Connect with us

Hírek

Átfoglalás vagy pénzvisszatérítés? Így változnak a szabályok a légitársaságoknál!

Átfoglalás vagy pénzvisszatérítés? Így változnak a szabályok a légitársaságoknál!

Miután bejelentették a globális világjárványt, számos légitársaság döntött úgy, hogy megváltoztatja addigi szabályait. Így mindegyik légitársaságnál más-más szabályok vonatkoznak a repülőjegy átfoglalásra, illetve a pénzvisszatérítésére. Ha a Pelikánon keresztül foglaltál, azt javasoljuk, olvasd el a cikkünk végén lévő információt.

Aer Lingus

Az ír nemzeti légitársaság megváltoztatta szabályait az eddigi és az új foglalásokat illetően. Az új szabályok értelmében a 2020. március 6. előtt megvásárolt repjegyek átfoglalása díjmentes lesz 2020. május 30-ig.

Air France

A 2020.március 31. előtt történt összes nemzetközi és belföldi repülőjáratra való foglalás ingyenesen átfoglalható május 31-ig. Árkülönbséget akkor kell fizetni, ha más osztályra szól a jegy. További információ ITT!

American Airlines

Akik 2020. március 1-je előtt jegyet vásároltak a légitársaságon keresztül 2020. április 30-ig indulási időponttal, díjmentesen változtatásokat végezhetnek. A légitársaságok emellett változtatások és visszatérítések lehetőségét kínálják minden, a 2020. február 24. előtt vásárolt Olaszországba és Dél-Koreába irányuló járatokra, a 2020. január 28. előtt vásárolt Hongkongba irányuló járatokra, valamint a 2020. január 24. előtt Kínába tartó járatokra. További információ ITT!

Austrian Airlines

Az Austrian Airlines 2020. március 18-án, szerdán este ideiglenesen felfüggesztette az összes menetrendszerinti járatát. Az utolsó járat Chicago-ból indult, és Bécsbe érkezett meg reggel 2020. március 19-én. Az Austrian Airlines 2020. március 28-ig törli az összes járatát. Azok az utasok, akik március végéig foglaltak repülőjegyet, lehetőség szerint a Lufthansa csoporton belül átfoglalást kérhetnek más repülőjáratra. Ez elsősorban azokra a jegyekre vonatkozik, amelyeknek legkésőbbi indulási ideje 2020. április 30. és amelyeket 2020. március 12-ig foglaltak le.

British Airways

A British Airways légitársaság ideiglenesen eltörli a repülőjáratokra való foglalás megváltoztatásának díját. Ez érvényes belföldi és külföldi járatokra, valamint az üdülési járatokra egyaránt. Választható lehetőség a foglalás beváltása az úgynevezett utazói kreditre. A repülőjáratok átfoglalhatók az eredeti foglalás időpontját követő 12 hónapban. További információ ITT!

Easyjet

A brit fapados légitársaság ügyfelei számára lehetővé teszi az egyszeri ingyenes változtatást a már meglévő, valamint az újonnan megvásárolt repülőjegyükre. A társaság ezzel kapcsolatban nem határozott meg érvényességi időpontot. További információ ITT!

Emirates

Az Emirates légitársaság ingyenes átfoglalást biztosít az összes 2020.március 31-ig vásárolt repülőjegyre. A két jegy közötti árkülönbözetet ki kell fizetni. Ha többet szeretnél megtudni, kattints ide.

KLM

A KLM holland légitársaság megszünteti a 2020. március 31-ig vásárolt jegyek átfoglalási díját (2020. március 4. és május 31. között érvényes). Árkülönbség esetén a különbözetet ki kell fizetni. További információ ITT!

Lufthansa

A német légitársaság kijelentette, hogy az összes március 5. előtt lefoglalt repülőjegy (2020. április 30-ai repülési időpontig) díjmentesen áttehető más időpontra, 2020. december 31-ig. A társaság a 2020. március 6. és 31. között megvásárolt jegyek átfoglalásért sem számít fel díjat. További információ ITT!

Qatar Airways

Azok az utasok, akik belföldi vagy nemzetközi jegyet vásároltak (2020. június 30-ig), kérhetik a jegy átfoglalását egy másik időpontra, vagy becserélhetik úgynevezett kreditekre, melyek az eredeti foglalás dátuma után 12 hónapig érvényesek.

Ryanair/Lauda

A Ryanair díjmentessé tette a 2020. március 13. és március 31. között vásárolt repülőjegyek átfoglalását. Ez vonatkozik minden 2020 áprilisában induló járatra is. Azokat az utasokat, akiknek járatát a koronavírus miatt törölték vagy egy másik időpontra tették át, ímélben vagy SMS-ben értesítik az alábbi választási lehetőségekkel: visszatérítést kérhetnek, új foglalást kérvényezhetnek vagy úticélt változtathatnak. Ha többet szeretnél megtudni, kattints ide.

Turkish Airlines

A Turkish Airlines lehetővé teszi a március 31. előtt megvásárolt repjegyek cseréjét 2020. december 31. előtti időpontokra. A légitársaság nem számít fel semmilyen plusz díjat a változtatásért. Ha még nem ismeri repülésének pontos dátumát, akkor törölheti a foglalását és megőrizheti jegyét úgynevezett nyitott jegyként későbbi felhasználásra. Az ajánlat nem érvényés a törökországi belföldi járatokra valamint az Ercan repülőtérre érkező és onnan induló járatokra. További információ ITT!

United Airlines

Azok az utasok, akiknek repjegyük 2020. április 30-ig érvényes, repülőjáratukat díjmentesen megváltoztathatják. További információ ITT!

Vueling

Ha a Vuleing légitársaságnál 2020. március 10. és 23. között vásárolt repülőjegyet, akkor az év végéig módosíthatja repjegyét (2020. december 30.) Ha a repjegy ára különbözik a korábban megvásárolttól, akkor a különbséget ki kell fizetni.

Wizz Air

Azok a Wizz Air utasok, akiknek foglalásait érintik a járattörlések, a lehető leghamarabb értesítést kapnak, illetve teljes visszatérítésben is részesülhetnek. Alternatív járat akkor lehetséges, ha abban az országban nincs repülési tilalom, vagy más légikorlátozás. A Wizz Air e-mailben értesíti ügyfeleit a szükséges lépésekről.

Ha a Pelikánon keresztül foglaltál!

Ha a Pelikánon foglalt§l és segítségre van szükséged, kérjük, vedd fel a kapcsolatot Ügyfélszolgálatunkkal.
Elérhetőség: e-mail: [email protected] vagy tel. sz.: 06 (1) 999 5657


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 7 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 7 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
5/5 - (2 votes)
Kattintson a megjegyzésre
To Top