Connect with us

Király repjegyek

Velencei kirándulásodhoz már belépőjegy szükséges

Velencei kirándulásodhoz már belépőjegy szükséges

A város vezetősége azokra a turistákra, akik csak egy napot töltenének el a népszerű Velencében májustól extra díjat szabna ki. Luigi Brugnaro polgármester a napokban jelentette ki, hogy a belépési díj személyenként három euró lesz.

Jövőre már hat euró/fő

Jövő évtől a belépő díja már hat euró is lehet. De az egyre növekvő turisták miatt a közeljövőben 10 euróra is emelkedhet a kifizetendő összeg. Azok a turisták, akik megszállnak a városban mentesülnek a díjak alól. A szállodák vendégei továbbra is városi illetéket fizetnek tartózkodásuk alatt.

2022-től további korlátozások

2022-től a Velencébe látogatóknak a helyszínen kell lefoglalniuk a szállásukat és csak korlátozott számú turistát engednének be. Velence polgármestere 2022-tól szeretné, ha nemcsak szállásukat, de min. egynapos programot is a helyszínen vásárolnának meg. A polgármester szavai szerint, nem szeretnének senkit megakadályozni abban, hogy meglátogassák Velencét. De azok, akik egyéni szervezésben utaznának már számolhatnak egy-két komplikációval. A tervezett változtatásokat a városi tanácsnak is jóvá kell hagynia.

Belépő nélkül drága mulatság

Azokra, akik esetleg nem vásárolnák meg a belépőt, 100 – 450 eurós büntetést is kiszabhatnak.

A turisták áramlása már nem fenntartható

A történelmi város tisztaságának fenntartása rengeteg pénzt igényel. “Meg kell értetnünk a világgal, hogy milyen nehéz tisztán és karban tartani ezt a kivételes várost” – mondta a polgármester. Velence évek óta küzd a turisták áramlása ellen, a különböző intézkedések segítségével igyekeznek kontrolálni a turisták számát.

Kattintson a megjegyzésre
To Top