkána egy darabjának megismeréséhez https://t.co/nGFB15YBa9Mennyi ideje jött ki ez a hír? 1 hét
A gyönyörű Dubrovnik Bécsből 16 885 Ft-tól (júniusban) https://t.co/sskLsygAohMennyi ideje jött ki ez a hír? 1 hét
Spanyolország kisokos: tippek, látnivalók + akciós repjegyek https://t.co/fMinpqyVx5Mennyi ideje jött ki ez a hír? 2 hét
Irány Toszkána, Pisa Bécsből vagy Budapestről már 11 685 Ft-tól https://t.co/QEmMdbZmetMennyi ideje jött ki ez a hír? 2 hét
1 2 3 5

Mai kedvencek

Ajánljuk:

Advertisement
Advertisement
To Top