Connect with us

Uncategorized

A oneworld mérföldeket megéri gyűjteni. Eláruljuk, hogy miért.

A oneworld mérföldeket megéri gyűjteni. Eláruljuk, hogy miért.

A oneworld 15 hagyományos légitársaság szövetsége, a SkyTeam és a Star Alliance mellett az egyik legnagyobb a 3 közül a világon. Legfőbb küldetésének tartja, hogy minimálissá csökkentse az utazások során lehetséges komplikációk veszélyét – akár az utas vagy a légitársaság szemszögéből. Már egy pár előző cikkünkben írtunk más hűségprogramok előnyéről, most nézzük meg, mit kínál a oneworld-é.

Advertisement

„A oneworld-el a repülés olyan, mint egy ajándék, amit újra és újra megkapsz.” A oneworld egy ilyen merész mondattal foglalja össze a saját maga jellemzését. De hitelesen is alátámasztja a hűségprogramja kínálatával és előnyeivel. Minden légitársaság, mely a tagja, saját hűségprogrammal kényezteti a frekventált utasait. Tehát pontokat vagy mérföldeket egy oneworld szövetségbe tartozó légitársaság önálló programján belül gyűjthetsz. Ezeket a pontokat azonban más oneworld-légitársaságnál is elköltheted. 3 szintet kínál: Ruby (rubint), Sapphire (zafír) és Emerald (smaragd).

Ruby

A Ruby vagy rubint szint eléréséhez minimum 13000-3000 mérföldet kell összegyűjtened vagy minimum 14-35 szegmenset. A rubint-tagok tetszés szerint választhatnak ülőhelyet a járatokon. Business osztályon való repülés esetén elsőbbségi intézésben részesülnek, és amennyiben valamelyik kiárusított járat várólistáján vannak, prioritást kapnak a többi utassal szemben.

Sapphire

Ehhez a szinthez kétszer annyi mérföld és/vagy szegmens szükséges, mint a Ruby-hoz. De minimum annyival több előnyt is kínál. Például a repülőtéren beléphetsz valamelyik váróba (lounge) és bevihetsz magaddal valakit. Beszálláskor automatikusan az elsők között szállhatsz fel a gépre, sőt, a csomagod is előnyt élvezhet. Nagyobb bőrönddel utazhatsz, hiszen néhány járatra a megengedettnél 15 kilogrammal vagy 23 kilogrammal nehezebbet vihetsz. De ezeket a feltételeket módosíthatja az a légitársaság, mellyel utazol.

Emerald

A legmagasabb oneworld szintet, avagy a Emeraldot úgy éred el, ha több pontot érsz el, mint a másik 2 szint kombinációja. Előnyei a biztonsági ellenőrzésen kapott elsőbbség, a módosított csomag-limit (több darab vagy nehezebb). A checkinnél az első osztályon utazókkal állhatsz egy sorban, de velük ülhetsz együtt a repülőtéri várókban is. Azaz, ezzel a szinttel a járatra való várakozás egy kisebb kirándulás lesz.

A oneworld szövetség tagjai:

American Airlines

British Airways

Cathay Pacific

Finnair

Iberia

Japan Airlines

Latam

Malaysia Airlines

Qantas

Qatar

Royal Jordanian

S7 Airlines

SriLankan Airlines

Fiji Airways

Royal Air Maroc

Az illusztrációs fénykép forrása (a cím mögött): Ryan Fletcher | Dreamstime.com


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 3 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - a foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 3 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Bérelj autót a Pelikánon keresztül! Kattints, válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
Fotó: Shutterstock, Dreamstime, Unsplash.com
Kattintson a megjegyzésre
To Top