Connect with us

Király repjegyek

Újdonság a Turkish Airlines légitársaságtól: Sardzsa emírség

A harmadik legnagyobb emírség, 1,1 millió lakossal és olyan szomszéddal büszkélkedhet, mint a fényűző Dubai. Így is jellemezhetnénk Sardzsát (Sharjah). A Turkish Airlines új, rendszeres járatát 2019. április végétől próbálhatod ki egy kényelmes átszállással Isztambulban. De miért se hagyhatod ki? A Turkish Airlines fedélzetén szuper szolgáltatások, 20 kg feladott poggyász, sőt a repjegy ára tartalmaz egy kevésbé ismert, de annál jobb várost is. Látogasd meg Sardzsát, amely mostanáig Dubai árnyékában bújt meg.

Két part

Míg a többi emírségnek csak egy van, addig Shardzsának mind a Perzsa-, mind az Omán-öbölben húzódik partvonala.

Az arab világ kulturális központja

Sardzsa a Sharjah Emirség fővárosa, és rendkívül gazdag múzeumokban. Népszerű látnivalói közé tartozik az Iszlám Civilizáció Múzeuma, a Természettudományi és Botanikai Múzeum, a Kulturális Örökség Múzeuma, a Kalligrafikus Múzeum és még sorolhatnám. A városban minimum húsz fantasztikus múzeum várja a látogatókat.

Szigorú szabályok

Sardzsát tartják a legkonzervatívabb és a legszigorúbb Emírségnek. A helyi törvények meghatározzák, mit lehet, és mit nem lehet viselni, az illemtörvényt még 2001-ben fogadták el. Azóta szigorúan ellenőrzik a betartását, és egyaránt érvényes a helyiekre és a turistákra is.

A közterületeken, de a bevásárlóközpontokban is tilos a férfiaknak rövidnadrágot viselni, szintén tilos a fedetlen váll és mellkas. A nőknek tilos olyan ruhát viselni, ami nem fedi a vállakat, a felső karokat, a hasrészt, a hátat és a térdet. Ezenkívül olyan ruhát sem viselhetnek a hölgyek, amelyek túlságosan hangsúlyozzák a test vonalait.

Másrészt a legtöbb hotelkomplexum területére ezek a törvények nem vonatkoznak, csak a hotelen kívül kell ügyelni az öltözködésre.

Ideális körülmények a vízi sportokhoz

Sardzsa ideális vízi sportok szerelmeseinek. A part tele van gyönyörű lagúnákkal, öblökkel, kikötőkkel, ideális a wind surfingre, vízisíelésre és egyéb sportokra. A snorkeling és a búvárkodás különösen népszerű.

Nyaralás alkohol nélkül? Nem teljesen

Különösen fontos megjegyezni, hogy az Emírségek szigorú szabályai gyakran a luxus szállodák kapuin túl lépnek életbe. Ez vonatkozik az öltözködésre, de az alkoholfogyasztásra. A hotel bárjában gond nélkül megihatsz egy-két pohárral, de ha ez nem lenne elég, Dubai mindössze 20 percnyi taxi útra fekszik és ott aztán folytatódhat a szórakozás.

Budapest – Sardzsa – Budapest 83.900 Ft    FOGLALD LE ITT

Újdonság a Turkish Airlines légitársaságtól: Sardzsa emírség
5 (100%) 1 vote[s]

Continue Reading
Kattintson a megjegyzésre

Legnépszerűbb (TOP 5)

Ajánljuk:

Király repjegyek

CSÖKKENT AZ ÁR: Krabi a főszezonban 149 900 Ft-ért

Szerző június 17, 2019

Király repjegyek

Dolce Vita Bariban már 31 940 Ft-ért

Szerző június 17, 2019

Király repjegyek

Qatar Airways akció: Goa Budapestről 129 900 Ft-ért

Szerző június 14, 2019

Király repjegyek

10+1 ok miért nyaralj a Maldív-szigeteken!

Szerző június 13, 2019
Advertisement
Advertisement
To Top