Connect with us

Hírek

Imádni fogjuk az USA legújabb nemzeti parkját

Imádni fogjuk az USA legújabb nemzeti parkját

Amerika gyönyörű, méltán világhírű nemzeti parkjait évről évre turisták és természetbarátok milliói keresik fel… Az USA legújabb nemzeti parkját pedig mind imádni fogjuk. A park több mint 70 000 hektárnyi területet ölel fel és nem csak kulturális, de természettörténeti szempontból is gazdag. Íme a New River Gorge…

Az Egyesült Államok páratlan nemzeti parkjaiban korallzátonyok, vulkánok és csodás természeti képződmények, valamint ritka növény-és állatfajok, és persze az amerikai őslakosok kulturális kincseit őrző területek egyaránt megtalálhatók.

A Nyugat-Virginiában található New River Gorge névre keresztelt park régóta népszerű sziklamászó és vadvízi evezős célpont volt, most azonban hivatalosan is nemzeti parkká avatták, köszönhetően egy koronavírus miatti mentőcsomagnak. A terület főként sekély folyójáról ismert, amely egyes helyeken 1000 méter magas homokkő-sziklákon vág át – a legtapasztaltabb raftingosok is találhatnak itt kihívást.

usa legújabb nemzeti parkja

A mentőcsomagnak köszönhetően a sziklákon most több mint ezerötszáz megmászható útvonalat alakítottak ki a profi és a kezdő hegymászók számára, de a bringásoknak is tartogatnak izgalmakat a húsz kilométernyi hegyikerékpár-szakasszal.

Emellett látogatóközpontot és vadászatra alkalmas, mintegy 65 ezer hektárnyi területet is találhatunk erre. A vidéken a fehérfarkú szarvas, a folyami vidra és a fehérfejű rétisas a rendszeresen felbukkanó vadak közé tartozik. Joe Manchin szenátor szerint ez lehet Nyugat-Virginia egyik legértékesebb játszótere és legnagyobb turisztikai látványossága. Ha kedved lenne idén felfedezni, a terület körülbelül egyórányi autóútra található a nyugat-virginiai Charleston városától.

usa legújabb nemzeti parkját
usa legújabb nemzeti parkját

Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 3 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 3 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
5/5 - (1 vote)
Kattintson a megjegyzésre
To Top