Connect with us

Tippek és trükkök

Gondtalan utazás egy kis felárért

Gondtalan utazás egy kis felárért

Az elmúlt évtizedben az olcsó utazás Európán belül nagyon népszerűvé vált. Nem csoda. A környező repterekről minden évben egyre több új útvonalat nyitnak és gyakran egy vacsora áráért lehet foglalni. A legolcsóbb repjegy azonban nem mindig a legjobb megoldás. Legtöbbször azért döntünk a fapados társaságok mellett, mert páratlan áron jutunk a repjegyekhez. Viszont néhány szolgáltatást érdemes hozzávásárolni, különösen olyan légitársaságok esetében, mint a Ryanair, a Wizzair, a Laudamotion, az Eurowings, a Volotea, a Vueling, stb.

Advertisement

Ryanair és Wizz Air: elsőbbségi beszállás és 2 kézipoggyász a fedélzeten

A Ryanair új poggyászszabályzata (2017. október) több száz utast dühített fel. Az egyre zsúfoltabb fedélzet miatt a légitársaság úgy döntött, hogy a kézipoggyászok lekerülnek a csomagtérbe, a fedélzetre csak díj ellenében vihetők fel. De mivel sokan utaznak laptopuk, kamerájuk vagy fényképezőjük társaságában ez a megoldás nem kimondottan nevezhető kedvezőnek. A új szabályzat szerint a 10 kg-os kézipoggyász csak díj ellenében vihető fel a fedélzetre, ennek hiányában csak egy kis táskával utazhatunk (40cm x 20cm x 25 cm). A nagyobb kézipoggyász elsőbbségi beszállással vihető fel, aminek az ára 3 150 – 3 700 Ft között mozog.

Az elsőbbségi beszállás (priority boarding) előnyei közé az is tartozik, hogy ezzel a szolgáltatással nemcsak poggyászod viheted fel a fedélzetre, hanem választhatsz ülőhelyet és az elsők között léphetsz a fedélzetre.

Magyarország legnagyobb fuvarozója, a Wizz Air is megváltoztatta poggyászpolitikáját. A 40 x 30 x 20 cm-es méretű kis táskát el lehet helyezni a fedélzeten (a szemközti szék alá ell kell férnie), 55 x 40 x 23 cm méretű, 10 kg-os súlyú kézipoggyászt ingyenesen le lehet adni a check-in pultnál, ami aztán a csomagtérbe kerül. A Wizz Priority megvásárlásval (1 500-3 150 Ft irányonként) az utasok a kis és nagy poggyászaikat is felvihetik a fedélzetre.

Díj ellenében feladott poggyászt is lehet vásárolni, az ára utasonként és irányonként 20-50 euró között mozog.

Easyjet: nincs súlyhatár

Az Easyjet poggyászpolitikája egy kicsit barátságosabb. A fedélzetre egy 56 x 45 x 25 cm-es kézipoggyász vihető fel, aminek a súlya elérheti a 20 kilogrammot is.

Eurowings: 2 500 forintért feladott poggyász

Az Eurowings poggyászpolitikája hasonlít a Ryanair és a Wizz Air légitársaságokéhoz. Viszont egy nagy feladott poggyász már 2 500 Ft-tól is megvásárolható.

Volotea: Vigyázz a csomagod súlyára

A Volotea Bécsből nem mindennapi úti célokba repül, mint Marseille, Bilbao vagy Nantes. Ha velük repülsz, győződj meg róla, hogy a bőröndöd méretei és súlya megfelel az előírtaknak. A reptéren akár 19 000 Ft büntetést is kiszabhatnak, ha nem ülnek az egyes adatok.

Vueling: előfoglalás esetén 50% kedvezmény

A fapados társaságokra gyakran igaz az a mondás, hogy amit időben a légitársaság oldalán tudsz foglalni, az gyakran 50% olcsóbb. A Vueling erre jó példa. Korai foglalás esetén a feladott poggyászt akár féláron vásárolhatod meg. Ez kb. 4 000 Ft / poggyász.

Ha bármilyen kérdésed lenne, ne habozz, kérdezz ügyfélszolgálatunktól. Telefon: 06 (1) 999 5657, E-mail: repulojegy@pelikan.hu

Kattintson a megjegyzésre

Röphírek

Utazási hírek és ajánlatok

Útmutató az istenek szigetére, Balira https://t.co/IiOe6GHxySMennyi ideje jött ki ez a hír? 1 nap
Leálltak az EasyJet kereskedelmi járatai https://t.co/2k5EvRcA9iMennyi ideje jött ki ez a hír? 1 nap
Mentesítő járatok indulnak szerdán az USA-ból és Kanadából https://t.co/FYXn3tn9Q9Mennyi ideje jött ki ez a hír? 2 nap
Kóla piszoárban, avagy 5 furcsa kávézó szerte a világban… https://t.co/eKvbiumj9BMennyi ideje jött ki ez a hír? 4 nap
Várhatóan teljesen leáll az utasforgalom a budapesti repülőtéren https://t.co/DC52uYkY36Mennyi ideje jött ki ez a hír? 4 nap
Vulkáni vacsora a szabadság 9 árnyalatában. Ja, bocs, szigetén. Azori-szigetek, megyünk! https://t.co/WVa4kPo384Mennyi ideje jött ki ez a hír? 4 nap
Milyen hatással van a klímaváltozás a világ emlékműveire? https://t.co/iLCAIJrkhAMennyi ideje jött ki ez a hír? 5 nap
A LOT április 11-ig törli az összes járatát https://t.co/7zEEJ7F2q4Mennyi ideje jött ki ez a hír? 5 nap
Felfüggeszti budapesti járatait a Wizz Air https://t.co/PHHG28J5g8Mennyi ideje jött ki ez a hír? 6 nap
A 40 legnépszerűbb úti cél a világon https://t.co/0HhUaSJI6bMennyi ideje jött ki ez a hír? 6 nap
1 2 3 5

Mai kedvencek

Ajánljuk:

Advertisement
Advertisement
To Top