Connect with us

Hírek

Hosszú távú vízumkampányt indít útjára Abu Dhabi

Hosszú távú vízumkampányt indít útjára Abu Dhabi

Abu Dhabi a napokban bejelentette új, hosszú távú vízumkampányát, amellyel arra kívánja ösztönözni a kultúra, az egészségügy és a fejlődő ingatlanszektor területén dolgozó szakembereket és befektetőket, hogy költözzenek a sivatagi városba – írja a Travel Daily.

A “Fejlődj Abu Dhabiban!” elnevezésű kampány célja a főváros kulturális életének, az egészségügynek, valamint az ingatlanszektornak a fejlesztése. A kampány azoknak a külföldieknek kínál lehetőséget a hosszú távú vízum és állampolgárság megszerzéséhez, akik a fent említett ágazatokban dolgoznak, alkotnak, vagy befektetnek.

A vízum Abu-Dhabi ötéves kulturális stratégiájára épül, amelyet 2019 novemberében mutatott be a Kulturális és Idegenforgalmi Minisztérium. A program öt stratégiai célkitűzést jelölel meg:

  • Abu Dhabi kulturális örökségének megőrzése és fenntartása;
  • A kulturális örökség és a művészetek iránti elkötelezettség növelése;
  • A kreativitás ösztönzése az oktatás és a társadalmi változások mozgatórugójaként;
  • A kulturális kapacitás kiépítése;
  • A szektor nagyobb hozzájárulása a gazdasági növekedéshez és a diverzifikációhoz.
Abu Dhabi

Abu Dhabiba közúton történő beutazás feltételei 2021. február 1- jétől: 

Az utazóknak 48, 72 vagy 96 órán belüli (kiindulási országtól függően) kinyomtatott angol nyelvű, negatív PCR teszttel lehet beutazni, azonban 10 napos karanténkötelezettség van érvényben nyomkövető karpereccel ellátva a kiindulási országtól függően (így a Magyarországról érkezők számára is!).

A 12 év alatti gyermekek, valamint a súlyos és mérsékelt fogyatékossággal élő személyek indulás előtt mentesülnek a COVID-19 PCR-tesztelés alól. Abu Dhabi emírségben érkezést követően további tesztelési kötelezettség van érvényben, melynek elmulasztása súlyos bírsághoz vezethet. Abu Dhabiban érkezést követően kiindulási országtól függően kötelező újabb PCR tesztet végezni a 6. és 12. napon VAGY a 8. napon.

Dubaiban és Abu Dhabiban is újra tesztelik az érkező utasokat a reptéren, melynek eredményét izolációban kell megvárni. Ez lehet szállodaszoba is. Az eredményt SMS-ben küldik meg, körülbelül 24 órán belül. 

Kell-e regisztrálni? 

  • Rezidenseknek igen
  • Turistáknak nem

Karanténkötelezettség

zöld besorolású országokból érkező személyek esetén a repülőtéri negatív teszteredményt követően nincs további karanténintézkedés érvényben. További országokból (köztük Magyarországról) érkező személyek esetében 10 napos karantén kötelező nyomkövető karpereccel ellátva. Január 17-től azon rezidensek esetében, akik már megkapták valamely Covid-19 elleni védőoltást, szintén figyelembe kell venni, hogy „zöld listás” országból utaztak-e be Abu Dhabiba vagy egyéb országból. Érkezést követően mindkét kategória esetében kötelező a PCR teszt.

A zöld besorolású országokból érkezőknek nincs kötelező karantén, azonban az érkezést követő 6. és 12. napon ismételt kötelező PCR tesztet kell végezni. Az egyéb országból Abu Dhabiba érkező, oltással már rendelkező utas számára elrendelik a kötelező 10 napos karantént, kötelező PCR teszttel a 8 napon.

Abu Dhabi
Abu Dhabi

(Forrás: Konzuli Szolgálat, Travel Daily)


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 7 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 7 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
5/5 - (1 vote)
Kattintson a megjegyzésre

Kedvezmények

Ajánljuk:

Advertisement
Advertisement
To Top