Connect with us

Magazin

Minden, amit érdemes tudni Namíbiáról + retúr repjegy Budapestről 199 900 Ft-ért

Minden, amit érdemes tudni Namíbiáról + retúr repjegy Budapestről 199 900 Ft-ért

Namíbia az egyedülálló látnivalók csodálatos keveréke. Festői narancssárga dűnék ameddig csak a szem ellát, őshonos törzsek kunyhói és vadállatokkal teli nemzeti parkok. Namíbia tele van élettel és olyan látnivalókkal, amelyeket nem fogsz elfelejteni.

Akciós repjegy:

  • Honnan? Budapestről
  • Hova? Windhoek 
  • Kivel? Lufthansa
  • Időpontok: 2023 november – 2024 március között

A világ legnagyobb homokdűnéi

Mi az ország első számú vonzereje? A végtelen homokdűnék. A fotósok számára Sossusvlei az igazi paradicsom – a homok színe a napfény sugaraival változik. A legtökéletesebb képeket röviden napkelte után készítheted. Ha szeretnéd legyőzni a dűnéket, akkor ne hagyd ki „Big Daddy-t”, amely magassága eléri a 300 métert. A megmászásához kb. 2 órára lesz szükséged. Az egyedi panorámát az akácfák egészítik ki, melyek ritka árnyékot adnak a forró sivatagban.

Kis-Németország a namíbiai parton

Képzeld el, hogy Afrikában vagy, élvezed az Atlanti-óceán hullámait és a városban mögötted németül beszélnek a helyiek. Ez a namíbiai Swakopmund, egy korábbi német gyarmat, amely megtartotta egyedi sármját. Ezt az üdülőhelyet a helyiek is kedvelik, jókat lehetne sétálni a sétányon, amelyet éttermek szegélyeznek és a parton szörfözni is lehet.

Hajótemető és a szellemek történetei

A csontváz part vagy Skeleton Coast a világ legnagyobb temetője. A gyakori sűrű köd, a hatalmas viharok és a kíméletlen ár-apály több tucat hajót pusztított el. A roncsok a mai napig érdekes turisztikai látványosságnak számítanak. Ez a szeszélyes, 2 500 km hosszú tengerpart elnevezését nemcsak a roncsoknak, hanem a partravetődött bálnacsontvázaknak is köszönheti, amelyek csak fokozzák a hátborzongató légkört.

Ha vonzzanak az elhagyatott helyek, biztosan látogasd meg Kolmanskop-ot – a szellemek városát. Nézd meg az egykori ebédlőket, kórházat, kaszinót vagy a koncerttermet. Az hajdani gyémántbánya mára teljesen elhagyatottá vált és már csak a homok uralkodik fölötte. Ez a hely a paranormális jelenségek vadászai között is nagyon népszerű.

Látogasd meg a helyi törzseket

Szeretnél visszamenni 100 évet az időben? A Himba törzs őslakosai számára ez jelenti a mindennapokat. A lengén öltözött törzs tagjai vörös agyaggal festik testüket, kecskéket és szarvasmarhákat tartanak és rendkívül barátságosak. Kaokoland területén találod őket, amely a legkevésbé barátságos az egész országban. Namíbiában 12 különböző törzs él, mindegyiknek saját szokásai és hagyományai vannak.

A kihagyhatatlan szafari

Namíbiai szafari az Etosha Nemzeti Parkban minden pénzt megér. Találkozhatsz oroszlánokkal, elefántokkal, zsiráfokkal, antilopok ezreivel, zebrákkal, de a ritka keskenyszájú orrszarvúval is. A szafari közben általában egy hosszabb megállót tartanak az itatók egyikénél, ahonnan remek kilátás nyílik a több tucat állatfajra. A nyár folyamán nem ritkák a pelikánok, a flamingók és az egyéb madárfajok is. Ezt a felejthetetlen képet tökéletesen egészítik ki a sós medencék és a szavannák a háttérben.

Kőkorszaki történetek

Damaraland területén 6 000 évesnél is régebbi falfestményeket nézhetsz meg. A Twyfelfontein az egyik legnagyobb ókori galéria a világon. A kőbe faragott állatfigurák, vadászok, sámánok, titokzatos szimbólumok és teremtmények, mítoszokról számolnak be. Csak 10 km-re északra található egy múzeum, ahol kipróbálhatod az őshonos életet – az egyszerű eszközöket, az orvostudományt és a vadászcsapdák elkészítését is, vagy élvezheted a helyi táncokat.

A legnagyobb meteorit a világon

Kb. 100 évvel ezelőtt egy 50 tonnás tiszta vas meteorit csapódott bele a földbe. Szántás közben az egyik földműves fedezte fel, akinek a telkén a mai napig megtekinthető és Hoba-nak nevezik.

Fóka rezerváció

Milyen gyakran találkozhatsz fókák több százával? Cape Crossen több százezret figyelhetsz meg. Sütkéreznek a napon, halat fognak és a vízben játszanak – remek látvány, amelyet az orrod sem felejt el. Állítólag nem épp a legillatosabb teremtmények a világon.

Afrika Grand Canyona?

A Fish River Canyon a második legmélyebb kanyon a világon. 550 méter magasból élvezheted a kanyonra nyíló kilátást vagy kalandosabb módon is gyönyörködhetsz benne – egy 5 napos túra keretében. A folyó áramlása nem egyezik az arizonai testvérével – a gyakori szárazság miatt csak kis mennyiségű víz folyik át a Fish Riveren.

Namíbia egy szédületes kaland mindazoknak, akik szeretnék megtapasztalni a valós Afrikát. Számos remek szállás közül is választhatsz, különböző árkategóriákban. A legjobb időszak Namíbia meglátogatására a száraz évszak, amely májustól szeptemberig tart.


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 3 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 3 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
Kérjük, értékelje ezt a cikket.
Kattintson a megjegyzésre

"Boldogságot pénzért venni nem lehet, de repülőjegyet igen, és az már majdnem ugyanaz." Az utazásba gyorsan beleszerettem, még talán gyerekkoromban, majd az egyetemi tanulmányaim során a Repjegykirály csapatában találtam magam. Ha időm engedi, imádok új helyeket felfedezni, de számomra Olaszország a legnagyobb szerelem, ahova mindig nagy lelkesedéssel térek vissza.

To Top