Connect with us

Magazin

Abu Dhabi 14 ámulatba ejtő látnivalója (útikalauz árakkal és nyitvatartási időpontokkal)

Abu Dhabi 14 ámulatba ejtő látnivalója (útikalauz árakkal és nyitvatartási időpontokkal)

Pazar, tündöklő, titokzatos, egyenes, szokatlan, fényűző, barátságos, önfeledt, bámulatba ejtő, megalomániás, attraktív. Ki lehet ez? Amennyiben úgy érzed, hogy az előbb felsorolt tulajdonságok egyvelege valami olyasmit testesíthet meg, amit közelebbről megismerni egyedi élmény lenne, akkor jó helyen jársz. Kedves Olvasó, szeretettel meghívunk az Egyesült Arab Emírségek fővárosa, Abu Dhabi virtuális szemléjére.

Abu Dhabi repjegyek:

Abu Dhabi drága?

Mielőtt még megnéznénk az általunk kiválasztott 14 látnivalót, essünk túl az általános tudnivalók ismertetőjén is. Beszéljünk például az anyagiakról. Abu Dhabi pénzneme az emirátusi dirham, 1 dirham kb. 90 forint. Mivel a Föld egyik leggazdagabb városáról van szó, sokan azt feltételezik, hogy itt minden legalább egy vagyonba kerül. Pedig ez nem így van. Rengeteg külföldi munkavállaló él itt, akik nem dicsekedhetnek nagyon magas fizetéssel, és bármilyen meglepő is, Abu Dhabiban vannak olcsó kínai, indiai és közel-keleti étekzdék. Persze nem minden sarkon, de aki keres, az talál. Szinte minden szállodában van 1-2 étterem, ezek általában drágábbak, mint a kinti bisztrók vagy a bevásárlóközponti gyorséttermek. A budgetyourtrip.com portál szerint egy átlagos turista étkezésre kb. 58 dirhamot és a helyi közlekedésre kb. 116 dirhamot költ naponta. Sőt, a hikersbay.com portálon arra az információra bukkantunk, hogy Abu Dhabiban 1,14-szer olcsóbban vásárolhatsz, mint az USA-ban.

A Zájed sejk mecset (Sheikh Zayed Grand Mosque)

A Zájed sejk mecset az a bizonyos „kihagyhatatlan” látnivaló. A világ nyolcadik legnagyobbja, és ha azt mondjuk, hogy nagy, akkor komolyan is gondoljuk. 40 000 látogató befogadására képes, és 4 focipálya területét foglalja el. Szóval, már csak a méretei miatt is érdekes nevezetesség, de ha építészetkedvelő vagy, akkor a multikulturális jellege még nagyobb hatást gyakorol majd rád. Az Emirátusokból, Olaszországból és Angliából származó építészek török, marokkói, pakisztáni, egyiptomi és más építészeti elemekkel ruházták fel a mecsetet. A részletek ámulatba ejtőek, hol máshol látnál fényvisszaverő medencéket, 82 fehér márvány kupolát, 1096 külső oszlopot és 24 karátos aranyat és kristálycsillárokat egy helyen?

Nyitva tartás:

 • szombat-csütörtök: 09:00-22:00
 • péntek: 16:30-00:00

Belépés: ingyenes

A sólyomkórház

Közel az Abu Dhabi Nemzetközi Repülőtérhez, a Sweihen Road mellett lelket melengető dolgok történnek. Valahol arrafelé találhatsz rá az híres sólyomkórházra (Abu Dhabi Falcon Hospital), ahol beteg és sérült ragadozó madarak töltik napjaikat szakértők kezei között, így várva gyógyulásukat. Közben látogatókra is időt szakítanak, a kórház ugyanis nyitva tartja kapuit a nagynyilvánosság előtt is. A kórháztúra lehetővé teszi, hogy közelről is láthasd a sólymokat, az itt található múzeumnak köszönhetően pedig megtudhatsz egy pár érdekes dolgot a történelmükről is.

Nyitva tartás (a szervezett túrák kezdete):

 • hétfőtől – péntekig: 10:00 és 14:00

Belépés: kb. 17 650 HUF/felnőtt, kb. 5 000 HUF/gyerek

A jegyeket a szervezett túrára csak online lehet megvásárolni: https://www.falconhospital.com/services/adfh-tourism/online-tour-booking

A nem párizsi Louvre

224 évvel a párizsi Louvre múzeum alapítása után megszületett az az intézmény, mely megengedte magának, hogy ugyanezt a nevet vegye fel. Mégpedig Abu Dhabiban. A Pritzker-díjas és Művészeti Wolf-díjas Jean Nouvel építész tervezte, aki egyébként francia. Egyik elképesztő kreációja a Louvre-n belül a Nouvel kupola. Ez egy 7850 csillagból álló összetett, geometriai szerkezet. A csillagok különböző méretekben és szögekben ismétlődnek nyolc különböző rétegben. A napszakok váltakozásával, azaz a Nap útjának során a fény mindig máshogy szűrődik át a kupola perforációin keresztül, így elbűvölő hatást kelt a múzeumban. Ezt a jelenséget a „fényesőnek” hívják. A természet iránti tiszteletet szimbolizálja, és Abu Dhabi pálmafái ihlették.

