Connect with us

Uncategorized

Zanzibár új infrastruktúra adót vezetett be a turisták számára. (júliustól érvényes)

Zanzibár új infrastruktúra adót vezetett be a turisták számára. (júliustól érvényes)

Zanzibár a szállodák besorolása, azaz a csillagok száma szerint új adót vezetett be. Az ebből befolyó összeget a sziget közúti infrastruktúrájának javítására tervezik felhasználni.

A Zanzibar Revenue Authority (ZRA) főbiztosa, Yusuf Juma Mwenda azt mondta: „Amint megtudja, hogy melyik kategóriába tartozik a szállodája, egy bizonyos összegű díjat fog fizetni. Nem tanácsoljuk a díjak megkerülését, mert az infrastrukturális adó változásainak célja az infrastruktúra korszerűsítése, beleértve az utak fejlesztését azokon a területeken, ahol szállodák találhatók.”

Az infrastruktúra adót bevezető zanzibári pénzügyi törvény 2015-ös felülvizsgálatából eredő változások értelmében az 5 és 4 csillagos szállodákban megszálló személyekre éjszakánként 5 dollár, a 3 és 2 csillagos szállodákban éjszakánként 4 dollár, az 1 csillagos szállodákban pedig éjszakánként 2 dollár lesz az átalányadó.

Bár az új adókulcsok július 1-jén léptek hatályba, a szállodatulajdonosok nem voltak elragadtatva, mivel a legtöbbjük nem tudta, hogy melyik osztályba vagy csillagosztályba tartozik, ami arra késztette a hatóságokat, hogy az új infrastrukturális adókulcs alkalmazása előtt osztályozást végezzenek.

A rendelkezésre álló adatok szerint Unguja és Pemba szigetén található 706 szálloda többsége egy-két csillagos, csak néhány öt-, négy- és háromcsillagos.

A Zanzibári Nemzeti Kereskedelmi Kamara (ZNCC) elnöke, Ali Amour korábban azt mondta, hogy az infrastruktúra adó-módosítások kérdése olyan dolog, amelyet a törvénynek megfelelően végre kell hajtani.

„Az infrastruktúra adó emelése nagy előnyökkel jár a zanzibári turizmus fejlesztése szempontjából, mivel az adó emelése lehetővé teszi a kormány számára, hogy megvalósítsa programjait, többek között a turisták számára jobb közúti infrastruktúrát” – mondta az elnök.

Az adó azonban csak azokra a turistákra vonatkozik, akik 2023. július 1-je után foglaltak szállást.

Forrás: Daily news


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 7 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 7 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
Kérjük, értékelje ezt a cikket.

"Boldogságot pénzért venni nem lehet, de repülőjegyet igen, és az már majdnem ugyanaz." Az utazásba gyorsan beleszerettem, még talán gyerekkoromban, majd az egyetemi tanulmányaim során a Repjegykirály csapatában találtam magam. Ha időm engedi, imádok új helyeket felfedezni, de számomra Olaszország a legnagyobb szerelem, ahova mindig nagy lelkesedéssel térek vissza.

To Top