Connect with us

Magazin

Velencei Burano: a színpompás sziget

Velencei Burano: a színpompás sziget

Burano egy kis sziget a Velencei-öbölben. A híres Velencétől körülbelül tizenegy kilométerre fekszik. Burano valójában egészen kivételes. Tarka kis házak, amelyeket a napsugarai még szebbé varázsolnak és szinte minden évben a legszínesebb helyek listáján is megtalálható. Ezen a szigeten aligha szenved valaki depresszióban. Ha szükséged van egy gyors érzelmi löketre, gyere velünk és járd be a napos vidám utcákat.

Advertisement

Akciós repjegy Velencébe:

Bár Buranot szigetnek nevezik, igazából több kisebb sziget alkotja, amelyeket széles csatornák kötnek össze. Buranoba Velenceből a vaporetto hajókkal juthatunk el, egy 45 perces rövid utazás keretében. Rögtön fogod tudni, hogy közel a cél a San Martino ferde toronyának köszönhetően, amely a 16. századból származik. A kép alapján senkinek nem lesz meglepő, hogy a torony, Olaszország legferdébb epületei közé tartozik.

A templom azonban csak mellékszereplő. A rivaldafényt a kicsi élénk színű házak nyerik el. Egyes házak annyira kicsik, hogy csak ámulunk és bámulunk, hogy is lehet bennük lakni. És miért olyan színesek? Burano valójában egy halászfalu és a színpompás házaknak köszönhetően a halászok a sűrű ködben is biztonságosan haza tudtak térni.

Buranonak mindössze 3000 lakosa van. Ennek ellenére, az egyik legnépesebb velencei sziget. A halászok mellett, elsősorban a nyugati országok nyugdíjasai, a hagyományos csipke gyártói és sok művész él a kicsiny halászfaluban. Aki már járt Buranoban, annak teljesen világos miért is vonzza a művész lelkeket.

A színes házakkal együtt jár a felelősség is. A tulajdonosok nem festhetik le akármilyen színűre. Minden változás előtt engedélyt kell kérniük a Városházától, mely lehetővé teszi számukra az esetleges festést.

Ugyan ki gondolta volna, hogy ez az üde kis szigetcsoport híres a csipkéről is? Míg sétálsz a csatornák labirintusaiban, több idős nővel találkozhatsz, akik a napon ülve pletykálnak a szomszédokkal és közben készítik a gyönyörű buranoi csipkét. A csipkekészítés gyökerei a 16. századba nyúlnak vissza és része a sziget történelmének. Egy múzeumot is szenteltek a csipkének – Museo del Merletto.

Csipke napernyő, ruhák, abroszok és zsebkendők – a képzelet nem szab határt. Valóban műalkotásoknak nevezhetnénk, amelyek gyakran borsos áron vásárolhatóak meg.

Kép forrása: Buffy1982 / Shutterstock.com

Burano egy csendes hely, ahol kipihenheted a nyüzsgő Velencét, és megtudhatod milyen az élet egy Rubik-kocka belsejében Tőlünk viszont 10 pontot kapott.


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 3 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 3 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
5/5 - (1 vote)
Kattintson a megjegyzésre

"Boldogságot pénzért venni nem lehet, de repülőjegyet igen, és az már majdnem ugyanaz." Az utazásba gyorsan beleszerettem, még talán gyerekkoromban, majd az egyetemi tanulmányaim során a Repjegykirály csapatában találtam magam. Ha időm engedi, imádok új helyeket felfedezni, de számomra Olaszország a legnagyobb szerelem, ahova mindig nagy lelkesedéssel térek vissza.

Kedvezmények

Röphírek

Utazási hírek és ajánlatok

Bangkok a főszezonban! Retúr repjegy Bécsből 209 900 Ft-ért https://t.co/8I8tbPxdPXMennyi ideje jött ki ez a hír? 2 hónap
Kiruccannál? Dubaj lett a világ legkeresettebb úti célja https://t.co/vT5InIPac0Mennyi ideje jött ki ez a hír? 2 hónap
Zanzibár Bécsből az Etihad légitársasággal 219 900 Ft-ért https://t.co/69O2ejoLFkMennyi ideje jött ki ez a hír? 2 hónap
NAP AJÁNLATA: 4 napos utazás Dubajba 5* luxushotelben 219 900 Ft-tól https://t.co/9qpTT1FFQTMennyi ideje jött ki ez a hír? 2 hónap
Szicília kincsei – Palermo, Catania, Trapani https://t.co/uBBJ8VMDK8Mennyi ideje jött ki ez a hír? 2 hónap
Málta minden belépési intézkedést eltörölt. Foglald le repjegyed 19 900 Ft-tól https://t.co/Wz9vzQl1SLMennyi ideje jött ki ez a hír? 2 hónap
Kora nyári tippek: az imádott olasz tengerpart https://t.co/ixNe8gzHZ0Mennyi ideje jött ki ez a hír? 2 hónap
Cseréld le a tengert tóra! 7 gyönyörű nyaralás Európában https://t.co/BaXZvzPYhkMennyi ideje jött ki ez a hír? 2 hónap
Minden, amit tudnod kell a dubaji utazásod előtt (repjegyek, szállás, tippek) https://t.co/zljnsyhFKBMennyi ideje jött ki ez a hír? 2 hónap
Szardínia retúrjegy Budapestről már 23 550 Ft-tól! https://t.co/HlhTI2ilivMennyi ideje jött ki ez a hír? 2 hónap
1 2 3 5

Mai kedvencek

Ajánljuk:

Advertisement
Advertisement
To Top