Connect with us

Magazin

10 különböző úti cél a kalandvágyóknak

10 különböző úti cél a kalandvágyóknak

Ha a kalandot keresed az utazásaid során és nem abban lelsz örömet, hogy csak az all inclusive szállodákban henyélsz, akkor ezt a listát mindenképpen látnod kell! Olyan úti célokat szeretnénk bemutatni a világ minden tájáról, ahová ugyan nehézkesebb az eljutás, de cserébe kárpótol a látvány: érintetlen természet, elszigetelt kultúrák, különleges helyszínek. Ismerd meg velünk ezeket a helyeket…

Galápagos-szigetek

A Galápagosi-szigetek 14 nagyobb, 6 kisebb szigetből és több, mint száz sziklából áll. Népszerűségét változatos állatvilágának köszönheti, az élővilág szempontjából egy igazi paradicsom ez a hely. Nem hiába korlátozzák a látogatók számát, nem szeretnék, hogy az embertömegek esetleg megzavarnák az itt élő állatok életét. A turisták csak kis repülővel érkezhetnek ide Ecuadorból.

kalandvágyóknak

Antarktisz

Bolygónk legdélebbi kontinense tökéletes választás lehet, ha elszeretnénk menekülni a világtól. Városai nincsenek, országai nincsenek, sőt állandó lakkossága sincs, míg nyáron körülbelül 4000 lakosa van, addig télen csak 1000. Ha szeretnénk felfedezni ezt a titokzatos világot, akkor Dél-Amerika, vagy Dél-Afrika legdélebbi pontjáról hajózhatunk el oda.

Húsvét-sziget

A Csendes-óceán közepén fekszik földünk egyik legrejtélyesebb helye, a Húsvét-sziget. A régészek úgy vélik, hogy a sziget híres kőszobrait még az ősi polinézek alkották. A különleges szobrok arca a falvak felé irányulnak, mintha őriznék a helyi lakosokat. Ha te is meglátogatnád ezt az igazán különleges szigetet, akkor Chiléből vagy Tahitiból utazhatsz el oda.

kalandvágyóknak

Knoydart-félsziget, Skócia

Valahol a gyönyörű Skót-felföldön, a távoli Knoydart-félszigeten található meg az Inverie falu. Vadregényes élővilág veszi körül a félszigetet. Ha ide látogatunk, találkozhatunk fókákkal, delfinekkel vagy felfedezhetjük a félsziget izgalmas túraútvonalait is. Egyébként itt található Nagy-Britannia legcsendesebb és legtávolabbi pubja is, ahová csakis gyalog juthatunk el.

Livingston, Guatemala

Guatemelában található egy halászfalu Livingston. A falu Río Dulce folyó torkolatánál terül el, érdekessége, hogy különleges kultúrával rendelkezik. Ennek oka talán abban rejlik, hogy a félsziget elég elszigetelt. Azt mondják, hogy Guatemalában sehol máshol nem találunk ilyen barátságos, szórakoztató, békés légkört, mint Livingstonban. A falu csak hajóval közelíthető meg.

kalandvágyóknak

Motuo, Tibet

Tibet keleti részén található Motou, ami teljesen el van különítve a külvilágtól. Az egyik legszentebb helynek is tartják, ezért nem meglepő, hogy csak engedéllyel lehet meglátogatni. Utunkat csakis gyalog tehetjük meg, hiszen más útvonalon nem is lehet oda eljutni.

Feröer-szigetek

Az Atlanti-óceán északi részén található Feröer-szigetek a Dán Királysághoz tartoznak. A kisebb nagyobb-szigeteken igazi túraparadicsomok találhatóak. Megcsodálhatjuk a vadregényes természetet, valamint a színes festői falvakat is. Repjegyeket a Feröer-szigetekre azonban csak két légitársaság kínál: az Atlantic Airways és a Scandinavian Airlines.

kalandvágyóknak

Waiheke-sziget, Új-Zéland

Új-Zéland második legnagyobb szigete Waiheke, az aktív kikapcsolódás paradicsoma. Ismert elbűvölő strandjairól, gasztronómiai kincseiről, valamint gyönyörű szőlőültetvényeiről is. Csakis helikopterrel látogatható meg a hely, valamint Aucklandról hajók indulnak, amelynek hajózási ideje körülbelül 40 perc.

Nimmo Bay, Kanada

A Nimmo Bay egy luxus üdülőhely, amely kizárólag csak helikopterrel vagy hajóval érhető el. Kilenc hangulatos nyaraló található itt, amelyekből mesés kilátás nyílik a tájra. Nem kell attól tartanunk, hogy esetleg unatkoznánk, hiszen olyan tevékenységeket is kipróbálhatunk, mint a kajakozás vagy a medvefigyelés.

kalandvágyóknak

Spitzbergák, Norvégia

Az egyik legészakibb lakott hely a Jeges-tengeren található szigetcsoport, a Svalbard. Látványosságai közé tartoznak a jégbarlangok, a kutyaszánok és a motoros túrák. Csupán két légitársaság repül ide: a Norwegian Airlines és a SAS Airlines.

kalandvágyóknak

Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 7 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 7 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
5/5 - (1 vote)
Kattintson a megjegyzésre
To Top