Connect with us

Hírek

Az USA novemberben megnyitja határait az EU-ból és az Egyesült Királyságból érkező oltott turisták előtt

Az USA novemberben megnyitja határait az EU-ból és az Egyesült Királyságból érkező oltott turisták előtt

A legfrissebb információk szerint az USA már novemberben megnyitja határait az Európai Unióból és Nagy-Britanniából induló, teljesen oltott turisták előtt. Az Egyesült Királyság és az EU országai mellett az Egyesült Államok megnyitja határait Írország, Kína, Irán, Brazília, Dél-Afrika és India előtt is.

Advertisement

A Fehér Ház még tegnap bejelentette, hogy a külföldi turistáknak a vakcina igazolás mellett egy 72 óránál nem régebbi negatív tesztre is szükségük lesz. Az érkezés után így nem kell karanténba vonulniuk. Bizonyos kivételek mellett is be lehet majd utazni, például azoknak a gyermekeknek, akik még nem kaphatták meg az oltást. A Fehér Ház koronavírus koordinátora, Jeff Zients szerint az új szabályok november elején lépnek életbe.

Az Egyesült Államok Betegségmegelőzési és Járványügyi Központja (CDC) kapcsolattartó parancsot ad ki, amely adatgyűjtésre kötelezi légitársaságokat, például telefonszámot, e-mail címet és egyéb információkat kell majd begyűjteniük az utasoktól. Így tudják informálni azokat, akik esetleg COVID-19-pozitív személlyel kerültek kapcsolatba.

Milyen oltásokat ismer el az USA?

A legutóbbi változások csak a légi közlekedésre vonatkoznak, és nem érintik a szárazföldi határszintű intézkedéseket. Azok, akik legalább két hete megkapták a Pfizer vagy a Moderna vakcina második adagját vagy a Johnson & Johnson vakcina egyetlen adagját, teljesen oltottnak számítnak.

A Fehér Ház illetékesei szerint az Egyesült Államok, amely a világjárvány idején lezárta határait a világ nagy része előtt, váratlanul azt tervezi, hogy fokozatosan megnyitja a határait. Joe Biden amerikai elnök adminisztrációja elismeri a nemzetközi utazások fontosságát, és “biztonságos és fenntartható módon” szeretné újra fogadni a külföldről érkező látogatókat – közölte a Fehér Ház.

A nyitásra valószínűleg az Európai Bizottság, az egyes országok, a légitársaságok és az utasok nyomására kerül sor, akik már tavaly óta próbálnak lobbizni a transzatlanti járatok biztonságos újranyitása mellett. Tegnap, az Európai Bizottság elnöke, Ursula von der Leyen felszólította az Egyesült Államokat, hogy szüntessék meg az európai utasok területére való beutazási tilalmát az új koronavírus-járvány miatt.

Ellenkező irányban szabadabb az utazás az oltottak számára. Az Európai Unió júniusban nyitotta meg kapuit az Egyesült Államokból érkező utazók előtt, akik bizonyítékkal rendelkeznek az oltásról, vagy negatív a tesztjük. Ez a mediterrán országok, például Görögország, Spanyolország és Olaszország lobbitevékenységének eredménye, amelyek félnek az újabb nehéz járványévtől.

Éppen ellenkezőleg, az uniós polgárokra novemberig kiterjedt korlátozások vonatkoznak. Kivételt csak az amerikai állampolgárok és az amerikai állampolgárok közeli hozzátartozói, diplomaták vagy nemzetközi szervezetek alkalmazottai jelentenek.


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 3 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 3 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
5/5 - (1 vote)
Kattintson a megjegyzésre

"Boldogságot pénzért venni nem lehet, de repülőjegyet igen, és az már majdnem ugyanaz." Az utazásba gyorsan beleszerettem, még talán gyerekkoromban, majd az egyetemi tanulmányaim során a Repjegykirály csapatában találtam magam. Ha időm engedi, imádok új helyeket felfedezni, de számomra Olaszország a legnagyobb szerelem, ahova mindig nagy lelkesedéssel térek vissza.

Kedvezmények

Röphírek

Utazási hírek és ajánlatok

Bangkok a főszezonban! Retúr repjegy Bécsből 209 900 Ft-ért https://t.co/8I8tbPxdPXMennyi ideje jött ki ez a hír? 2 hét
Kiruccannál? Dubaj lett a világ legkeresettebb úti célja https://t.co/vT5InIPac0Mennyi ideje jött ki ez a hír? 2 hét
Zanzibár Bécsből az Etihad légitársasággal 219 900 Ft-ért https://t.co/69O2ejoLFkMennyi ideje jött ki ez a hír? 2 hét
NAP AJÁNLATA: 4 napos utazás Dubajba 5* luxushotelben 219 900 Ft-tól https://t.co/9qpTT1FFQTMennyi ideje jött ki ez a hír? 2 hét
Szicília kincsei – Palermo, Catania, Trapani https://t.co/uBBJ8VMDK8Mennyi ideje jött ki ez a hír? 3 hét
Málta minden belépési intézkedést eltörölt. Foglald le repjegyed 19 900 Ft-tól https://t.co/Wz9vzQl1SLMennyi ideje jött ki ez a hír? 3 hét
Kora nyári tippek: az imádott olasz tengerpart https://t.co/ixNe8gzHZ0Mennyi ideje jött ki ez a hír? 3 hét
Cseréld le a tengert tóra! 7 gyönyörű nyaralás Európában https://t.co/BaXZvzPYhkMennyi ideje jött ki ez a hír? 3 hét
Minden, amit tudnod kell a dubaji utazásod előtt (repjegyek, szállás, tippek) https://t.co/zljnsyhFKBMennyi ideje jött ki ez a hír? 3 hét
Szardínia retúrjegy Budapestről már 23 550 Ft-tól! https://t.co/HlhTI2ilivMennyi ideje jött ki ez a hír? 3 hét
1 2 3 5

Mai kedvencek

Ajánljuk:

Advertisement
Advertisement
To Top