Connect with us

Magazin

Nászutam színtere: mindegy, csak nyugalom legyen! 5 nem tipikus úti cél mézeshetekhez

Nászutam színtere: mindegy, csak nyugalom legyen! 5 nem tipikus úti cél mézeshetekhez

A „nászút” szó hallatán nagyon sokan egy kalandokkal, hajnalokig tartó tánccal és szenvedélyes csókokkal teli utazást képzelnek el. De valljuk be őszintén: amikor válladról végre lehullik az esküvővel kapcsolatos teendők súlya, nem vágysz másra, csak nyugalomra és pihenésre. Ha nászút előtt állsz, de egyelőre úti cél nélkül, akkor mutatunk 5 olyan helyet, ahol nem kell rettegned a klausztrofóbiától vagy proaktív turisták tömegeitől. De azoknak is szólnak javaslataink, akik a mézeshetük színterét a „nem tipikus” jelző szerint szeretnék kiválasztani.

Advertisement

Raja Ampat szigetek

Ez a távoli szigetcsoport Nyugat-Új-Guineában található, avagy a gyönyörű Indonéziában. Szépségét a Maldív-szigetek is megirigyelhetnék, Raja Ampat viszont szerény, és tökéletes küllemével nem dicsekszik. Éppen ezért sikerült megőriznie a tömegek elleni védettségét. Romantikázni például hajóutakon lehet, így tudjátok majd bejárni a szigeteket, felfedezni a korallzátonyokat, na meg persze ünnepelni az új kezdetet.

Tajvan

Meglepődtél? Akkor jó, mert itt a nem tipikusan nászutas úti céloké a főszerep, és ezek közé tartozik Tajvan is. A kelet-ázsiai szigetország gyönyörű közös programokkal tudja ellátni a fiatal házasokat, legyen szó izzasztó természetjárásról trópusi erdőkben, „kéz a kézben sétákról” kényelmes turista utakon, naplemente utáni vásárlásról éjjeli piacokon vagy elcsendesedésekről misztikus szentélyekben.

Balkán

Hozzánk közeli országok, mégis csak nehezen szánjuk rá magunkat aprólékos felfedezésükre. Kezdd el az életed párjával! Pihenjétek ki fáradalmaitokat a montenegrói Kotorban, aztán merítsetek erőt egy albániai túrából. Felfrissült aggyal könnyebben fogadjátok majd be Koszovó kolostorainak szépségét, az élményeiteket pedig öblítsétek le naplementével ízesített macedóniai borral.

Jordánia

Természetimádó és egyben új kultúrák megismerése után szomjazó pároknak egyértelműen Jordánia az ideális mézeshét-színtere. Milyen jó is lesz, együtt menni vigíliára a világhírű Petrában vagy fürdőzni a Holt-tengeren a Nap utolsó sugaraiba takarózva, és a csillagok alatt aludni a Wadi Rum sivatagban.

Panama

Amerika legtarkább országa, mégsem tartozik a csilli-villi úti célok közé. A színes programot kezdjétek mondjuk Panamaváros felfedezésével, majd bújjatok el a város zajától a kávéültetvények között vagy a trópusi természet ölén. És még tipikusan képeslapos fényképeket is készíthettek a San Blas szigetcsoport homokos tengerpartján.

Fotó: Shutterstock, Dreamstime, Unsplash.com
Kattintson a megjegyzésre
To Top