Connect with us

Hírek

Még nincs ellenőrzés alatt az új vírustörzs, már Magyarország sem fogad járatokat az Egyesült Királyságból

Még nincs ellenőrzés alatt az új vírustörzs, már Magyarország sem fogad járatokat az Egyesült Királyságból

Még nincs ellenőrzés alatt az új vírustörzs és ezért egyre több európai ország tiltja ki a brit járatokat a repülőtereiről. Az amszterdami Schiphol repülőtéren az összes érintett járatot törölték, vasárnap délutánra pedig Olaszország, Ausztria, Németország és Franciaország is leállította az Egyesült Királyság irányából érkező járatokat. Írország, Lettország, Törökország, Marokkó, Lengyelország, Magyarország és Bulgária is így tett.

Egyre több európai ország tiltja ki a brit járatokat a repülőtereiről miután Londonban és Délkelet-Angliában az eddigieknél sokkal fertőzőképesebb, nemrégiben azonosított új koronavírustörzset fedeztek fel. Az amszterdami Schiphol repülőtéren az összes érintett járatot törölték, vasárnap délutánra pedig Olaszország, Ausztria, Németország és Franciaország is leállította az Egyesült Királyság irányából érkező járatokat. Később Írország, Lettország, Törökország, Marokkó, Lengyelország és Bulgária is hasonlóan járt el.

December 22. nulla órától Magyarország sem fogad járatokat az Egyesült Királyságból. A tilalom az érkező utasszállító járatok mellett az onnan felszálló privát, üzleti repülőgépekre is vonatkozik – ezt az operatív törzs műveleti központjának helyettes vezetője a járványhelyzetről tartott sajtótájékoztatón jelentette be.

Matt Hancock a BBC televízió vasárnapi politikai műsorában elmondta: a kormány péntek délután kapott hivatalos tájékoztatást arról, hogy az új koronavírus-változat milyen gyorsan terjed Londonban és Délkelet-Anglia több más térségében. A friss kimutatások szerint Londonban a koronavírus-fertőződések 60 százalékát az új vírustörzs okozza. Ezért is volt szükség a vasárnaptól azonnali hatállyal életbe léptetett jelentős szigorításokra is.

(Forrás: MTI)

A teljes cikk elérhető az új REPJEGYKIRALY alkalmazásban is! Az app értesítést küld a legkedvezőbb ajánlatokról, figyelemmel kíséri az utazás világának történéseit, cikkeinket internetkapcsolat nélkül is elérhetik a letöltők. Az alkalmazás kompatibilis mind az iPhone, mind az Androidos telefonokkal.


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 7 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 7 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
5/5 - (1 vote)
Kattintson a megjegyzésre
To Top