Connect with us

Király repjegyek

5 nap Dubajban. Tippek, élmények, pontos útikalauz

5 nap Dubajban. Tippek, élmények, pontos útikalauz

A futurisztikus kisugárzású Dubaj az utóbbi években stabilan tartja magát a Föld legcsodáltabb helyeinek listáján. Most azonban, az EXPO2020 miatt a világesemények egyik kulcsfontosságú központjává vált hivatalosan is. Mi a főszezon elején látogattunk el ide, és a nagy utazásra egy alaposan és előre kidolgozott útikalauzzal készültünk. A programot 5 napra terveztük, mivel az európai turisták átalagosan pont ennyi időt töltenek itt. (Azt nem állítjuk, hogy ez éppen elég ennek az extravagáns világnak a felfedezésére, másfelől Dubajba már egy pár perc alatt is bele lehet szeretni.) Most ezt az útikalauzt osztjuk meg veled.

1. nap: Ki korán jön, sokat lel

Dubaj legszebb strandjai

Több légitársaság is kínál olyan járatokat, melyeknek köszönhetően a reggeli vagy délelőtti órákban érkezel meg Dubajba. Ez egy kiváló hír azoknak, akik szeretik, ha a kirándulásuk egy pontos terv szerint zajlik. A repülőtérről nagyon gyorsan eljutsz a szállodádba taxival, esetleg igénybe veheted a Careem-et (olyan mint az Uber vagy a Bolt). Ez a takarékos taxi társaság egyébként antigén gyorstesztet és ételkiszállítást is kínál. Egyébként Dubaj tömegközlekedése egyáltalán nem drága, a közeli Pálma-sziget metróval nagyon egyszerűen elérhető.

A legjobb hotelek zöme vendégeinek ingyenes strandi transzferrel kedveskedik. A legek legjei viszont saját strandokkal rendelkeznek, esetleg a hozzájuk vezető sétánnyal könnyítik meg a nyaralók dolgát. Ezeket a lehetőségeket nagy hiba lenne nem kihasználni már rögtön az első napon.

Jumeirah Beach

Állítólag az egyik legszebb a világon. Attraktivitását nemcsak a nagyon finom, fehér homok növeli, hanem a Jumeirah Road mentén épített, azaz a környékbeli luxusszállodák is. Mivel a tenger a parttól fokozatosan mélyül, közkedvelt a gyerekes családok között (is).

La Mer

Erre a strandra díjtalan a belépés. Kellemes hangulatához csak hozzátesznek a helyi éttermek és kávézók, valamint jelenleg a popularitását növeli az új Laguna Waterpark vízipark is. De más aktív szórakozási lehetőségeket is kínál sportközpontok vagy futópálya formájában, valamint a deszkázókat is nyílt kapukkal várja.

The Beach at JBR 

Népszerű strand gyermekes családok számára. A The Walk közelében található, a Hilton Jumeirah Beach és a Sheraton Beach Resort mellett. Közvetlenül a tengerben vízi világ és felfújható mászókák várják a játszani vágyókat.

Kite beach 

Ez a nyilvános strand nagyon népszerű a turisták körében, ami annak is köszönhető, hogy Dubaj egyik ikonjára, a Burj Al Arabra kínál kilátást. Tehát, nem csupán a vízsportokkal vonzza a látogatókat, hanem igazi Dubajban nyaralós fényképek készítésének lehetőségével is.

Mindezen helyeken nagyon kellemesen heverheted ki a többórás utazást. Vagy ha éppen valami tápláló pihenésre fájna a ogad, találsz itt éttermeket és bárokat is, és jócskán.

Dubaj óvárosának attraktív kincsei

Ha valaki azt állítaná neked, hogy Dubaj csak felhőkarcolók egyvelege, akkor említsd meg neki a Deira Dubai városrészt. A város legöregebb, aranyfényű és fűszerillatú negyede kellemes betekintést enged az autentikus arab kultúrába. Az indiai útjukra váró fahajók közt vízitaxikat is találsz, melyekre felpattanva végigúszhatsz a csatornán. A helyiek „abra”-nak hívják ezeket, és viszonylag olcsók. És végül, semmiképpen se hagyd ki a hagyományos piacokat.

Ha gyerekekkel nyaralsz, és nem nagyon tudod, hol tudnál nekik valami igazi dubaji, önfeledt kikapcsolódást kínálni, ajánlunk néhány különlegességet. Az első a Dubai Garden Glow vidámpark. Ez egy tényleg nagyon egyedi hely. Van itt mindenféle szórakoztató park, például Art Park, Dinopark, Magic Park vagy akár Ice Park is. A mókát garantálják az optikai csalódások, a 3D műalkotások vagy a villogó fények milliói is.

