Connect with us

Hírek

Kulturális online programok karantén idejére!

Kulturális online programok karantén idejére!

Nem csak egészségünk, de szeretteink egészsége érdekében is most bezárkóztunk egy picit otthonra. Ez nem azt jelenti, hogy fel kéne adnunk az utazás élményét! Hála a 21. századi leleményességeknek, bármit megtekinthetünk a képernyőn keresztül. Jard be például virtuálisan a Van Gogh Múzeumot, vagy a világ leglátogatottabb természettudományi múzeumát, de ne maradj le a Versailles-i kastély csodás szobáiról sem! Görgess lejjebb, és szívd magadba a kultúrát!

Advertisement

Galériák Online

Magyar Nemzeti Galéria

Elsősorban szeretnénk bemutatni, hogy nemcsak külföldön elérhetőek ezek a virtuális távlatok, hanem nálunk Magyarországon is. A Magyar Nemzeti Galéria lehetővé teszi, hogy megtekintsük a Változatok a realizmusra – Munkácsytól Mednyánszkyig című kiállítását. Egyes képeknél még háttérinformációval is szolgálnak. Ha te is szívesen megtekintenéd, csak kattints ide!

Az Uffizi-képtár, Firenze

Az Uffizi-képtárat még 1581-ben alapították meg Firenzében. Falai közt világhírű alkotások találhatóak meg. Élvezd a virtuális túrát, és gyönyörködj a nagy felbontású képekben: ITT!

Múzeumok Online

British Museum, London

Nem csak Londonban, hanem a világon az egyik leglátogatottabb ingyenes múzeum a British Múzeum. Kincseit akár az interneten keresztül is megtekinthetjük. Az intézményt még 1753-ban alapították, és gyűjteménye több mint 13 millió tárgyból áll. Az emberi kultúra történetét egészen a kezdetektől a jelenkorig mutatják be. Ha te is kíváncsi vagy rá csak kattints ide!

Smithsonian Nemzeti Természettudományi Múzeum, Washington

Ennek a múzeumnak megtekintését, nemcsak a felnőtteknek ajánljuk, hanem a gyerekeknek is. Hiszen ebben a múzeumban bármit megtalálunk: dinoszauruszokat, kígyókat, meteoritokat, ásványokat, kövületeket és még sorolhatnánk. Nem hiába ez múzeum a világ leglátogatottabb természettudományi múzeuma. Ha te sem hagynád ki: kattints ide!

Vatikáni Múzeum

A Vatikáni múzeum egyik legismertebb része, a Sixtusi-kápolna. Egyértelműen kihagyhatatlan látnivalók közé tartozik, ha Rómában kirándulunk. Ha még sosem láttad, vagy csak szívesen újra gyönyörködné, benne akkor ne búslakodj, hiszen ezt is virtuálisan megtekintheted: csak kattints ide! Az online kiállításokat pedig ezen az oldalon talĺod.

Van Gogh Múzeum, Amszterdam

Ha te is kedveled a holland festőművész alkotásait, akkor ezt mindenképpen nézd meg. A múzeumot 1973-ban nyitották meg, és értelemszerűen itt található meg a világon a legnagyobb Vincent van Gogh festmény- és rajzgyűjtemény. A virtuális távlatnak köszönhetően te is közelről megcsodálhatod a műveit: ITT!

Fedezd fel!

Versailles-i kastélyt!

Sok ember álma, hogy egyszer meglátogassa a Versailles-i kastélyt. Az évente több mint 15-millió látogatót vonzó kastélyba most bekukkantást nyerhetünk, és felfedezhetjük a palota csodás szobáit. Belépés a kastélyba!

Anna Frank családi házát!

Anna Frankot a második világháború idején írt naplójegyzetei tettek híressé. Most megtekintheted a zsidó lány családi otthonát ahol még a rejtőzködés előtt élt: ITT!

Frida Kahlo múzeumot!

Frida Kahlo festőművésznő, a 20. századi Mexikó egyik legemblematikusabb alakja. Most te is megtekintheted a híres Kék Házat ahol Frida született és egészen halálig ét. Férje Diego a halála után a házat a mexikói államnak adta, ezért nyílt meg itt 1958-ban a Frida Kahlo Múzeum! Tekintsd meg: ITT!

Kattintson a megjegyzésre

Röphírek

Utazási hírek és ajánlatok

A British Airways felfüggesztette gatwicki járatait https://t.co/3O1X059WBqMennyi ideje jött ki ez a hír? 15 óra
Veszélyben a Budapest Airport útvonalhálózata? https://t.co/oJTOt9VLE9Mennyi ideje jött ki ez a hír? 19 óra
Milyen hatással van a klímaváltozás a világ emlékműveire? https://t.co/iLCAIJ9IT0Mennyi ideje jött ki ez a hír? 20 óra
Tavasz a havon, szerelem a gleccseren. Skandinávia legszebb helyei https://t.co/C3KzahOtTGMennyi ideje jött ki ez a hír? 2 nap
Útmutató az istenek szigetére, Balira https://t.co/IiOe6GHxySMennyi ideje jött ki ez a hír? 3 nap
Leálltak az EasyJet kereskedelmi járatai https://t.co/2k5EvRcA9iMennyi ideje jött ki ez a hír? 4 nap
Mentesítő járatok indulnak szerdán az USA-ból és Kanadából https://t.co/FYXn3tn9Q9Mennyi ideje jött ki ez a hír? 4 nap
Kóla piszoárban, avagy 5 furcsa kávézó szerte a világban… https://t.co/eKvbiumj9BMennyi ideje jött ki ez a hír? 7 nap
Várhatóan teljesen leáll az utasforgalom a budapesti repülőtéren https://t.co/DC52uYkY36Mennyi ideje jött ki ez a hír? 7 nap
Vulkáni vacsora a szabadság 9 árnyalatában. Ja, bocs, szigetén. Azori-szigetek, megyünk! https://t.co/WVa4kPo384Mennyi ideje jött ki ez a hír? 7 nap
1 2 3 5

Mai kedvencek

Ajánljuk:

Advertisement
Advertisement
To Top