Connect with us

Magazin

Athén – programok, látnivalók egy helyen!

Athén – programok, látnivalók egy helyen!

Utazz vissza az időben és ismerd meg Európa egyik legrégebbi városát, Athént. A görög főváros méltán híres nevezetességeiről, látnivalóiról, hiszen a történelem darabkái szinten minden sarkon fellelhetőek. Ám most szeretnénk megmutatni Athén egy másik arcát. Ismerd meg elsősorban legnépszerűbb programjait, és utána tudd meg, melyek a kötelező látnivalók, amiket semmiképp sem szabad kihagyni!

Advertisement

Fontos tudnivalók!

Különleges ajánlatunk:

Pogramok, amiket nem érdemes kihagyni:

Múzeumlátogatások: Athénban számtalan múzeum található. A Régészeti Múzeum (Görögországban) a legnagyobb régészeti gyűjteménnyel rendelkező múzeum. Itt aztán igazi időutazást tehetünk, az őskortól egészen az ókorig. Az épületet a 19. században építették neoklasszikus stílusban. A másik rendkívül népszerű múzeum az Akropolisz múzeum, amit csupán 2009-ben alapítottak. Lényegében a három emeletes építményben minden az Akropoliszról szól. Az biztos, hogy az épület üvegfalainak köszönhetően gyönyörű kilátás nyílik a fellegvárra. Ha igazi múzeumrajongó vagy, akkor Athénban nem fogsz csalódni. Meglátogathatjuk ezek mellett a szintén népszerű Keresztény és Bizánci Múzeumot, vagy a Zenemúzeumot is.

Őrségváltás megnézése: A parlament előtt megtekinthetjük az athéni őrségváltást, amely sokak szerint parádés koreográfiájú. A Syntagma téren a nap 24 órájában állnak a görög gárdisták. A katonák pedig páratlan látványú egyenruhát viselnek. Ha tanácsolhatjuk, akkor érdemes vasárnap felkeresni a helyet, hiszen a leglátványosabb őrségváltás vasárnap 11 órakor kezdődik.

Naplemente a város tetejéről: Az egyik legromantikusabb programnak hangzik, a Lycabettus hegyről nézni a lenyugvó napot. A hegy Athén legmagasabb pontja, így szó szerint szemeink elé tárul az egész a város. A hegy megközelíthető gyalog vagy autóval, de akár siklóval is feljuthatunk rá.

Andalogni Athén legrégebbi városrészében: A Plaka negyed Athén leghíresebb és egyben legrégebbi városrésze. Népszerű hangulatos macskaköves utcácskáiról, nyüzsgő bárjairól, pasztellszínű házairól. A festői környezetben igazán csodás sétákat tehetünk. Az egész napos fárasztó városnézés után, kiváló hely ha egy kis lazításra vágyunk.

Mik a kötelező látnivalók?

Akropolisz – Senkit sem lepünk meg azzal, ha azt írjuk, hogy a görög főváros legnépszerűbb látnivalója az Akropolisz. A szó jelentése fellegvárt jelent, amit egyébként az ókorban szent helyként is tiszteltek. A monumentális ókori épületegyüttes már 1987 óta a Világörökség részét képezi. Az épületkomplexum közül a leghíresebb Pallasz Athéné temploma. A görög mitológiában Pallasz Athéné a bölcsesség, a tanulás, a tudományok istennője volt, emellett pedig a város védőistene. Parthenón mellett található a másik kultusztemplom, az Erekhtheion szentély. Népszerűségét déli oszlopcsarnokainak köszönheti: hat oszlop, melyek ruhás női alakokat ábrázolnak, merő részletességgel. Az Akropolisz megtekintésére érdemes több órát is szánni, ugyanis a felsorolt épületek mellett még számos látnivaló található itt.

Panathinaiko Stadion – A világ egyik legrégebbi stadionja, és az egyetlen, ami csak kizárólagosan márványból készült. A sportpályát Pallasz Athéné istennő tiszteletére építették i.e. 330 körül. Az évszázadok során az épületet számtalanszor újjáépítették, renoválták, míg végül az 1896-os Olimpiára teljesen átépítették. Érdekesség, hogy a stadion nemcsak jelentős sporteseményeknek ad otthont, hanem koncerteknek is. Fellépett már itt például: a Depeche Mode, Placido Domingo vagy Bonnie Tyler is.

Zeusz temploma – Ölümpeiont vagyis Zeusz templomát, ahogy a neve is jelzi, a főistennek építették. A templom eredetileg 104 oszlopból állt, amelyből sajnos ma már csak 16 maradt épségben. A 16 oszlop közül az egyik 1852-ben egy szörnyű vihar következtében eldőlt, így jelenleg csak 15 oszlop áll, egy pedig dőlve van. A templomot romjaiban is lenyűgöző látni.

A cikk elérhető az új REPJEGYKIRALY alkalmazásban is! Az app értesítést küld a legkedvezőbb ajánlatokról, figyelemmel kíséri az utazás világának történéseit, cikkeinket internetkapcsolat nélkül is elérhetik a letöltők. Az alkalmazás kompatibilis mind az iPhone, mind az Androidos telefonokkal.


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 3 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 3 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Bérelj autót a Pelikánon keresztül! Kattints, válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
Kattintson a megjegyzésre

Kedvezmények

Röphírek

Utazási hírek és ajánlatok

Hawaii: alternatívák a karantén idejére https://t.co/WzgDwboRYAMennyi ideje jött ki ez a hír? 7 óra
Friss: Újabb járattörlések a Ryanairnél! https://t.co/eRySRGRrTMMennyi ideje jött ki ez a hír? 8 óra
COVID-19 ingyenes biztosítást kínál a flydubai https://t.co/ZWKt0gTbn6Mennyi ideje jött ki ez a hír? 1 nap
Abu Dhabi nyitva: a turistáknak elektronikus karkötőket kell viselniük https://t.co/2S7qRVaadUMennyi ideje jött ki ez a hír? 1 nap
NAP AJÁNLATA: Októberi 4*-os pihenés Hévízen 36 900 Ft-tól! https://t.co/tdh4hjCthmMennyi ideje jött ki ez a hír? 1 nap
A Finnair megkönnyíti az utazást: kedvezményes tesztelést kínál https://t.co/iZPOqG2VMjMennyi ideje jött ki ez a hír? 1 nap
USA álomáron: New York és Miami 65 900 Ft-tól! (március-június) https://t.co/rwXvLTW2WdMennyi ideje jött ki ez a hír? 1 nap
Jordánia nyitva: újra várják a turistákat https://t.co/8957HPjYrUMennyi ideje jött ki ez a hír? 2 nap
Tokió egy lépéssel közelebb: A teamLab Európába hozza népszerű fényinstallációit! https://t.co/spJMCNrRL0Mennyi ideje jött ki ez a hír? 2 nap
Változások: rövidül a karanténkötelezettség, októberig határellenőrzés! https://t.co/VtlGnNrYaMMennyi ideje jött ki ez a hír? 2 nap
1 2 3 5

Mai kedvencek

Ajánljuk:

Advertisement
Advertisement
To Top