A Wild Wadi Water Park szintén ideális hely családos élményekhez, hogy is ne, hiszen Nyugat-Ázsia egyik legjobb víziparkja. Itt található a világ legnagyobb vízi csúszdája, és több mint 30 izgalmas attrakcióval bolygatja meg a látogatók adrenalin szintjét. Fontos információ: ha családoddal a Jumeirah Hotels egyik szállodájában laksz, akkor díjtalanul léphettek be a Wild Wadi Water Park-ba. Bár jelenleg műszaki okok miatt zárva tart, március 21-től újra megnyitja kapuit.

Az első napodat Dubajban a lehető legpazarabban zárd le, mégpedig a Burj Khalifa szökőkút show-jával. Na és ragadd meg az alkalmat arra is, hogy fentről csodáld meg Dubajt, a világ legmagasabb épületéből. Ha ez nem történik meg, akkor az olyan, mintha itt sem lettél volna. Ez az épület, azaz a dizájn és a technológia csodája, szinte uralja a várost. 828 méter magas és 162 szintes. Ha biztos szeretnél lenni abban, hogy erről a verhetetlen kilátásról nem maradsz le, akkor mindenképpen foglalj előre.

Nemcsak a csúcs, hanem az idevezető út is felejthetetlen élmény. Lépj fel a Dubai szökőkútnál lebegő sétányára. Ez az álomszerű építészeti csoda 272 méter hosszú, és olyan vízi műsorba enged belátást, amilyet csak hiába keresnél bárhol máshol a világon.

2. nap: Teljes gőzzel az EXPO-ra

Az EXPO2020 2021 őszén nyitotta meg kapuit a nagyközönség előtt, és mi azóta vártuk azt a pillanatot, mikor saját szemeinkkel tapasztaljuk meg a csodáit. A legnagyobb nemzetközi eseményt és egyben kiállítást te is meglátogathatod 2022 márciusig.

A futurisztikus EXPO Monacónál kétszer nagyobb területen hőzódik. Egészen a közelmúltig sivatag volt, ma már áll itt egy új metróállomás, és a látogatókat robotok is felügyelik.

A második napra nem terveztünk más programot, és neked is ezt ajánljuk. Az attrakciók és különleges építmények tömkelegére bizony nem lesz elég 1-2 óra. Itt olvashatod el az EXPO-ról szóló cikkünket.

3. nap: Ugorj fejest a sivatagba

Amennyiben még soha nem tapasztald meg a sivatagi szafarit, közel-keleti utazásaid a nagy pragmatikus utazók hiányosnak értékelnék ki. De ne hidd, hogy egy egyhangú, száraz körútban lesz részed, a Desert Safari mindenkinek kínál valami felejthetetlen élményt.

A sivatagi nap kezdete felettébb izgalmas: egy órán át lovagolhatod meg a dűnéket, persze nem szó szerint, mert lóhát helyett terepjáróban száguldozol majd. De hogy el ne felejtsük: a tetthelyre sem kell majd gyalog menned, a hotelbe egy luxusgépjármű érkezik érted. Szóval, a már említett egyórás adrenalinos élmény után végre megtapasztalhatod a sivatagi homok érintését. Légy nyitott a vizuális ingerek befogadására is, és itt konkrétan sivatagi napkeltére vagy napnyugtára gondolunk. A gyomrod sem lesz szomorú. Egy hagyományos arab lakomában lesz részed egy beduin táborban, utána „rágyújthatsz” egy vízipipára vagy megtanulhatsz hennával festeni.

A sivatagot hőlégballonból is megcsodálhatod. A kosárban 24 fő fér el. Ugyanakkor elegendő kényelmet biztosít a felszabadult utazáshoz. A legtöbb ilyen kirándulás az Al Ain Roadról indul, a helyi nemzeti park közelében.

A Desert safari-ra tehát érdemes egy egész napot szentelned, hogy igazán át tudd magad adni az élménynek. Ha marad utána pár szabad órád, akkor biztosan értékelni fogod a szállodád medencéjének hűsítő ölelését.

4. nap: Konzum és művészet, avagy irány a város

Dubaj többek között a bevásárlás fanatikusainak paradicsoma, és az a téma bizony megérdemelne egy különálló cikket. Ha valaki azt mondja, hogy mágikus erővel bírnak, ez egy picit nemcsak reklámszlogen, hanem van valóságalapja is. Ha belépsz a dubai plázák világába, hirtelen bekerülsz egy más idődimenzióba. A nagyságukon kívül az arculatuktól is leesik az állad. Ne felejts el megállni a Dubai Mall, a Mall of The Emirates, a Dubai Marina Mall és az Ibn Battuta Mall bevásárlóközpontokban. De nagyon vigyázz a pénztárcád tartalmára, ezeken a helyeken ugyanis sokat fogyhat.

