Connect with us

Hírek

A világ legbiztonságosabb légitársaságai

A világ legbiztonságosabb légitársaságai

A légitársaságok értékelésével foglalkozó Airline Ratings ebben az évben is közzétette a legbiztonságosabb légitársaságok listáját. A dobogó első fokán újra a Qantas légitársaság foglal helyet, de mutatjuk, kik kerültek még fel a top 10-es listára.

Advertisement

Ez az év sem múlt el repülés nélkül, így pedig a légicégek biztonsági auditjával foglalkozó Airline Ratings is rangsorolta a világ legbiztonságosabb légitársaságait. Az összeállításban háromszáznyolcvanöt társaság szerepel, a rangsort pedig olyan tényezők határozták meg, mint: a balesetek gyakorisága, a repülőgépek kora, a fejlesztések, vagy a légitársaságok körüli botrányok. Mindezek alapján az abszolút győztes a címvédő, Qantas légitársaság lett.

A szaklap a cikkében azzal indokolta a döntést, hogy az ausztrál légitársaság a világ legidősebb, üzemszünet nélkül működő vállalataként több olyan intézkedést is bevezetett, amelyek a baleset megelőzését szolgálják. A társaság egyébként biztonsági szempontból hosszú évek óta kiemelkedően teljesít, 2014-től 2017-ig, majd 2019-ben és 2020-ban is a lista első helyén végzett.

A top 10-es listába egyetlen európai vállalat fért be, a listán inkább távol- és közel-keleti légicégek, valamint egyetlen amerikai óriásként az Alaska Airlines szerepel.

1. Qantas
2. Qatar Airways
3. Air New Zealand
4. Singapore Airlines
5. Emirates
6. EVA Air
7. Etihad Airways
8, Alaska Airlines
9. Cathay Pacific Airways
10. British Airways

Az Airline Ratings egy Covid–19-kompatibilis biztonsági listát is összeállított, melyen az alábbi légitársaságok jutottak kiemelt helyhez: Air Baltic, Air New Zealand, Alaska Airlines, All Nippon Airways, AirAsia, British Airways, Cathay Pacific Airways, Delta Air Lines, Emirates, Etihad Airways, EVA Air, Japan Airlines, JetBlue, KLM, Korean Air, Lufthansa, Singapore Airlines, Southwest Airlines, Qatar Airways és a WestJet.


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 3 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 3 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
5/5 - (1 vote)
Kattintson a megjegyzésre

Kedvezmények

Röphírek

Utazási hírek és ajánlatok

Utazz Budapestről Dubajba a flydubai-jal most 99 900 Ft-ért https://t.co/JdqQUr35lXMennyi ideje jött ki ez a hír? 2 nap
Február 1-től újra a Test & Go programon belül utazhatunk Thaiföldre https://t.co/WcV00aqHTaMennyi ideje jött ki ez a hír? 2 nap
Utazás Dubaiba: ezek a jelenlegi belépési feltételek https://t.co/eOT528NMDwMennyi ideje jött ki ez a hír? 2 nap
Rodosz májusban! Foglalj most 28 290 Ft-tól https://t.co/rIe8IhQlOTMennyi ideje jött ki ez a hír? 3 nap
Málaga áprilisban most akár 12 410 Ft-tól! (Bécsből) https://t.co/ACyjJf6WgLMennyi ideje jött ki ez a hír? 3 nap
Az Emirates és más légitársaságok is felfüggesztették egyes amerikai járataikat az 5G-bevezetés miatt https://t.co/YIocQsiL5FMennyi ideje jött ki ez a hír? 3 nap
Az Emirates légiutas-kísérője ismét a világ legmagasabb épületének tetején áll. https://t.co/ORoo9DHpVkMennyi ideje jött ki ez a hír? 4 nap
4 nap Santanderben repjeggyel és szállással 23 485 Ft-tól https://t.co/pwvnf8Y0TMMennyi ideje jött ki ez a hír? 4 nap
Mexikó eltörölte az online űrlap kitöltését https://t.co/QkLTWSVoZLMennyi ideje jött ki ez a hír? 4 nap
Mallorca Bécsből februárban most 8 400 Ft-tól! https://t.co/JpPo5n0XqZMennyi ideje jött ki ez a hír? 5 nap
1 2 3 5

Mai kedvencek

Ajánljuk:

Advertisement
Advertisement
To Top