Connect with us

Király repjegyek

Utazz Amszterdamba 29.900 Ft-ért a KLM légitársasággal!

Amszterdamba 29 900 Ft-ért a KLM légitársasággal? Igen repjegykirályok, a KLM akciózik! Így most páratlan áron foglalhattok, de csak november 13-ig, úgyhogy nem árt sietni! Szólj a haveroknak, ruccanjatok ki Hollandia fővárosába, nézzétek meg a legjobb látnivalókat, mert ahogy mondani szokás, Amszterdamban a fű mindig zöldebb!

Budapestről 🌷Amszterdamba már 29 900 Ft-ért

✅KLM ✅időpontok január – március között ✅kézipoggyász

Budapest – Amszterdam – Budapest 29.900 Ft    FOGLALD LE ITT

Light Festival

Ha esetleg télen szeretnéd meglátogatni a holland fővárost, akkor ne hagyd ki a Light Festivalt, amelyet idén már 5.-ik alkalommal rendeznek meg. Több mint 35 műalkotást csodálhatsz meg nemzetközi művészektől és építészektől. A műalkotások két különböző kiállítási útvonalon találhatóak – Water colors, hajó útvonal és Illuminade, gyalogos útvonal.

light-festival-2

light-festival-1

Amszterdami csatornák

Ahogy már fent is említettük, Amszterdamot észak Velencéjének is nevezik, ezért hajózás nélkül nem térhetsz haza. 165 csatorna keríti be a várost.  A legszebb csatorna a Prinsengracht, amelyet fák lombjai határolják be és vicces lakóhajókra nyílik kilátás. Egyszerűen érdemes kipróbálni!

csatorna-amszterdam

Van Gogh Múzeum

Addig nem teljes az amszterdami utad, míg meg nem látogatod a holland impresszionista, Vincent Van Gogh múzeumát. A modern épületben a művész több mint 1000 festményét, de leveleit és rajzait is megcsodálhatod. A látogatók lehetőséget kapnak nem csak közelről megnézni a műveit, de nyomon is követhetik alkotásait, valamint megtudhatják ki inspirálta a művészt. Az I Amsterdam City Card-dal a belépés ingyenes.

van-gogh

van-gogh-muzeum

Rijksmuseum

A holland Nemzeti Múzeum kötelező látnivaló a művészet szerelmesei számára. Itt található Hollandia művészettörténeti könyvtára és a világ legnagyobb Rembrandt gyűjtemény. Az épület maga is gyönyörű, ezért írt fel a listádra és látogasd meg.

nemzeti-muzeum-amszterdam

Anne Frank ház

A második világháború alatt, ebben a házban bujkált a naplójáról is híres lány – Anne Frank. A múzeum főleg az ő életét mutatja be és azt a korszakot, amikor a nácik elől bujkált.

anna-frank-haz

Dam square

A Dam tér Amszterdam legnagyobb tere, ahol remek éttermeket és szuper üzleteket találsz. A hangulatos kávézók és bárok általában zsúfoltak az emberektől, így hosszú sorokra számíthatsz. A tavaszi hónapokban nem ritka, hogy karnevál zajlik a Dam téren. Egész nyáron pedig utcai előadóművészek társaságát élvezheted.

dam-ter

Leidseplein

Leidseplein, vagy Leiden tér magyarul, Amszterdam déli részén található. Ma már közlekedési csomópont, ahonnan számos villamos vonal vezet be a városba, főleg vásárló negyedekbe és az éjszakai élethez.

The Jordaan

Gyakran Amszterdam egyik legszebb környékeként emlegetik, ha itt járunk, az olyan mintha visszamennénk az időben. Eredetileg munkásosztály terület volt, a Jordaan híres a szűk utcákról, furcsa épületekről, rengeteg független művészeti galériát, antik üzleteket, hangulatos bárokat és éttermeket találsz itt.

jordaan

Amszterdami parkok

Amszterdamban több mint 30 parkból válogathatsz kedvedre, így ha egy kis piknikre támadna kedved, vagy megpihennél a városnézés után, akkor csak választanod kell a számtalan park közül.  A 47 hektáros Vondelpark a legnagyobb. Nyáron szabadtéri színházi élőadások, koncertek, három bár és étterem, valamint egy sor egyéb látványossággal büszkélkedhet.

vondelpark

Tulipánok

A tulipánok a holland kultúra szimbóluma, utad valóban nem lenne teljes, ha nem látogatnál el Amszterdam leghíresebb virágpiacára a Bloemenmark-ra. Ha tavasszal jársz a holland a fővárosban, akkor látnod kell a világhírű tulipán mezőket (Bollenstreek). Ha jobban meg szeretnéd érteni Hollandia és a tulipánok közötti szerelmet, akkor ne hagyd ki a Tulipán Múzeumot se.
tulipanok-amszterdam

tulipan-piac-amszterdam

Kattintson a megjegyzésre
To Top