Amennyiben úgy döntesz, hogy inkább csak céltalanul lézengnél egyet ebben a semmilyen más helyhez sem hasonlítható városban, az is egy teljes értékű program lesz. Látogass el a Dubai Marina kikötőbe, útközben bekukkanthatsz a 69 étterem vagy 305 butik egyikébe.

A dinamikus növekedés nem csak az építészetben, hanem Dubaj kulturális életén is látható. Sokak szerint Abu Dhabi az arab kultúra központja, de véleményünk szerint Dubajnak is van mivel büszkélkednie. Egyre több itt az érdekes kulturális esemény és populárist koncert, vagy hallottál már például a Comic Con filmfesztiválról? Persze, egyértelmű, hogy csak pár órád van Dubajban, valószínűleg nem a fesztiválok lesznek a prioritásaid, de ha Cirque du Soleil rajongó vagy, ne hagyd ki a La Perle-t.

Ha lenne egy pár szabad perced, akkor nagyon ajánljuk a Miracle Garden botanikus kertet. Meggyőződhetsz arról, hogy Dubaj nemcsak megalomániás építészeti művek, vidámparkok, múzeumok, kulturális események egyvelege, de még a flórája is lélegzetelállító.

Dubaj új attrakciói

Az Ain Dubai a dubaji rekordok hosszú listáján a legfrissebb bejegyzés. A Bluewaters Island szigeten található óriáskerék 250 méter magasra szállít fel, ezzel a számmal pedig a világ legnagyobbja a maga nemében. Dizájnja fantasztikus, minden lába 126 méteres, ami annyit jelent, hogy 15 londoni piros busz férne el benne. A szerkezet tömege négy Airbus A380 repülőgépnek felel meg. Jegyvásárláskor a látogatók 3 lehetőség közül választhatnak: kilátó-, csoportos- vagy privát kabin. Az élmény még mindig fokozható. Az Ain Dubai külön VIP helyeket is kínál, ahol vacsorák, extravagáns partik vagy különleges családi ünnepségek zajlanak.

Ez nem minden a dubaji rekordok között. Itt található a világ legmélyebb medencéje is, a 60 méter mélységű Deep Dive Dubai. Ezzel megelőzte Lengyelországot, mégpedig 15 méter különbséggel. A Deep Dive Dubai 14 millió liter vízzel van megtöltve, ami körülbelül 6 olimpiai medencének a kapacitása. Egyelőre csak meghívóval mártózhatsz meg benne, de még ezen az éven megnyílik a nagyközönségnek is.

A legendás Palm Tower 52. emeletén található The View 360 fokos kilátást kínál a város fontos pontjaira 240 méter magasságból. Az épületben egy érdekfeszítő kiállítást is felállítottak az érdeklődőknek, a The View Exhibition-t, mely a Palm Jumeirah-nak van szentelve.

Lecsúsznál egy üvegkapszulába rejtett épület 53. emeletéről? Mit szólnál egy sétához a föld felett csaknem 220 méterrel lévő párkányon ablakok vagy egyéb védőkorlátok nélkül? Egy új, egyedi helyet hoztak létre Dubaiban az adrenalin, a magasság és a gyönyörű építészeti struktúrák szerelmeseinek. A Dubaj belvárosában található Address Sky View Hotel 2021. november 28-án üvegárkádot nyitott, és ez a különleges attrakció egy csillagvizsgálóból, egy üvegcsúszdából és egy elménysétányból áll.

5. nap: A könnyes, de stílusos búcsú

Emlékszel, hol is kezdtük a dubaji kirándulást? A strandon. És, hogy a kör bezáruljon, ezzel az igazi nyári programmal is fejezheted be azt. De ha még mindig nem lett eleged a kalandokból, akkor ugorj el egy helikopteres élményrepülésre. Így alkalmad lesz egy újabb, megint csak teljesen más szemszögből nézned a várost, konkrétan azokat az ismert szimbólumait, mint például a Burj Khalida, a Palm Jumeirah vagy a Burj Al Arab.

Vagy inkább magad repülnél? Próbáld ki a tandemugrást egy Dubaira vagy a Pálma-szigetre néző repülőgépről. Tiéd a választás. Ez a lehetőség felülmúlja a legnagyobb adrenalin rajongók képzeletét a romantikáról. Ha van hozzá bátorságod (és gyomrod), hajrá!

Dubajjal a világ leghosszabb drótkötélpályáján (zipline) is elbúcsúzhatsz. A felhőkarcolók között 80 km-es sebességgel, akár 170 méteres magasságban is vitorlázhatsz. Az utazást egyedül, de párban is élvezheted, és az út egy órát vesz igénybe. P.S.: Ezt az attrakciót Hamdan bin Mohammed koronaherceg sejk is kipróbálta.

Akciós repjegyek Dubajba:


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 7 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 7 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
4/5 - (1 vote)
Kattintson a megjegyzésre
To Top