Connect with us

Magazin

5 virtuális városnézés a világ minden tájáról!

5 virtuális városnézés a világ minden tájáról!

Sajnos, biztonságunk érdekében még mindig nem indulhatunk útnak a nagyvilágba, azonban a 21. század technikai vívmányainak köszönhetően utazhatunk virtuális vasútvonalakon vagy kulturális online programokat tekinthetünk meg. Most a Google Térkép segítségével te is felfedezheted a világ legnépszerűbb helyeit!

Havanna, Kuba

Első virtuális utazásod a Karib-szigeteken kezdődik, pontosabban a szivar és a salsa hazájában, Kubában. Kattints ide a kezdéshez! A túrán az óvárosi Havannát tekintheted meg. Virtuális utazásod a La Catedral de la Virgen María de la Concepción immaculada de La Habana székesegyháznál kezdődik, s belülről is megtekintheted az épületet. A katedrális a Plaza de la Catedral téren található, ahol az élet sosem áll meg. Ezután indulj el egy másik ikonikus tér felfedezésére, a Plaza de Armas-hoz. A teret egy 16. századi erőd őrzi, a Castillo de la Real Fuerza. A téren régebben katonai felvonulásokat tartottak. Ha keletre fordulsz, gyönyörű kilátásod lesz Havanna kikötőjére.

Az erődtől délre található a Palacio de los Capitanes Generales, a város kormányzóinak korábbi hivatalos rezidenciája, ma már az épület városi múzeumként üzemel. Hála a Google Térképnek mindkettőbe betekintést nyerhetsz.

Split, Horvátország

Split virtuális meglátogatását a belvárosban kezded, az ötvenhét méteres harangtoronynál. Kattints ide! Ha megnyitottad a térképet, akkor haladj délkelet felé a Tomislav király utcán, egészen a Nini Gergely püspök szobráig. Állítólag aki megérinti a három méteres bronzszobor nagylábujját, annak kívánsága teljesül. Próbálj rákattintani, és kívánj valamit, hátha szerencséd lesz! A szobor megnézése után eljuthatsz az Aranykapuhoz. A kapu a Diocletianus-palotához tartozik, egyébként négy kapun keresztül látogathatod meg ezt a helyet: a Tengeri Kapun (délről), az Aranykapun (északról), az Ezüstkapun (keletről) és a legjobb állapotban fennmaradt Vaskapun (nyugatról). A nevezetes palotát Diocletianus római császár számára építették.

A virtuális túra következő állomásaként feltétlenül a Szent Domnius-székesegyházat kell meglátogatnod. Ez az egyik legismertebb ókori római épület Splitben. Ha követed az Andrije Alješija utcát a térképen, akkor lehetőséged van felfedezni a város hangulatos szűk utcácskáit. Kellemes bóklászást!

Rio de Janeiro, Brazília

Rio központjára jellemző a történelmi épületek és a modern felhőkarcolók elegye. Nézd meg itt! A Google Térkép segítségével felfedezheted, hogy milyen is a belváros hangulata. Tedd a pálcikaembered a Praca Florian helyre, onnét haladj észak felé a Városi Színházhoz, amely a város egyik legszebb épülete. A színház számos műfajú előadásnak ad otthont például: az operának, a balettnek és a különböző zenekarok koncertjeinek. Az épületet 2009-ben újították fel egymillió dollárért.

Térj vissza a térképhez, keresd meg Largo de Carioca utcaképet, itt látni fogsz egy kis városi teret, de nem is ez a lényeg, ha északra nézel, akkor ott a dombon található egy 17. századi templom, az Igreja São Francisco da Penitência. Szintén érdemes a térképen meglátogatni a Paco Imperial helyet, amely a portugál uralkodók székhelye volt Brazíliában. Ma az épület egyedi művészeti kiállításoknak és kávézóknak ad otthont. A Largo do Pacotól kelet felé haladva sétálj az Arco de Teleshez, a nagy boltívig, és folytasd az utad a város egyik legrégebbi és legvarázslatosabb utcáján, a Travessa do Comercion.

Bangkok, Thaiföld

Minden, amit igazán érdemes megnézni Bangkokban, az az óvárosban található: ITT! A látogatást Smaragd Buddha templománál kezdd. A templom egy mesebeli épületegyütteshez tartozik, amely közkedvelt a turisták körében és egyúttal a buddhista zarándokok állandó úti célja is. Ne hagyd ki a Nagy Palota megnézését sem, ami a Thai uralkodó egykori székhelye volt.

Most térj vissza a térképre, és indulj el Maha Rattól északra, Soi Tha Wang felé, itt megtekinthetsz képeket arról, hogy hogyan is néznek ki Bangkok tipikus keskeny utcái. Ezután keresd meg az Amulet Market kézműves piacot. Itt aztán minden megtalálható: üzletek, szuveníres bódék, éttermek, bárok stb. Tedd a pálcikaembered a Phra Chan Alley-ra, és menj keleti irányba, amíg el nem éred a Sanam Luang, a „Royal Field” kapuját, ahonnét egy nyilvános tér nyílik.

Keresd meg a Dinso utat. Haladj tovább dél felé, a Bamrung Mueang utcán. A következő kanyarnál fordulj balra az Atsadang útra, majd folytasd egyenesen az utad, amíg az út jobbra fordul a Charoen Krung útra. Haladj nyugatra, és állj meg a Saranrom Palace Parknál. Eredetileg királyi rezidenciának tervezték IV. Ráma thaiföldi király számára. Ma már gyönyörű kertként szolgál, mely a viktoriánus korszakra emlékeztethet. Élvezd utolsó megállónkat a Wat Phra Chetuphon. Itt találhatóak az ámulatos templomkomplexumok és az óriás fekvő Buddha szobor is.

Melbourne, Ausztrália

Kezdődjék Ausztrália egyik leghíresebb városának, Melbourne-k a felfedezése itt! Először helyezd el a pálcikaembert a Degraves Place-re. Ez egy tipikus Melbourne-sikátor, ahol üzletek, kávézók, pubok találhatóak. Válts vissza a térképnézetre, és mindenképp keresd meg a Block Arcade-ot. Ez egy gyönyörű viktoriánus stílusú bevásárlóközpont, amit még 1891-ben építettek, és kinézetét milánói Vittorio Galéria ihlette. Dekoratív építészeti elemek és mozaikpadlók jellemzik ezt a központot.


Ezután térj vissza az Elizabeth Street-re, és indulj észak felé, fordulj jobbra, a Little Collins Street-re. Haladj egyenesen tovább az utcán, és megtalálod a gyönyörűen díszített Royal Arcade-ot. Ez egy 19. századi üzletközpont, ezúttal párizsi stílusban. Térj vissza a Little Vollins utcára, menj keletre, amíg meg nem találod az Union Lane Graffitit.

Ha meglested a színes falakat, akkor keresd meg a Melbourne Town Hall városházát. A klasszicista, 19. századi épületben olyan hírességek jártak már megnyitása óta, mint például II. Erzsébet királynő vagy a Beatles. Plusz még egy érdekesség a városházáról, itt található déli félteke legnagyobb orgonája.


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 7 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 7 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
5/5 - (1 vote)
Kattintson a megjegyzésre
To Top