Connect with us

Hírek

Újdonságok a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren!

Újdonságok a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren!

2020-tól új fejezet kezdődik a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér életében. Hogy ebből mit látunk, tapasztalunk majd mi egy-egy utazás alkalmával, alább láthatjátok. Cikkünkben összegyűjtöttük számotokra a legfontosabb újdonságokat és híreket a budapesti repülőtér életéből.

Advertisement

A 2019-es év új rekordokkal – a repülőtér történetében először, több mint 16 millió utas fordult meg, a fel és leszállások száma pedig meghaladta a 122 ezret. A 2020-as év ennél is több újdonsággal szolgál majd. Öveket becsatolni és kezdjünk is olvasni!

Új év, új fejezet: megnyílt az új utasbeszállító csarnok!

Teljes kapacitással üzemel a január 15-én, szerdán megnyitott új utasmóló a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. A fapados járatok utasai ezentúl európai körülmények között várakozhatnak. Az új, 11 500 négyzetméteres utasmólóban 8 normál gyalogos és 6 buszos beszállókapu mellett étel és italvásárlási lehetőség, 3 mosdóblokk, valamint egy dohányzóterasz is szolgálja majd az utasok kényelmét. Ezentúl nem kell a betonon át megközelíteni a hírhedt bádogkarámot, ahol eddig a beszállókapuk helyet kaptak.

„Az épület világos, a nyomasztó betonfalak helyett minkét oldalon végig üveg, a mennyezeten sem a szokásos parkolóházi üveggyapotba bugyolált koszos szellőzőcsövek lógnak, a natúr fa, sötét szürke szellőzők és ledes lámpák miatt leginkább egy modern IKEA-konyhára emlékeztet a látvány” – osztotta meg az Index egyik tudósítója a benyomásait.

A Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülõtér kettes termináljának új, fapados járatokat kiszolgáló utasmólója az átadás napján, 2020. január 15-én. MTI/Kovács Tamás

Az első vállalati váró

A fapados légitársaságok utasainak szóló újdonság mellett, a Budapest Airport területén működő várók közül a február 12 – én átadott Tungsram Lounge mérföldkő a repülőtér életében. Az új váró a 2A Terminál A8-as beszállókapuja mellett kapott helyet – a reptéren ez az első vállalati váró. A 72 négyzetméteres, 15-20 ember befogadására képes helyet modern belsőépítészeti megoldásokkal tették még szebbé. A váró minden reggel 5:30 és 21:00 között tart nyitva. Ugyanakkor jó ha tudjuk, hogy csak meghívott, VIP vendégek vehetik igénybe, akik a lounge-on belül felszerelt exkluzív tárgyalóban is lefolytathatják üzleti megbeszéléseiket. A váró üzemeltetéséért a Malév Ground Handling felel, ők gondoskodnak az étel és ital széles választékáról. A javarészt magyar gasztrokultúrát felsorakoztató ételek modern finger food jellegű formában fogyaszthatók. Jörg Bauer, a Tungsram Group elnök-vezérigazgatója a megnyitó napján így nyilatkozott:

“Professzionális és innovatív megoldásokat kínálunk ezért magától értetődő volt az ötlet, hogy innovációt hozunk abba, ahogy nemzetközi ügyfeleinknek megmutatjuk, hirdetjük magunkat. Ezért fejlesztettük ezt a várót, ahol ügyfeleink tölthetik kényelmesen a várakozási időt gépük indulásáig.

Az új vállalati váró a megnyitó napján.

A Korean Airlines első cargo járata már Budapesten!

Az mellett, hogy Dél-Korea nemzeti légitársasága 2020. május 23. és október 17. között hetente három alkalommal szezonális járatot is üzemeltet majd Szöul és Budapest között, megérkezett az első áruszállító is. A Korean Air Cargo járatai minden pénteken és vasárnap közlekednek majd a két város között. Az első utat egy 7 éves Boeing 777F gép teljesítette, amely közel 40 tonna árut szállított fedélzetén. Rolf Schnitzler, a Budapest Airport vezérigazgatója az ünnepélyes járatfogadáson azt mondta, az új járat bizonyítéka a két ország kiváló kereskedelmi kapcsolatának.

Ünnepélyes szalagvágás a budapesti repülőtér Cargo City árukicserélő központjának forgalmi előterén 2020. február 21-én. (Fotó: AIRportal.hu)

Korean repjegyek Budapestről

Kattintson a megjegyzésre

Sziasztok! Bianka vagyok, a Comenius Egyetem végzős hallgatója. Életfilozófiám, hogy a kreativitás minden dolog alapja. Mindennek a jó oldalát keresem, tudatos optimistának tartom magam. Kultúra rajongó vagyok, szeretem az irodalmat és a balettet. Szeretek kirándulni, új embereket, helyeket megismerni, az olasz konyhát, szinte minden desszertet… Jógázom, és szinte mindig pötyögök valamit a klaviatúrán.

Röphírek

Utazási hírek és ajánlatok

Utazz a zöld zónába: Spanyolország repjegyek 11 070 Ft-tól! https://t.co/wpIZzFVZpIMennyi ideje jött ki ez a hír? 6 óra
Ciprusra utazók figyelmébe: a beutazás feltételeiről! https://t.co/XJ3G9q8doIMennyi ideje jött ki ez a hír? 9 óra
NAP AJÁNLATA: Nyaralj a ciprusi tengerparton 75 900 Ft-tól! https://t.co/qAZdJpgRR2Mennyi ideje jött ki ez a hír? 10 óra
Magyarország szigorítja az országba történő belépés szabályait! https://t.co/1f4J8Noj1MMennyi ideje jött ki ez a hír? 2 nap
Törökországban nyaralnál? Megteheted! Július 15-től újra repül Budapestre a Turkish! https://t.co/OuhvwMdukkMennyi ideje jött ki ez a hír? 3 nap
Egyedülálló olasz kincsek elsőrangú utazási csomagokban! https://t.co/Ic0NXAABhzMennyi ideje jött ki ez a hír? 4 nap
NAP AJÁNLATA: Kikapcsolódás a felhők között 35 900 Ft-tól https://t.co/tlKQIDk9VZMennyi ideje jött ki ez a hír? 5 nap
Friss: július 16-tól újra repül Budapest és London között a British Airways! https://t.co/tj5swD3koSMennyi ideje jött ki ez a hír? 5 nap
Görög repjegyek a főszezonban most 9 900 Ft-tól! https://t.co/OQhutUSAk6Mennyi ideje jött ki ez a hír? 5 nap
European Best Destination – top 15! Vedd nyakadba Európát! https://t.co/YqLjQcxxCVMennyi ideje jött ki ez a hír? 6 nap
1 2 3 5

Mai kedvencek

Ajánljuk:

Advertisement
Advertisement
To Top