Connect with us

Hírek

Ausztria beutazás: május 31-ig nincs változás

Ausztria beutazás: május 31-ig nincs változás

Ausztria júniusig fenntartja a beutazási korlátozásokat. Az országba való belépést megelőzően továbbra is regisztrálni kell mindenkinek, és továbbra is kötelező egy negatív antigén-, vagy PCR-teszteredmény bemutatása a határon. 

A vírusmutációk terjedése miatt Ausztria május 31-ig meghosszabbítja a február 10-óta már érvényben lévő beutazási korlátozásokat. Az országba való belépést megelőzően továbbra is regisztrálni kell mindenkinek. A regisztrációra az alábbi linken van lehetőség, angol és német nyelven, legkorábban a beutazást megelőző 72 órán belül. Emellett továbbra is kötelező egy negatív antigén-, vagy PCR-teszt bemutatása. Ha a beutazáskor ezzel nem rendelkezne az utas, akkor a tesztelést a határátlépést követően – de legkésőbb 24 órán belül – Ausztriában kell elvégeztetni.

A karanténkötelezettség a beutazás után továbbra is érvényben marad, amelyet negatív teszteredmény birtokában a legkorábban öt nap elteltével lehetséges megszakítani. Az ingázók esetében minden héten negatív vizsgálati eredményt kell bemutatni, a molekuláris mikrobiológiai és az antigénteszteket egyaránt elfogadják.

Tranzitálni minden országból lehetséges! Az Ausztriából más országba történő továbbutazás esetén a célország beutazási (és repülőút esetében a légitársaság szállítási) feltételeinek is eleget kell tenni azonban, ezt például a repülőtéren a check-in-nél és a beszállásnál ellenőrzik.

A Nagy-Britanniából induló járatok leszállási tilalma március 21-én lejár, ezt nem hosszabbítják meg. A jelenlegi szigorú tesztelési rendszer e területen lehetővé teszi a korlátozás feloldását. A Brazíliából és Dél-Afrikából érkező repülőgépek leszállási tilalmát április 4-ig meghosszabbították.

Kedvezményes repjegyek


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 7 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 7 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
Kérjük, értékelje ezt a cikket.
Kattintson a megjegyzésre
To Top