Connect with us

Hírek

Az Emirates felfüggeszti a koronavírus-gyorsteszteket. Jobb megoldást keresnek!

Az Emirates felfüggeszti a koronavírus-gyorsteszteket. Jobb megoldást keresnek!

Az Emirates ideiglenesen felfüggesztette a koronavírus-gyorsteszteket. Az ujjbegyből vett vérből történő gyorstesztelést a Dubaji Egészségügyi Hatósággal (DHA) együttműködve kezdték meg. Most azonban a DHA szerint, a tesztek nem elég pontosak.

Az Emirates volt az első olyan légitársaság, amely koronavírusra tesztelte az utasait. A vérvizsgálatot első ízben az április 15-i tuniszi járat utasain végezték el, az eredményekre mindössze tíz percet kellett várni. Az ujjbegyből vett vérből történő gyorstesztelés a Dubaji Egészségügyi Hatósággal együttműködve történt. A tesztek pontosságának a kérdésessége miatt azonban, ideiglenesen felfüggesztették az utasok ellenőrzésének ezen fajtáját.

Az egyetlen megbízható eljárásnak így az úgynevezett PCR típusú tesztek számítanak, amelyek a felső légutak nyálkahártyájából vett mintából magát a vírust, a vírus RNS-ét mutatják ki. Ezen az eljáráson alapulnak a hivatalosan diagnosztizált esetek, ezt a technikát alkalmazzák például az utasok tesztelésekor a Schwechat repülőtéren is. Jelenleg nincs arról információ, hogy az Emirates folytatja-e a COVID-19 tesztelését.


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 7 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 7 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
5/5 - (1 vote)
Kattintson a megjegyzésre
To Top