Connect with us

Magazin

10 különböző úti cél a kalandvágyóknak!

10 különböző úti cél a kalandvágyóknak!

Ha a kalandot keresed az utazásid során és nem abban lelsz örömet, hogy csak az all inclusive szállodákban henyélsz, akkor ezt a listát mindenképpen látnod kell! Olyan úti célokat szeretnénk bemutatni a világ minden tájáról, ahová ugyan nehézkesebb az eljutás, de cserébe kárpótol a látvány: érintetlen természet, elszigetelt kultúrák, különleges helyszínek. Ismerd meg velünk ezeket a helyeket!

Advertisement

Galápagos-szigetek

A Galápagosi-szigetek 14 nagyobb, 6 kisebb szigetből és több, mint száz sziklából áll. Népszerűségét változatos állatvilágának köszönheti, az élővilág szempontjából egy igazi paradicsom ez a hely. Nem hiába korlátozzák a látogatók számát, nem szeretnék, hogy az embertömegek esetleg megzavarnák az itt élő állatok életét. A turisták csak kis repülővel érkezhetnek ide Ecuadorból.

Antarktisz

Bolygónk legdélebbi kontinense tökéletes választás lehet, ha elszeretnénk menekülni a világtól. Városai nincsenek, országai nincsenek, sőt állandó lakkossága sincs, míg nyáron körülbelül 4000 lakosa van, addig télen csak 1000. Ha szeretnénk felfedezni ezt a titokzatos világot, akkor Dél-Amerika, vagy Dél-Afrika legdélebbi pontjáról hajózhatunk el oda.

Húsvét-sziget

A Csendes-óceán közepén fekszik földünk egyik legrejtélyesebb helye, a Húsvét-sziget. A régészek úgy vélik, hogy a sziget híres kőszobrait még az ősi polinézek alkották. A különleges szobrok arca a falvak felé irányulnak, mintha őriznék a helyi lakosokat. Ha te is meglátogatnád ezt az igazán különleges szigetet, akkor Chiléből vagy Tahitiból utazhatsz el oda.

Knoydart-félsziget, Skócia

Valahol a gyönyörű Skót-felföldön, a távoli Knoydart-félszigeten található meg az Inverie falu. Vadregényes élővilág veszi körül a félszigetet. Ha ide látogatunk, találkozhatunk fókákkal, delfinekkel vagy felfedezhetjük a félsziget izgalmas túraútvonalait is. Egyébként itt található Nagy-Britannia legcsendesebb és legtávolabbi pubja is, ahová csakis gyalog juthatunk el.

Livingston, Guatemala

Guatemelában található egy halászfalu Livingston. A falu Río Dulce folyó torkolatánál terül el, érdekessége, hogy különleges kultúrával rendelkezik. Ennek oka talán abban rejlik, hogy a félsziget elég elszigetelt. Azt mondják, hogy Guatemalában sehol máshol nem találunk ilyen barátságos, szórakoztató, békés légkört, mint Livingstonban. A falu csak hajóval közelíthető meg.

Motuo, Tibet

Tibet keleti részén található Motou, ami teljesen el van különítve a külvilágtól. Az egyik legszentebb helynek is tartják, ezért nem meglepő, hogy csak engedéllyel lehet meglátogatni. Utunkat csakis gyalog tehetjük meg, hiszen más útvonalon nem is lehet oda eljutni.

Feröer-szigetek

Az Atlanti-óceán északi részén található Feröer-szigetek a Dán Királysághoz tartoznak. A kisebb nagyobb-szigeteken igazi túraparadicsomok találhatóak. Megcsodálhatjuk a vadregényes természetet, valamint a színes festői falvakat is. A Feröer-szigetekre azonban csak két légitársaság repül: az Atlantic Airways és a Scandinavian Airlines.

Waiheke-sziget, Új-Zéland

Új-Zéland második legnagyobb szigete Waiheke, az aktív kikapcsolódás paradicsoma. Ismert elbűvölő strandjairól, gasztronómiai kincseiről, valamint gyönyörű szőlőültetvényeiről is. Csakis helikopterrel látogatható meg a hely, valamint Aucklandról hajók indulnak, amelynek hajózási ideje körülbelül 40 perc.

Nimmo Bay, Kanada

A Nimmo Bay egy luxus üdülőhely, amely kizárólag csak helikopterrel vagy hajóval érhető el. Kilenc hangulatos nyaraló található itt, amelyekből mesés kilátás nyílik a tájra. Nem kell attól tartanunk, hogy esetleg unatkoznánk, hiszen olyan tevékenységeket is kipróbálhatunk, mint a kajakozás vagy a medvefigyelés.

Forrás: nimmobay.com

Spitzbergák, Norvégia

Az egyik legészakibb lakott hely a Jeges-tengeren található szigetcsoport, a Svalbard. Látványosságai közé tartoznak a jégbarlangok, a kutyaszánok és a motoros túrák. Csupán két légitársaság repül ide: a Norwegian Airlines és a SAS Airlines.

Kattintson a megjegyzésre

Röphírek

Utazási hírek és ajánlatok

Hogy vélekednek rólunk mások? Magyarország legszebb helyei külföldi utazási portálok szerint https://t.co/toqdTpxo8fMennyi ideje jött ki ez a hír? 15 óra
Bangkok a főszezonban! Retúr repjegy Budapestről 149 900 Ft-ért https://t.co/g1ArWXml1nMennyi ideje jött ki ez a hír? 18 óra
Mallorca Bécsből nyár végén most 25 120 Ft-tól! https://t.co/UMNU68qnyhMennyi ideje jött ki ez a hír? 2 nap
Immár hivatalos: Málta újra várja a magyar utazókat! https://t.co/i7jZXHruECMennyi ideje jött ki ez a hír? 2 nap
Észtország 24 ország lakosainak engedélyezte a karantén nélküli belépést https://t.co/zeFLNQJdTvMennyi ideje jött ki ez a hír? 3 nap
NAP AJÁNLATA: Nyaralj Brač szigetén medencés szálláshelyen 33 900 Ft-tól! https://t.co/ycUOTpR9VXMennyi ideje jött ki ez a hír? 3 nap
Június 1-től Bulgária eltörölte az EU polgárai számára a kötelező karantént https://t.co/VZO9Tdigb0Mennyi ideje jött ki ez a hír? 3 nap
Miami retúrjegyek 67 900 Ft-tól és kipróbált tippekkel tőlünk! https://t.co/AToex7sOerMennyi ideje jött ki ez a hír? 4 nap
10 ok, amiért Costa Rica a világ legjobb helye! https://t.co/ztn5BAwlhEMennyi ideje jött ki ez a hír? 4 nap
Fapados repjegyek! Foglalj most 6 900 Ft-tól https://t.co/1Haw525HAxMennyi ideje jött ki ez a hír? 7 nap
1 2 3 5

Mai kedvencek

Ajánljuk:

Advertisement
Advertisement
To Top