Connect with us

Hírek

Afrika egyik leglenyűgözőbb úti célja újra nyitva – íme a belépési feltételek

Afrika egyik leglenyűgözőbb úti célja újra nyitva – íme a belépési feltételek

Habár a szigorú lezárások mindenütt meghiúsították az utazási terveket, Namíbia idén ünnepelte függetlenségének 30. jubileumi évét, és ezzel együtt újra megnyílt a turisták előtt.

Advertisement

Namíbia varázsát a szomszédos Dél-Afrikában jól ismerik, ám a kívülállók még csak most kezdik felfedezni végtelen sivatagjait, tengerpartját és az itt megtapasztalható határtalan szabadságot. Az Atlanti-óceán partjainál fekvő ország valójában a csodák világa. Itt a látóhatárt csak emberi képességeink végessége határozza meg… 1990-ben vált függetlenné, addig német, majd dél-afrikai gyarmat volt. Természeti kincsekben gazdag területével, modern infrastruktúrájával és tradicionális kultúrájával sokakat elbűvöl.

Az Egészségügyi Világszervezet nemrégiben megdicsérte Namíbiát a globális járványra adott gyors és hatékony reagálásáért. Nemzetközi légijáratok jelenleg csak Windhoekban és Walvis Bayben szállhatnak le. A windhoeki Hosea Kutako Nemzetközi Repülőtéren szeptember 25-től visszaállították a vízumkiadást. Megnyitották a Katima Mulilo, az Ariamsvlei, a Noordoewer és Walvis Bay kikötő határátkelőhelyeket is a ki- és beutazók számára.

Az Ethiopian Airlines szeptember 11-től, a Lufthansa (Eurowings) szeptember 20-tól menetrend szerint közlekedik Windhoekba. Az Air Namibia regionális és nemzetközi járatait felfüggesztették. Május 6-tól a belföldi légiközlekedés újra működik, de csak a távolságtartási szabályok betartásával engedélyezett. 

Belépési feltételek Namíbiába:

Újra engedélyezett a külföldiek beutazása Namíbiába üzleti, oktatási, egészségügyi és turisztikai céllal engedélyezett. Minden külföldi beutazónak az indulástól számított 72 órán belüli negatív SARS-CoV-2 PCR tesztet kell bemutatnia, kivéve 5 éven aluli gyermekek. Negatív teszteredmény nélkül érkező külföldiek belépését megtagadhatják vagy karanténba kerülnek önköltségen és az érkezés napján tesztelik őket. Az ellenőrzött otthoni karanténra kötelezett utazóknak előzetesen engedélyt kell kérniük a namíbiai Egészségügyi Minisztériumtól az otthoni karanténra.

Október 22-től az „új norma” szerinti enyhített korlátozásokkal és az óvintézkedések betartásával az országban minden gazdasági ágazat működik. Nyilvános helyen kötelező a maszkviselés, az 1 méteres távolságtartás, a gyakori kézmosás és a tömegek kerülése. A személyszállítás csak maszkban és óvintézkedésekkel engedélyezett. A namíbiai turisztikai szektor és a szálláshelyek a szigorú higiéniai protokollt követve újra működhetnek.


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 3 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 3 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
5/5 - (1 vote)
Kattintson a megjegyzésre

Kedvezmények

Röphírek

Utazási hírek és ajánlatok

Miért kellene most meglátogatnod Ománt? https://t.co/hVQEHWzUlpMennyi ideje jött ki ez a hír? 15 óra
Abu Dhabi 14 ámulatba ejtő látnivalója (útikalauz árakkal és nyitvatartási időpontokkal) https://t.co/vZUBKXaFTWMennyi ideje jött ki ez a hír? 15 óra
Szardínia retúrjegy a főszezonban Budapestről már 10 480 Ft-tól! https://t.co/322y3wJP4wMennyi ideje jött ki ez a hír? 2 nap
Indonézia: A belépéshez már nem szükséges PCR-teszt https://t.co/MxwSKosdtxMennyi ideje jött ki ez a hír? 3 nap
Európa 20 legszebb UNESCO helyszíne https://t.co/KYsTdBZFhsMennyi ideje jött ki ez a hír? 1 hét
Turkish Airlines egzotikus repjegyek most akár 114 900 Ft-tól! https://t.co/VC0dhvMogcMennyi ideje jött ki ez a hír? 1 hét
Vietnamba úgy utazhatunk, mint a járvány előtt https://t.co/OyV3DM4xucMennyi ideje jött ki ez a hír? 1 hét
Mykonos retúr repjegyek Budapestről 22 885 Ft-tól (nyári időpontok) https://t.co/XqsalLuV2zMennyi ideje jött ki ez a hír? 1 hét
Dreamliner-rel egyszerűen jobb repülni. Így repültünk a LOT-tal Amerikába https://t.co/4PPxq3KwWpMennyi ideje jött ki ez a hír? 1 hét
Csodálatos Bologna: 5+ tipp Toszkána egy darabjának megismeréséhez https://t.co/nGFB15YBa9Mennyi ideje jött ki ez a hír? 1 hét
1 2 3 5

Mai kedvencek

Ajánljuk:

Advertisement
Advertisement
To Top