Connect with us

Hírek

Ausztria szigorít, már az ingázók sem kerülik el a tesztet, regisztrációt

Ausztria szigorít, már az ingázók sem kerülik el a tesztet, regisztrációt

Ausztria szigorít: jövő héttől, február 8-tól szigorítások várnak az Ausztriába ingázókra, már nekik is regisztrálniuk kell egy elektronikus rendszerben, s hetente egyszer fel kell mutatni egy negatív PCR- vagy antigéntesztet. Erről nemrég tájékoztatott bécsi sajtótájékoztatóján Karl Nehammer osztrák belügyminiszter.

Január 15-től kezdődően az eddig is érvényben lévő belépési szabályokon túlmenően regisztrációs kötelezettség lépett életbe mindenki számára, aki Ausztriába belép, kivéve azokat, akik (eddig) a beutazási korlátozások alól kivételt képeztek, pl: ingázók, tranzitálók, a halaszthatatlan családi okból (pl. temetés) beutazók. Sebastian Kurz osztrák kancellár hétfő este azonban bejelentette, hogy február 8-tól szigorítanak az intézkedéseken. Néhány szabályozás az ingázó magyarokat is érzékenyen érintheti.

A jövő héttől az Ausztriába érkező ingázóknak is szükségük lesz negatív tesztre. Fontos, hogy a tesztről nyomtatott, papír alapú igazolásunk legyen, az osztrák rendőrök a határon ugyanis nem fogják elfogadni az SMS-üzenetben vagy e-mailben érkezett eredményeket. Emellett az ingázóknak már regisztrálniuk is kell, ezt ide kattintva tehetik meg.

Újranyithatnak azonban a múzeumok, állatkertek, ugyanakkor azok a szabályok lépnek életbe, mint a kereskedelemben: kötelező FFP2 maszk, illetve 20 négyzetméternyi helynek kell jutnia egy főre. Kinyithatnak a fodrászok, kozmetikusok, a szolgáltatóipar, ugyanakkor a vendégeknek rendelkezniük kell egy 48 óránál nem régebbi negatív koronavírus teszttel.

A teljes cikk elérhető az új REPJEGYKIRALY alkalmazásban is! Az app értesítést küld a legkedvezőbb ajánlatokról, figyelemmel kíséri az utazás világának történéseit, cikkeinket internetkapcsolat nélkül is elérhetik a letöltők. Az alkalmazás kompatibilis mind az iPhone, mind az Androidos telefonokkal.


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 7 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 7 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
5/5 - (1 vote)
Kattintson a megjegyzésre
To Top