Connect with us

Tippek és trükkök

Kisokos: egymás mellé szóló repülőjegyek (a fapados légitársaságokra vonatkozó előírások)

Kisokos: egymás mellé szóló repülőjegyek (a fapados légitársaságokra vonatkozó előírások)

Egy kirándulás tervezésekor a legtöbben arra törekednek, hogy minél több időt tudjanak együtt tölteni, a családtagok vagy barátok társaságában. Ehhez hozzátartozik az is, hogy már a repülőgépen is ismerős arcokat lássanak, egymás mellet üljenek és ne idegenekkel kelljen illedelmesen csevegniük. Sok fapados légitársaság nem olyan régen elkezdte az utasait szétültetni. Eleinte sokan felháborodva telefonáltak Ügyfélszolgálatunknak az online check-in lebonyolítása után, de néhányan csak a felszállás előtt tudatosították, hogy a csapat vagy család tagjai nem ülnek egymás mellett. A dühöt most ez a kérdés váltotta fel: mit csináljak, hogy a repülőgépen egymás mellett kapjunk helyet?

Ha már érvényes foglalásod van, azaz megvásároltad a repülőjegyed több utas számára egyszerre, ennek ellenére azt látod, hogy a beszállókártyák nem egymás mellé szólnak, feltételezzük, hogy fapados légitársasággal utazol. Ebből kínálkozik az egyik megoldás: utazz hagyományos légitársasággal. De tisztában vagyunk azzal, hogy az árak közötti különbségek nem elhanyagolhatók. Ha alacsony költségű kirándulásra készülsz, nem mindegy, hogy mennyibe kerül a repülőjegy, minden forint számít. A másik rossz hír az, hogy a hagyományos légitársaságoknak is megtetszett ez az újítás. Meglátjuk, elkezdik-e érvényesíteni…

Bár a másik megoldás sem ingyenes, nem kerül sokba. A legtöbb esetben az egymás mellé szóló helyeket a elsőbbségi beszállás, vagyis Priority boarding szolgáltatáson belül tudod megvásárolni. Azon kívül, hogy saját magad tudod kiválasztani az ülőhelyedet, több poggyászt is vihetsz magaddal a fedélzetre valamint az elsők között szállhatsz fel a repülőgépre. A Priority boarding árát az adott légitársaság határozza meg, ám általában 1 500-3 500 forint körül forog.

FONTOS: Ez a szabály nem vonatkozik a gyerekekre. Nekik mindig egy szülő vagy más, az adott foglalásban szereplő felnőtt mellett kell utaznia, amennyiben a szülő nem utazik vele. Ha a gyerekedet nem ültetik melléd, annak ellenére, hogy egy foglaláson belül vásároltad az összes repülőjegyet, azonnal telefonálj Ügyfélszolgálatunknak.


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 7 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 7 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
5/5 - (5 votes)
Kattintson a megjegyzésre
To Top