Connect with us

Hírek

2022 bőséges év lesz. Új járatok itthonról és a szomszédos országokból

2022 bőséges év lesz. Új járatok itthonról és a szomszédos országokból

Új év, új lehetőségek, természetesen az utazás világában is. Úgy tűnik, hogy 2022 elég szépen megtoldja a légi közlekedés kedvelőinek opcióit. Vessünk egy pillantást arra, melyek azok az új járatok itthonról és a szomszédos repterekről, melyek felkeltették figyelmünket.

Budapest különleges célállomásokkal kecsegtet

Fővárosunk a következő szezonnal új, izgalmas útvonalakat hoz az utazás szerelmeseinek. A repülőteret bázisként használó Wizz Air négy új járatot indít Budapestről: Amman, a Vörös-tenger partján fekvő Aqaba, a Kanári-szigeteki Fuerteventura és az egyiptomi Hurghada.

új járatok

A Ryanair légitársaság 8 új célállomással bővíti Budapest kínálatát. Kölnbe (Németország), Krakkóba (Lengyelország), Kaunasba (Litvánia), Lappeenrantába (Finnország), Rigába (Lettország), Shannonba (Írország), Bournemouthba (Egyesült Királyság) és Torinóba (Olaszország) indít új járatokat.

Emellett az Ural Airlines a téli időszakra készül. Az oroszországi Krasznodarba és Jekatyerinburgba közlekedik majd, valamint szezonális járatot nyit Szamarába. A légitársaság emellett heti egyről két alkalomra növeli a Zsukovszkij nemzetközi repülőtérre (Moszkva) induló járatainak gyakoriságát.

új járatok

Nagy örömmel várjuk a LOT légitársaság visszatérését Budapestre 2022 júniusában a hetente 3-szor közlekedő New York-i járatával. A világjárvány előtti időszakban nagyon közkedvelt volt, feltételezzük, hogy a Boeing 787 Dreamliner fedélzete ezek után sem marad majd üresen.

Pozsony 2 új nyári úti célt kínál

A Pozsonyi repülőtér március 27-től egy vadonatúj csatlakozással kecsegtet, mégpedig egy hetente kétszer közlekedő zágrábi járattal. A másik újdonság egy régi járat visszaállítása. Ez Bulgáriába, Szófiába repíti el a nyaralni vágyókat március 29-től hetente 3-szor.

Elképzelhető azonban, hogy nyárig további hasonló híreket kapunk még, azaz lesznek további új járatok. Az omikron ugyanis a minimumra csökkentette a megszokott téli menetrendet Pozsonyban.

A Ryanair légitársaság Szlovákia fővárosából induló járataival továbbra is számolhatunk. Ezek között szerepel Szardínia, Szicília vagy Milánó, de Rómába és Bolognába közlekedő egyenes járatokkal búcsúznunk kell. Megmaradnak a brit nagyvárosok, Belgium, Bulgária, Görögország, Írország, Spanyolország, Törökország, Ukrajna, valamint Málta és Ciprus is.

A Wizz Air is kínál néhány nyári lehetőséget, mégpedig Szófiát, Szkopjét, Szentpétervárat, Kijevet (két különböző repülőtérre is), Lvivet, Odesszát és Londont (Luton).

új járatok

Bécs visszatér régi járataihoz és újakat hoz

Osztrák szomszédaink talán legszebb híre a közkedvelt tajvani légitársaságnak, az Eva Air-nek köszönhető. 2022. március 30-án újra rendszeresen repül majd Bangkokba és Tajpejbe. Ez a heti 4 alkalmat jelenti – kedden, szerdán, pénteken és vasárnap.

Dubaj iránt nagyon intenzíven nő az érdeklődés. Ezért (is) sejtet sikert a Wizz Air februárban startoló járata, mely hetente 3-szor közlekedik majd, mégpedig hétfőnként, szerdánként és péntekenként.

Fapadosunk azonban mással is bővíti kínálatát Bécsből, mégpedig Sharm el Sheikh-el, azaz Egyiptom legismertebb nyári üdülőhelyével. Egész évi egzotika, gyönyörű korallzátonyok, kiváló szolgáltatásaikról híres szállodák nagyon elfogadható árakon, nyüzsgő éjszakai élet – és ez csak néhány azok közül, amivel ez az arab úti cél mágnesként vonzza a turistákat.

2022. március 27-én fapados járatot kezd működtetni Bécs a jordániai Ammanba is. A 3 óra és 40 percet igénybevevő repülőutat hetente kétszer abszolválhatják az érdeklődők egészen október végéig.

Ryanair a 2022-es nyári szezont Bécsben 9 új járattal kezdi, melyek üzemeltetését 5 plusz repülőgéppel erősíti.  

Ezek közül az első Velencébe szállítja majd a turistákat. Az olasz álomvárosba tartó picivel több, mint egyórás járat március 27-től október végéig közlekedik majd. És a lényeg: naponta.

A Ryanair által üzemeltetett, közkedvelt olasz úti célokba tartó járatok listájára június 2-ával felkerült Genova is. A repülőút körülbelül másfél óráig tart és heti 2 alkalommal számolhatunk.

Bécsből Brémába picivel több, mint másfél óra alatt lehet eljutni repülőgéppel. Ide hétfőn, szerdán, csütörtökön és pénteken közlekednek majd a Ryanair gépei március 28-tól október végéig.

A nyári Ryanair-es járatok közül nem hiányozhat Kassa, Lamezia Terme, Rimini, Perugia, Velence, valamint a Manchester, Pula és Stockholm is.

A Bécsi Nemzetközi Repülőtér az új célállomások mellett olyan járatokhoz is visszatér, amelyeket a koronavírus-járvány miatt átmenetileg felfüggesztettek. Már most legnépszerűbbek közé tartoznak az Austrian Airlines közvetlen járatai a mexikói Cancunba, a Maldív-szigetekre és Mauritiusra. Ezenkívül, az érdeklődök újra repülhetnek Amerikába, Kanadába vagy Ázsiába. Schwechat jelenleg már 150 célállomással büszkélkedik, ami a 2019-es válság előtti kínálat (172 célállomás) közel 90%-a.


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 7 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 7 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
Kérjük, értékelje ezt a cikket.
Kattintson a megjegyzésre
To Top