Connect with us

Magazin

Athén – programok, látnivalók egy helyen!

Athén – programok, látnivalók egy helyen!

Utazz vissza az időben és ismerd meg Európa egyik legrégebbi városát, Athént. A görög főváros méltán híres nevezetességeiről, látnivalóiról, hiszen a történelem darabkái szinten minden sarkon fellelhetőek. Ám most szeretnénk megmutatni Athén egy másik arcát. Ismerd meg elsősorban legnépszerűbb programjait, és utána tudd meg, melyek a kötelező látnivalók, amiket semmiképp sem szabad kihagyni!

Advertisement

Fontos tudnivalók!

Különleges ajánlatunk:

Pogramok, amiket nem érdemes kihagyni:

Múzeumlátogatások: Athénban számtalan múzeum található. A Régészeti Múzeum (Görögországban) a legnagyobb régészeti gyűjteménnyel rendelkező múzeum. Itt aztán igazi időutazást tehetünk, az őskortól egészen az ókorig. Az épületet a 19. században építették neoklasszikus stílusban. A másik rendkívül népszerű múzeum az Akropolisz múzeum, amit csupán 2009-ben alapítottak. Lényegében a három emeletes építményben minden az Akropoliszról szól. Az biztos, hogy az épület üvegfalainak köszönhetően gyönyörű kilátás nyílik a fellegvárra. Ha igazi múzeumrajongó vagy, akkor Athénban nem fogsz csalódni. Meglátogathatjuk ezek mellett a szintén népszerű Keresztény és Bizánci Múzeumot, vagy a Zenemúzeumot is.

Őrségváltás megnézése: A parlament előtt megtekinthetjük az athéni őrségváltást, amely sokak szerint parádés koreográfiájú. A Syntagma téren a nap 24 órájában állnak a görög gárdisták. A katonák pedig páratlan látványú egyenruhát viselnek. Ha tanácsolhatjuk, akkor érdemes vasárnap felkeresni a helyet, hiszen a leglátványosabb őrségváltás vasárnap 11 órakor kezdődik.

Naplemente a város tetejéről: Az egyik legromantikusabb programnak hangzik, a Lycabettus hegyről nézni a lenyugvó napot. A hegy Athén legmagasabb pontja, így szó szerint szemeink elé tárul az egész a város. A hegy megközelíthető gyalog vagy autóval, de akár siklóval is feljuthatunk rá.

Andalogni Athén legrégebbi városrészében: A Plaka negyed Athén leghíresebb és egyben legrégebbi városrésze. Népszerű hangulatos macskaköves utcácskáiról, nyüzsgő bárjairól, pasztellszínű házairól. A festői környezetben igazán csodás sétákat tehetünk. Az egész napos fárasztó városnézés után, kiváló hely ha egy kis lazításra vágyunk.

Mik a kötelező látnivalók?

Akropolisz – Senkit sem lepünk meg azzal, ha azt írjuk, hogy a görög főváros legnépszerűbb látnivalója az Akropolisz. A szó jelentése fellegvárt jelent, amit egyébként az ókorban szent helyként is tiszteltek. A monumentális ókori épületegyüttes már 1987 óta a Világörökség részét képezi. Az épületkomplexum közül a leghíresebb Pallasz Athéné temploma. A görög mitológiában Pallasz Athéné a bölcsesség, a tanulás, a tudományok istennője volt, emellett pedig a város védőistene. Parthenón mellett található a másik kultusztemplom, az Erekhtheion szentély. Népszerűségét déli oszlopcsarnokainak köszönheti: hat oszlop, melyek ruhás női alakokat ábrázolnak, merő részletességgel. Az Akropolisz megtekintésére érdemes több órát is szánni, ugyanis a felsorolt épületek mellett még számos látnivaló található itt.

Panathinaiko Stadion – A világ egyik legrégebbi stadionja, és az egyetlen, ami csak kizárólagosan márványból készült. A sportpályát Pallasz Athéné istennő tiszteletére építették i.e. 330 körül. Az évszázadok során az épületet számtalanszor újjáépítették, renoválták, míg végül az 1896-os Olimpiára teljesen átépítették. Érdekesség, hogy a stadion nemcsak jelentős sporteseményeknek ad otthont, hanem koncerteknek is. Fellépett már itt például: a Depeche Mode, Placido Domingo vagy Bonnie Tyler is.

Zeusz temploma – Ölümpeiont vagyis Zeusz templomát, ahogy a neve is jelzi, a főistennek építették. A templom eredetileg 104 oszlopból állt, amelyből sajnos ma már csak 16 maradt épségben. A 16 oszlop közül az egyik 1852-ben egy szörnyű vihar következtében eldőlt, így jelenleg csak 15 oszlop áll, egy pedig dőlve van. A templomot romjaiban is lenyűgöző látni.

A cikk elérhető az új REPJEGYKIRALY alkalmazásban is! Az app értesítést küld a legkedvezőbb ajánlatokról, figyelemmel kíséri az utazás világának történéseit, cikkeinket internetkapcsolat nélkül is elérhetik a letöltők. Az alkalmazás kompatibilis mind az iPhone, mind az Androidos telefonokkal.


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 3 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 3 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
5/5 - (3 votes)
Kattintson a megjegyzésre

Kedvezmények

Röphírek

Utazási hírek és ajánlatok

Európa 20 legszebb UNESCO helyszíne https://t.co/KYsTdBZFhsMennyi ideje jött ki ez a hír? 2 nap
Turkish Airlines egzotikus repjegyek most akár 114 900 Ft-tól! https://t.co/VC0dhvMogcMennyi ideje jött ki ez a hír? 2 nap
Vietnamba úgy utazhatunk, mint a járvány előtt https://t.co/OyV3DM4xucMennyi ideje jött ki ez a hír? 2 nap
Mykonos retúr repjegyek Budapestről 22 885 Ft-tól (nyári időpontok) https://t.co/XqsalLuV2zMennyi ideje jött ki ez a hír? 3 nap
Dreamliner-rel egyszerűen jobb repülni. Így repültünk a LOT-tal Amerikába https://t.co/4PPxq3KwWpMennyi ideje jött ki ez a hír? 3 nap
Csodálatos Bologna: 5+ tipp Toszkána egy darabjának megismeréséhez https://t.co/nGFB15YBa9Mennyi ideje jött ki ez a hír? 4 nap
A gyönyörű Dubrovnik Bécsből 16 885 Ft-tól (júniusban) https://t.co/sskLsygAohMennyi ideje jött ki ez a hír? 4 nap
Spanyolország kisokos: tippek, látnivalók + akciós repjegyek https://t.co/fMinpqyVx5Mennyi ideje jött ki ez a hír? 1 hét
Irány Toszkána, Pisa Bécsből vagy Budapestről már 11 685 Ft-tól https://t.co/QEmMdbZmetMennyi ideje jött ki ez a hír? 1 hét
Május 16-tól már nem lesz kötelező a maszk viselése a fedélzeten és az európai repülőtereken https://t.co/M9BSOnFWmXMennyi ideje jött ki ez a hír? 1 hét
1 2 3 5

Mai kedvencek

Ajánljuk:

Advertisement
Advertisement
To Top