Connect with us

Hírek

Újdonság a dohai repülőtéren – 6000 négyzetméteres trópusi kert

Újdonság a dohai repülőtéren – 6000 négyzetméteres trópusi kert

A következő fázisba lépett a dohai Hamad nemzetközi repülőtér régóta várt bővítési projektje. Ez a repülőtér területeinek bővítését és egy hatalmas trópusi kert megnyitását jelenti.

A nemrég kibővített repülőtéri terminál szívében található The Orchard egy 6000 négyzetméteres fedett trópusi kert. Az 575 négyzetméteres víztartály a repülőtér egyik fő látványossága lesz. A bővítésnek köszönhetően a repülőtér ma már évi több mint 58 millió utast tud fogadni. Exkluzív fotókat hozunk a helyszínről.

The Orchad

Így néz ki az Orchard, egy dzsungel a dohai repülőtér közepén

A Dohanews portál szerint, a megnyugtató légkört elősegítő természetes fény hatására a terület egyedi kialakítása lehetővé teszi, hogy a fák és a növények könnyen alkalmazkodjanak a beltéri körülményekhez, és boldoguljanak a repülőtéren belül.

The Orchad

Az Orchard lényegében egy 6000 négyzetméteres fedett trópusi kert. Több mint 300 fát és 25 000 növényt tartalmaz a világ erdőiből.

The Orchad

Még nincs teljesen kész

A következő, 2023 elején kezdődő szakaszban évente több mint 75 millióra bővül a Hamad repülőtér kapacitása, és két új csarnokot építenek a jelenlegi terminálon belül.

The Orchad

A dohai Hamad nemzetközi repülőtér 2021-ben nyerte el a világ legjobb repülőtere címet. A többszörös győztest – a szingapúri Changi repülőteret – is legyőzte. Sőt, más kategóriákban is első helyezést ért el.

A dohai repülőtér az otthona a közelmúltban legjobb légitársaságnak választott Qatar Airwaysnek. A címet a Skytrax ügynökség ítélte oda, amely rendszeresen értékeli a légitársaságokat különböző kategóriákban.

TOP 10 repülőtér rangsora 2021-ben:

 1. Doha Hamad
 2. Tokiói Haneda
 3. Szingapúr Changi
 4. Szöul Incheon
 5. Tokiói Narita
 6. München
 7. Zürich
 8. London Heathrow
 9. Kansai
 10. Hong Kong

Forrás: Dohanews.co


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

 • 3 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 3 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
 • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
 • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
Kérjük, értékelje ezt a cikket.
Kattintson a megjegyzésre

"Boldogságot pénzért venni nem lehet, de repülőjegyet igen, és az már majdnem ugyanaz." Az utazásba gyorsan beleszerettem, még talán gyerekkoromban, majd az egyetemi tanulmányaim során a Repjegykirály csapatában találtam magam. Ha időm engedi, imádok új helyeket felfedezni, de számomra Olaszország a legnagyobb szerelem, ahova mindig nagy lelkesedéssel térek vissza.

Kedvezmények

Röphírek

Utazási hírek és ajánlatok

5* OBLU Select Lobigili: stílusos és modern butikhotel a pároddal töltött gondtalan pillanatokhoz https://t.co/8H4hZ5puzRMennyi ideje jött ki ez a hír? 11 óra
Túráznál a Kanári-szigeteken? Fuerteventura 5 legjobb útvonala https://t.co/qJxDnxV2rmMennyi ideje jött ki ez a hír? 11 óra
UTOLSÓ HELYEK: Etihad Airways repjegyek 214 900 Ft-tól! Seychelle-szigetek, Maldív-szigetek… https://t.co/glV5rHvkfqMennyi ideje jött ki ez a hír? 14 óra
India eltörölt minden korlátozást. Teszt, oltás és karantén nélkül utazhatunk https://t.co/lmHZ2PUcvxMennyi ideje jött ki ez a hír? 4 nap
Trópusi Srí Lanka most akár 279 900 Ft-tól https://t.co/jsuyVZfrHDMennyi ideje jött ki ez a hír? 4 nap
Ismerd meg Nápoly környékét közelebbről! Retúrjegy 16 345 Ft-tól https://t.co/DJdRk7CUOVMennyi ideje jött ki ez a hír? 4 nap
A napsütötte Andalúzia több a hosszú partoknál https://t.co/oXRqKlwErfMennyi ideje jött ki ez a hír? 4 nap
Lanzarote olyan, mintha nem is ezen a bolygón lenne. Mit is kell tudni róla? https://t.co/UT5vcsRW9sMennyi ideje jött ki ez a hír? 5 nap
BLACK FRIDAY: Abu Dhabi repjegyes utazás, 4*hotellel és reggelivel 170 900 Ft-tól https://t.co/OeAypEMl1SMennyi ideje jött ki ez a hír? 6 nap
Mallorca retúrjegy már 19 445 Ft-tól https://t.co/b15JqX73ogMennyi ideje jött ki ez a hír? 6 nap
1 2 3 5

Mai kedvencek

Ajánljuk:

Advertisement
Advertisement
To Top