Connect with us

Hírek

Utazás Portugáliába: december 1-től negatív teszt szükséges

Utazás Portugáliába: december 1-től negatív teszt szükséges

Portugáliában majdnem 90%-os a beoltottság, de a fertőzések növekedése miatt változnak a belépési feltételek. Minden utasnak negatív teszttel kell igazolnia magát az érkezés után, beleértve a beoltottakat is. Továbbá, december 1-től csak teszttel lehet bejutani az éjszakai klubokba, bárokba és a nagy eseményekre is.

Regisztráció beutazás előtt

Indulás előtt minden utas kötelező kitölteni a Passenger Locator Card regisztrációs űrlapot, javasoljuk a légitársaságok utasításainak betartását is.

Hogyan utazhatnak a gyerekek?

Portugália szárazföldi területére történő beutazáshoz minden 12. életévét betöltött személynek negatív teszteredményt kell felmutatnia. Ugyanez a feltétel vonatkozik az Azori-szigetekre is, Madeirára 11. éves kortól kér tesztet.

A beoltott személyek sem kivételek

A COVID-19 ellen beoltott személyek nem mentesülnek a negatív teszt és a karantén kötelezettsége alól.

A teljes védettséget igazolni kell az uniós digitális Covid-igazolással, valamint csak az EMA által jóváhagyott vakcinákat fogadják el.

Feltételek azoknak, akik átestek a koronavíruson

Azok a személyek sem mentesülnek a negatív teszt bemutatása alól, akik az elmúlt 180 napnál nem régebben estek át a COVID-19-en.


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 7 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 7 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
Kérjük, értékelje ezt a cikket.
Kattintson a megjegyzésre

"Boldogságot pénzért venni nem lehet, de repülőjegyet igen, és az már majdnem ugyanaz." Az utazásba gyorsan beleszerettem, még talán gyerekkoromban, majd az egyetemi tanulmányaim során a Repjegykirály csapatában találtam magam. Ha időm engedi, imádok új helyeket felfedezni, de számomra Olaszország a legnagyobb szerelem, ahova mindig nagy lelkesedéssel térek vissza.

To Top