A Louvre 12 galérián és világszínvonalú gyűjteményen keresztül követi nyomon az emberiség művészeti tevékenykedését az újkőkorszaktól napjainkig. De közben nem tartja be a megszokott múzeumi normákat. A műveket témák és időkeretek szerint csoportosítja, nem országok vagy konkrét civilizációk alapján, így mutat rá az emberi művészet és kultúra univerzális szálaira.

Nyitva tartás:

 • keddtől – vasárnapig: 10:00-18:30

Belépés: kb. 6 250 HUF

A központi piac

A Souk Központi Piac, avagy a Souk Central Market „műfaja” szerint egy arab piac (ezt jelenti souk kifejezés), de ez a modern komplexum inkább bevásárlóközpont. A 2003-ban leégett régi központi piacot helyettesíti. Találsz itt mindent, luxuscikkektől kezdve tradicionális ételeken át sokféle fogyasztói élményben lehet részed, míg meg nem töltöd a bőségpoharadat.

Az a bizonyos „300-as kilátás”

Abu Dhabi látványa madártávlatból bizony elég exkluzívnak számít, és ezt a panorámát a város nem is akarja elrejteni a turisták elől. Az Observation Deck at 300 kilátót a Jumeirah Etihad Towers hotelben találod meg. 360 fokos kilátással ajándékozza meg azokat, akik nem riadnak vissza a magasságtól. A „300” nem az emeletek számát jelzi, a fényűző hotel tornyának 74. szintje 300 méter magasságból mutatja meg Abu Dhabi vibráló hangulatát egy olyan szögből, melyet „odalent” csak képeslapokon találhatnál meg.

Nyitva tartás:

 • hétfő-vasárnap: 12:00-20:00

Belépés: https://www.musement.com/us/abu-dhabi/entrance-ticket-to-300-etihad-towers-observation-deck-320171/

A Yas-sziget

A luxusimádó utazók biztosan ismerik a Yas-szigetet, a bakancslistájuk egyik frissítése során bizonyára már felkerült rá. A fényűző szállodák, a megalomániás attrakciók, a tényleg minden gondot feledtető, egész napos napozások színhelye. Abu Dhabi legismertebb turisztikai látványosságai közül néhány pont itt található, mint például a Yas Beach strand, a Yas Mall bevásárlóközpont, a Yas Marina Circuit versenypálya, a Warner Bros World és még sok más.

A Yas Mall bevásárlóközpont

Bevásárlási igényeidet nem elégítette ki a központi piac? Abu Dhabi világának ez jó hír. Így már van is egy okod arra, hogy ellátogass a Yas Mall bevásárlóközpontba, melynek üzletei nem csupán az adás-vétel folyamatának szolgáltatnak színteret. Ezek a boltok itt már szinte kulturális találkahelyeknek számítanak, a Yas Mall egy kicsit a társadalmi események platformjaként él a köztudatban. Egyébként nem is annyira plázára, mint inkább egy luxusszállodára emlékeztet, már csak a fényvisszaverő medencéjének és a futurisztikus bejáratának látványa miatt is.

Nyitva tartás:

 • vasárnap-csütörtök: 10:00-22:00
 • péntek-szombat: 10:00-00:00

A Warner Bros World

Csak egyetlen attrakciót kell meglátogatnod Abu Dhabiban ahhoz, hogy eljuss 6 olyan helyre, amelyekre eddig csak a filmvásznon keresztül juthattál el. Nem tűnik teljesen logikusnak ez a kijelentés? Akkor ajánljuk figyelmedbe a Yas-szigeten található tematikus parkot, a Warner Bros World-öt. Minden korosztálynak kínál valamit, 6 filmből vagy meséből ismert helyszín „látogatását” teszi lehetővé. A kicsik például a Cartoon Junction világában sétálhatnak egyet, de aki nagyobb izgalomra vágyik, az felszállhat egy olyan hullámvasútra, mely egyenesen Gotham City-be viszi el az utasait. Futurisztikus érzéseket ébredeznek benned? Nos, a Warner Bros World a maga nemében az első ilyen látványosság, és megbánnád, ha kihagynád.

Nyitva tartás:

 • vasárnap-szerda: 12:00-20:00
 • hétfő-kedd: 10:00-20:00

Belépés: kb. 25 000 HUF/felnőtt

A gyorsaság birodalma, a Ferrari World

A Ferrari World egy főleg beltéri vidámpark a Yas-szigeten, az első Ferrari szórakoztató park. Ha imádod a sebességet és az adrenalint, akkor ezt az attrakciót nem hagyhatod ki. Ugyanis itt ülhetsz fel a Formula Rossa-ra, a világ leggyorsabb hullámvasútjára is. Vagy ha nyugisabb programhoz van kedved, akkor belemerülhetsz a régi Ferrari modellek szemléjébe, esetleg megcsillanthatod járgány-intelligenciád egy kvízjátékon belül. Bár úgy tűnhet, hogy ezek a programok főleg a felnőttek világával egyeztethetők össze, ha megnézed a vidámpark kínálatát, találsz néhány örömforrást gyerekek számára is.

