Connect with us

Hírek

Figyelem, szigorításokat vezettek be Máltán

Figyelem, szigorításokat vezettek be Máltán

A máltai kormány eddig is szigorúan szabályozta a rendezvényeket és sok turisztikai és kulturális esemény törlésre került az országban. A március 5-én közzétett korlátozásokat követően újabb intézkedéseket kellett bevezetni, ezek április 11-ig maradnak érvényben.

A máltai kormány eddig is szigorúan szabályozta az egyes rendezvényeket és sok turisztikai és kulturális esemény is törlésre került a járvány óta. A múzeumok jelentős része zárva tart, vagy részleges nyitva tartással működik. A március 5-én közzétett korlátozásokat követően azonban, most újabb intézkedéseket kellett bevezetni, ezek április 11-ig maradnak érvényben.

Az új intézkedések a következőket foglalják magukban:

  • Minden szervezett sporttevékenységet fel kell függeszteni.
  • Minden étterem és ahhoz kapcsolódó szolgáltatás zárva tart, csak a szobaszervíz képez kivételt, az továbbra is működhet.
  • Minden bolt és üzlet, mely nem alapvető ellátási termékeket árul, azaz ruházati-, ékszer-, bútor-, ajándék- és játékboltok, virágárusok, rövidáru és illatszerboltok zárva maradnak.
  • Azon létesítmények melyek az alábbi szolgáltatásokat kínálják: fodrászat, borbély, szépségápolás, körömápolás, tetoválás, zárva tartanak.
  • Az edzőtermek, uszodák, mozik, színházak és múzeumok is zárva maradnak.
  • A Gozo-kompot kizárólag indokolt esetben, létfontosságú közlekedésre lehet használni.
  • A köztereken mostantól hat fő helyett maximum már csak 4 fő csoportosulhat.
  • Az esküvőket és a vallási szertartásokat nem lehet megtartani, temetéseket továbbra is elvégezhetik, de csak a szigorú biztonsági protokollok betartásával.
Máltán

A világjárvány miatt az alábbi korlátozó intézkedések mellett lehet beutazni az országba:

  • Be lehet-e utazni az országba? Igen. 

A legutolsó felülvizsgálat során Magyarország átsorolásra került a korlátozásmentes kategóriából a részleges korlátozásokkal járó sárga kategóriába. Ennek megfelelően 2020. október 23-án éjféltől szabad a belépés Magyarországról.

  • Kell teszt? Igen. 

72 óránál nem régebbi negatív PCR tesztet bemutatása kötelező annak a személynek, aki nem kívánja letölteni a 14 napos karantént beutazása után.

  • Kell regisztrálni? Igen. 

A beutazáskor kötelező a kitöltött Passenger Locator Form (PLF) és Public Health Travel Declaration form leadása. A nyomtatványok a következő linken érhetők el.

  • Karanténkötelezettség van? Választható. 

A Máltára belépőknek 14 napos hatóság által felügyelt otthoni karanténba kell vonulniuk. A karantén kiváltható 72 óránál nem régebbi negatív PCR teszttel, illetőleg a repülőtéren is elvégeznek gyorstesztet azokon, akik nem kívánják letölteni a karantén időszakát. 

Magyar állampolgárok Magyarországra történő belépésével kapcsolatban az aktuális információ a következő linken található: Gyakran ismételt kérdések a külföldről hazatérőknek.


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 7 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 7 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
5/5 - (1 vote)
Kattintson a megjegyzésre
To Top