Connect with us

Hírek

Hivatalosan is véget ért az Expo 2020 Dubai. Mely pavilonok voltak a legjobbak, és melyik ország rendezi a következő Expot?

Hivatalosan is véget ért az Expo 2020 Dubai. Mely pavilonok voltak a legjobbak, és melyik ország rendezi a következő Expot?

Kicsit késve, de megrendezésre került a világkiállítás, amelyre minden turista várt. Kijelenthetjük, hogy a késés egy fikarcnyit sem csorbított ragyogásán. A felejthetetlen, fél évig tartó Expo 2020 Dubai kiállításon 190 ország vett részt, és csaknem 23 millió látogató érkezett ide a világ minden tájáról.  A záróünnepség alkalmából az egyedülálló program mellett díjakat is kiosztottak a legnagyobb WOW hatást kiváltó pavilonoknak. Az Expónak megvan a hivatalos nyertese is.

A világkiállítást először 1851-ben került megrendezésre Londonban. Azóta, pedig 5 évente törtetlen sikerrel várja a látogatókat. Ezúttal először rendezték meg a Közel-Keleten, és a rendezvény pompája az egész világot lázba hozta.

A legjobb és legfenntarthatóbb pavilon

Szaúd-Arábia elnyerte a „Legjobb pavilon” díjat és még két kitüntetést is, így ő lett az Expo 2020 töretlen királya. A második legnagyobb pavilon, természetesen a házigazda után, elnyerte a legjobb külső dizájn díját és a legjobb kiállítás díját az EXHIBITOR magazintól. Ezenkívül LEED platina minősítést kapott a US Green Building Council non-profit szervezettől. A tanúsítvány szerint, a pavilon a világ egyik legfenntarthatóbb kialakítású volt.

Forrás: Shutterstock/Ingus Kruklitis

Az Expo elhozta a Vörös-tenger történelmeit is

Az Expo 2020 elegáns szaúd-arábiai pavilonja a szaúdi építészet dicsőítésének ékes példája. Egy mozgólépcsős útnak köszönhetően, olyan UNESCO örökségeket csodálhattál meg, mint AlUla városa és a történelmi Jeddah.

A technológiának köszönhetően a pavilon látogatói merülhettek a Vörös-tengerben, felállhattak a Tabuk tartományában található hegyek tetejére, vagy átkelhettek a lélegzetelállító sivatag dűnéin.

Forrás: Shutterstock/Ingus Kruklitis

Hazánk sikere – Magyarország ezüstérmes

A magyar pavilont Csernyus Lőrinc tervezte, majd 17 magyar ács dolgozott rajta hónapokon keresztül. A pavilon célja Magyarország páratlan vízkincsének bemutatása. Nagy hangsúlyt helyezve a természetes vízkészletre, a gyógy- és termálvizekre, valamint a balneológiára. Ezért ezüstérmet sikerült bezsebelnie a legjobban bemutatott tematika kategóriában.

Az Expo 2020 Dubai számos világrekordot döntött

Az Expo Guinness-rekordjai közé tartozik a legnagyobb megvilágított interaktív padló , 8000 LED-lámpával, a leghosszabb, 32 méteres interaktív vízfelület és a legnagyobb, 1302,5 négyzetméteres interaktív LED-es digitális tükörképernyő. Ha szerencséd volt megcsodálni, valószínűleg egyetértesz azzal, hogy felejthetetlen élmény volt. A épület külső felén volt látható, és egyfajta ablakot képzett Saud Arábiára.

Hol lesz a következő kiállítás?

A következő kiállítás helyszíne a japán Oszaka. A tervek szerint a rendezvény  2025. április 13-tól október 13-ig tart majd. 150 ország és 25 szervezet részvételét várják. Az 1970-es és 1990-es évek sikeres szervezése után ez lesz a harmadik alkalom, hogy Osaka ad otthont az Expónak.

Tapasztalataidat, élményeidet írd meg kommentben!


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 3 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 3 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
Kérjük, értékelje ezt a cikket.
Kattintson a megjegyzésre
To Top