Connect with us

Hírek

Látnivalók Amszterdamban: költözik a piros lámpás negyed?

Látnivalók Amszterdamban: költözik a piros lámpás negyed?

Látnivalók Amszterdamban: A holland főváros megváltoztatja a városba irányuló turizmus jellegét. Eddig csak azokról a tervekről hallhattunk, melyek szerint a turisták többé nem vásárolhatnak kannabiszt, most a híres piros lámpás negyed helyett hoznának létre egy erotikus központot a városközponttól távol.

Amszterdam egyértelműen azon van, hogy megváltoztassa a városba irányuló turizmus jellegét. Eddig csak azokról a tervekről hallhattunk, melyek szerint a turisták többé nem vásárolhatnak kannabiszt, most a híres piros lámpás negyed helyett hoznának létre egy erotikus központot a városközponttól távol. Femke Halsema főpolgármester javaslatát a képviselők többsége támogatja – írja a The Guardian. Dennis Boutkan munkáspárti képviselő például kiemelte, hogy a döntés az amszterdami turizmus újragondolásáról szól, mint mondta: a turisták így is élvezhetik a város szépségét és szabadságát, de nem bármi áron. 

Ezzel azonban az érintettek nem mindannyian értenek egyet, a Red Light United, a körzet dolgozóinak érdekvédelmi csoportja szerint az itt dolgozó nők általánosan ellenzik a lépést, mert attól tartanak, így nem találják majd meg őket az érdeklődők. „Talán Halsema majd buszos kirándulásokat szervez a Westelijk Havengebiedbe?” – ironizált a csoport egyik tagja.

Amszterdamban látnivalók

Az biztos, hogy mindenki másért érkezik a holland fővárosba; míg a műkedvelők neves festők alkotásaiért, addig a könnyedebb kalandokra éhes turisták a kirakatokban illegő-billegő lányokért. Amszterdam egyik legkeresettebb turisztikai látványossága azonban kétségkívül a De Wallen, a piros lámpás negyed. Valójában nem csak a város legnagyobb prostituált-kínálatát találod itt, de sok más szexualitással kapcsolatos programból válogathatsz: vannak itt szexshopok, peep show-k, de működik itt szexszínház is, valamint itt találod az Erotika Múzeumot, és nem mellesleg több coffeeshop mellett, a Marihuána Múzeumot is.


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 3 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 3 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
4/5 - (4 votes)
Kattintson a megjegyzésre
To Top