Connect with us

Hírek

Új olimpiai múzeum nyílik Athénban

Új olimpiai múzeum nyílik Athénban

A görög fővárosban, Athénban új olimpiai múzeum nyílik. A megnyitó pontos időpontját, tekintettel a koronavírus-járványból adódó bizonytalanságra, még nem jelentették be.

A Görög Olimpiai Bizottság és a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) égisze alatt, az Olimpiai Múzeumok Hálózatának tagjaként működő intézményben interaktív, audiovizuális eszközök segítik az ötkarikás játékok történetének megismerését. A komplexumban rengeteg személyes tárgyat is kiállítanak majd a korábbi olimpiai játékok versenyzőitől  – írja a Greekcitytimes.

Athénban

Az eredetileg 2020-as átadásra tervezett grandiózus létesítmény az Athénban rendezett, 1896-os első újkori játékok maratonfutó-bajnoka, Szpiridon Luisz egykori otthonának a közelében áll. A múzeumban gazdag gyűjtemény kap helyet: az 1896-os mellett az 1906-os időközi játékok, az úgynevezett „pánhellén” olimpia, és a 2004-es athéni nyári olimpia különböző tárgyi emlékeit is megtekinthetik majd az érdeklődök.


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 7 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 7 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
5/5 - (1 vote)
Kattintson a megjegyzésre
To Top