Nyitva tartás:

 • szerda: 10:00-20:00
 • többi napokon: 12:00-20:00

pés: kb. 31 000 HUF/felnőtt

Belépés: https://www.ferrariworldabudhabi.com/en/booking

Ahol a Nagydíj születik, a Yas Marina Circuit

Ahogy azt már a Yas-szigetnek szentelt bekezdésünkből megtudhattad, a Yas Marina Circuit egy versenypálya. De azt fentebb nem említettük, hogy nem is akármilyen. 2009-től itt kerül megrendezésre a Forma–1 Abu Dhabi Nagydíj. Egy ilyen versenyt mindig izgatott hangulat kísér, felfűtött lelkesedést érez az is, aki nem a kormány mögött ül. Hát képzeld csak el, hogy milyen lenne meglovagolni valami fürge járgányt egy ilyen helyen. Mert a Yas Marin Circuit-on ezt bizony megteheted!

A jó öreg Qasr Al Hosn

Hogy ez a virtuális túra egy pillanatra se lehessen unalmas (bár ez a szó Abu Dhabival nem éppen összeegyeztethető), a 21. századi attrakciók után most újra a múltba invitálunk. Gondoltad volna, hogy ebben a városban is belecsöppenhetsz egy picit a történelmi múlttal kombinált kultúra világába? A Qasr Al Hosn Abu Dhabi legöregebb kőépülete, a 18. század végén épült, őrtornyát főleg a kereskedelmi közlekedés irányításában vette ki a szerepét. 2018-tól azonban kulturális központként szerepel a turisztikai látnivalók listáján. Ha a sok izgalmas élmény után kicsit csendesebb programra vágysz, itt egy pár órára elveszhetsz néhány érdekes kiállítás védelmében.

Nyitva tartás:

 • szombat-csütörtök: 09:00-20:00
 • péntek: 14:00-22:00

Belépés: kb. 3 000 HUF-tól

Sivatagi szafari

Ha rákeresel az Empty Quarter kifejezésre a világhálón, bizonyára egy pár kihalt utca képe jelenik majd meg a képernyődön. De a keresési eredmények között biztosan találsz majd néhány homokdűnét is. Az „Üres Negyed”, azaz a Rab-el-Háli az egyik legnagyobb összefüggő homoksivatag az egész világon, sós területekkel megszórva, melyek azt mutatják, hol voltak itt egykor a vizes területek. Bár természetesen nem közvetlenül a városban található, érdemes egy pár órát, esetleg egy egész napot erre az élményre áldozni. Különféle szervezett kirándulások kínálnak érdekes programokat más-más napszakokra és időpontokra (akár estére is).

Belépés és nyitva tartás: https://www.abudhabi-desert-safari.com/

A természet rejtekében, a Mangrove Nemzeti Parkban

Az Abu Dhabi központjától nem olyan távol fekvő Mangrove Nemzeti Park szinte már természeti csodaként van fenntartva. Az Abu Dhabi Környezetvédelmi Szervezet által védett és védelmezett „biodiverzitási csomópont” az Egyesült Arab Emírségek teljes mangrove-erdőterületének körülbelül 75%-át teszi ki. Mangrove-erdők, sós mocsarak, iszapok és algák közösségeinek valamint 60 madárfajnak a világában élvezheted a természet nyugtató hatását. Ha majd szerevezett kirándulások után nézel, mindenképpen részesítsd előnyben azokat, amelyek környezetkímélő és természetbarát szolgáltatásokat kínálnak, hogy látogatásod csak minimális nyomot hagyjon maga után.

Nyitva tartás:

 • hétfő-vasárnap: 10:00-12:00

Az arab nomádok falva, a Heritage Village

Milyen lehetett az élet az Emírségekben, még mielőtt az olajkereskedelem vette át a hatalmat? Ezt láthatod a Heritage Village-ben, melyet talán beduin skanzenként is megnevezhetnénk. Itt láthatod majd, hogy egykor milyen tárgyakat használtak a mindennapokban az arab nomádok, szemtanúja lehetsz a fémtárgyakat gyártó kézművesek és szövők munkájának, visszarepülsz abba azokba az időkbe, amikor még nem a kőolaj, hanem a mezőgazdaság és az igazgyöngy volt az ország fő kereseti forrása.

Nyitva tartás:

 • szombat-csütörtök: 09:00-16:00
 • péntek: 7:30-12:00, 15:30-21:00

Belépés: ingyenes

Forrás: https://www.budgetyourtrip.com/, https://www.priceoftravel.com/

A fényképek forrása: shutterstock.com, unsplash.com


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

 • 3 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 3 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
 • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
 • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
5/5 - (2 votes)
Kattintson a megjegyzésre
To Top