Connect with us

Hírek

Az USA december 6-tól szigorítja a belépési feltételeket. 24 óránál nem régebbi negatív tesztet kérnek

Az USA december 6-tól szigorítja a belépési feltételeket. 24 óránál nem régebbi negatív tesztet kérnek

Az USA szigorítani fogja belépési feltételeit az omicron új variáns miatt. Erre 2021. december 6-tól, hétfőtől kerül sor. Indulás előtt az USA-ba az utasoknak negatív koronavírus-tesztet kell felmutatniuk, amely nem lehet régebbi 24 óránál.

Advertisement

24 óránál nem régebbi teszt az indulás előtt

A Fehér Ház által javasolt új intézkedések szerint, a légi úton érkezőknek az indulás előtt 24 óránál nem régebbi tesztre lesz szükségük.

Az új utazási korlátozások így csak néhány héttel azután változnak, hogy az Államok megnyitották határait a teljes oltással rendelkezők előtt.

Belépési feltételek december 5-ig:

Az USA november 8-án nyitotta meg határait az Európai Unióból és Nagy-Britanniából érkező, teljesen oltott turisták előtt. Ezt az információt a Fehér Ház is megerősítette. Az új rendszer bevezetése körülbelül másfél éves időszakot zár le.

A Fehér Ház bejelentése szerint, a külföldi turistáknak az oltási igazolás mellett egy 72 óránál nem régebbi negatív tesztre is szükségük lesz. Az érkezés után így nem kell karanténba vonulniuk. Bizonyos kivételek mellett is be lehet majd utazni, például azoknak a gyermekeknek, akik még nem kaphatták meg az oltást.

Az Egyesült Államok Betegségmegelőzési és Járványügyi Központja (CDC) kapcsolattartó parancsot ad ki, amely adatgyűjtésre kötelezi légitársaságokat, például telefonszámot, e-mail címet és egyéb információkat kell majd begyűjteniük az utasoktól. Így tudják informálni azokat, akik esetleg COVID-19-pozitív személlyel kerültek kapcsolatba.

Melyik oltásokat ismeri el az USA?

Azok, akik legalább két hete megkapták a Pfizer vagy a Moderna vakcina második adagját vagy a Johnson & Johnson vakcina egyetlen adagját, teljesen oltottnak számítnak. Az AstraZeneca, a Sinopharm és a Sinovac oltást is elismerik majd.

Az USA a belépéskor az alábbi oltóanyag-gyártóktól fogadja el a védőoltásokat:

AstraZeneca
Johnson & Johnson

Modern
Pfizer-BioNTech
Sinopharm
Sinovac

Azok az utasok, akik orosz Szputnyik vakcinával vagy az indiai Covaxin-nal lettek beoltva, nem utazhatnak az USA-ba oltási bizonyítvánnyal.

A nyitásra valószínűleg az Európai Bizottság, az egyes országok, a légitársaságok és az utasok nyomására kerül sor, akik már tavaly óta próbálnak lobbizni a transzatlanti járatok biztonságos újranyitása mellett. Tegnap, az Európai Bizottság elnöke, Ursula von der Leyen felszólította az Egyesült Államokat, hogy szüntessék meg az európai utasok területére való beutazási tilalmát az új koronavírus-járvány miatt.

Ellenkező irányban szabadabb az utazás az oltottak számára. Az Európai Unió júniusban nyitotta meg kapuit az Egyesült Államokból érkező utazók előtt, akik bizonyítékkal rendelkeznek az oltásról, vagy negatív a tesztjük. Ez a mediterrán országok, például Görögország, Spanyolország és Olaszország lobbitevékenységének eredménye, amelyek félnek az újabb nehéz járványévtől.

Akciós repjegyek az USA-ba


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 3 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 3 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
5/5 - (1 vote)
Kattintson a megjegyzésre

"Boldogságot pénzért venni nem lehet, de repülőjegyet igen, és az már majdnem ugyanaz." Az utazásba gyorsan beleszerettem, még talán gyerekkoromban, majd az egyetemi tanulmányaim során a Repjegykirály csapatában találtam magam. Ha időm engedi, imádok új helyeket felfedezni, de számomra Olaszország a legnagyobb szerelem, ahova mindig nagy lelkesedéssel térek vissza.

Kedvezmények

Röphírek

Utazási hírek és ajánlatok

Barcelona retúrjegy Budapestről most 13 715 Ft-tól https://t.co/4XK9g9CaLdMennyi ideje jött ki ez a hír? 9 óra
Közvetlen járat New Yorkba az Austrian Airlines-szal 154 900 Ft-ért https://t.co/CvuI4zUBEIMennyi ideje jött ki ez a hír? 11 óra
NAP AJÁNLATA: Családbarát nyaralás Egyiptomban? 5*-os pihenés Makadi Bay-en 138 295 Ft-ért https://t.co/2Nxnl0d3r7Mennyi ideje jött ki ez a hír? 1 nap
Isztambul a Pegasus Airlines légitársasággal, repjegyek Budapestről 35 900 Ft-ért! https://t.co/RS2VLkRX8TMennyi ideje jött ki ez a hír? 1 nap
Ínycsiklandozó Bologna Budapestről már 7 840 Ft-tól https://t.co/Y5WTTXaPRcMennyi ideje jött ki ez a hír? 1 nap
NAP AJÁNLATA: Tenerife all inclusive ellátással most 149 900 Ft-tól https://t.co/u9MzKILzIbMennyi ideje jött ki ez a hír? 4 nap
5 ingyenes program az Emirates-től (Burj Khalifa, Dubai Fountain és sok más) https://t.co/vJp1kvZSfpMennyi ideje jött ki ez a hír? 4 nap
Az USA december 6-tól szigorítja a belépési feltételeket. 24 óránál nem régebbi negatív tesztet kérnek https://t.co/fQddTw0vFMMennyi ideje jött ki ez a hír? 5 nap
Lombardia rejtett gyöngyszeme, Bergamo https://t.co/wmXhF0ImMHMennyi ideje jött ki ez a hír? 5 nap
Egyiptom és a Maldív-szigetek is elfogadja a magyar védettségit https://t.co/abHGl7eaB7Mennyi ideje jött ki ez a hír? 1 hét
1 2 3 5

Mai kedvencek

Ajánljuk:

Advertisement
Advertisement
To Top