Connect with us

Hírek

Anglia zárlat alatt az új koronavírus-mutáció miatt

Anglia zárlat alatt az új koronavírus-mutáció miatt

Anglia zárlat alatt: az egész országra zárlatot rendelt el hétfőn a brit kormány az új koronavírus-változat gyors terjedésének megfékezése miatt. A kedden nulla órától érvénybe lépő intézkedést Boris Johnson miniszterelnök jelentette be hétfő esti televíziós beszédében. Londonban már korábban a legmagasabb készenléti szint lépett életbe.

Mint arról korábban beszámoltunk, a koronavírus-járvány megfékezésére kidolgozott háromfokozatú angliai készenléti rendszer legmagasabb szintje lépett életbe nemrég Londonban és néhány környező megyében, miután az utóbbi időszakban jelentősen megugrott az új fertőzöttek száma ezekben a térségekben. Törölték többek között a karácsonyi időszakra tervezett enyhítéseket, de a szigorítások a légi közlekedést is érintették. Elsőként Hollandia tiltotta ki a brit járatokat, ezt követően pedig további 40 ország jelentett be hasonló korlátozásokat. Köztük Magyarország is.

Most egész Angliára zárlatot rendelt el hétfőn a brit kormány, a kedden nulla órától érvénybe lépő intézkedést Boris Johnson miniszterelnök jelentette be hétfő esti televíziós beszédében. Ennek jegyében keddtől Anglia lakossága csak a legindokoltabb esetekben, például: az alapvető fontosságú cikkek megvásárlása, gyógyszerek beszerzése, orvosi ellátás, illetve testmozgás céljából hagyhatja el otthonát. Johnson hangsúlyozta ugyanakkor, hogy már folyamatban van az ország történetének legnagyobb oltási kampánya, az Egyesült Királyságban több ember kapta meg a koronavírus elleni oltást, mint Európa többi országában együtt.

Az egész Angliára egységesen kiterjedő új korlátozások felváltják az eddigi sávos rendszert, azaz megszűnik az eddig használatos országrészek szerint eltérő, a helyi járványhelyzetnek megfelelő készültségi besorolás.

(Forrás: MTI)


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 7 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 7 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
5/5 - (1 vote)
Kattintson a megjegyzésre
To Top