Connect with us

Hírek

Vége a kannabisz turizmusnak Amszterdamban

Vége a kannabisz turizmusnak Amszterdamban

Amszterdam megelégelte a várost ellepő kannabisz turistákat. A marihuánát is értékesítő kávézókban holland állampolgársághoz kötnék a fogyasztást.

Bár a világ jelenleg a marihuána legalizálása felé halad, Amszterdamban hamarosan betilthatják, hogy külföldiek is vásároljanak füvet a szabad marihuána-fogyasztásról híres kávézókban – írja a The Guardian. Az átfogó jogszabály célja, hogy visszaszorítsa a szervezett bűnözést és a várost ellepő, alacsony fizetőképes kereslettel rendelkező drogturistákat. A helyi lakosság és a vállalkozók között egyelőre vegyes fogadtatásban részesült a tervezet.

Femke Halsema, a város polgármestere szerint a kannabiszpiac mára túl nagy és túlfűtött lett, ami már többet árt, mint használ a városnak. Fontos azonban, hogy az elmúlt évtizedekben nem ez az első, hasonló kezdeményezés, és eddig mindegyik elbukott. A coffee shopok tulajdonosai ezúttal is egyeztetést kezdeményeztek a városházával, hogy legalább átmeneti időszakot szabjanak meg, amíg a kereskedők is átállhatnak a jóval szűkebb forgalomra. A polgármester szerint legkorábban jövő év elején várhatjuk a szabályozás hatályba lépését.

„Amszterdam nemzetközi város, és továbbra is várjuk azokat a turistákat, akik a város kultúrájára és a szépségeire kíváncsiak. Városunk továbbra is nyitott, vendégszerető és toleráns marad, de gátat kell szabnunk a bűnözőknek és az olcsó tömegturizmusnak.” – hangsúlyozta a polgármester. 

Amszterdamban

Hollandiában az arra kijelölt üzletekből legálisan beszerezhető a marihuána, előállítása ellenben továbbra is illegális tevékenységnek számít. Csak Amszterdamban jelenleg százhatvanhat kannabiszos kávézó működik, melyek az ilyen jellegű üzletek csaknem harminc százalékát teszik ki az országban.


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 3 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 3 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
5/5 - (1 vote)
Kattintson a megjegyzésre
To Top