Connect with us

Király repjegyek

A Turkish Airlines-t minden idők legnagyobb költözése várja

Pár héten belül megnyílik Isztambul legújabb, harmadik reptere. A Turkish Airlines, az ország nemzeti fuvarozója pedig a bázisát készül áthelyezni az Atatürk repülőtérről. Ezért a légiközlekedés rajongói már most bejelölték és várva várják október 29-30 napokat. A tisztviselők szerint ez lesz a legnagyobb művelet a repülés történetében, amihez a Turkish Airlines 15 000 autó és 5000 teherautó segítségét fogja használni.

Az összetett művelet következetes tervezést és előkészületeket igényel. A vállalat vezetője szerint, kulcsfontosságú szerepet játszik a megfelelő tréning. A Turkish Airlines pilótái több száz fel- és leszállást gyakorolnak be az új repülőtéren. A nagy nap előtti előkészítő munkálatok a cég többi tagját is érintik, számokban ez 33 000 alkalmazottat jelent.

Az új repülőtéren hatalmas helyet kapott a Turkish légitársaság, 664.000 négyzetméterre számíthat, és egy különleges 10.000 négyzetméteres szalonra is. Az új repülőtér ambíciói, ami mellesleg az európai oldalon fekszik, elég meredekek. Miután elkészült, a világ legnagyobb területű reptere lesz és ami az utasok számát illeti, az első három legforgalmasabb repülőterei közé fog tartozni. Az első fázisban évente 90 millió utast szállítanak majd, 2023-ra pedig ezt a számot 150-250 millióra becsülik.

Az új repülőteret Recep Tayyip Erdogan török elnök idén júniusban már tesztelte. Az első hivatalos járat október 31-én száll fel Ankarába. Majd követik az első nemzetközi járatok Azerbajdzsánba és Ciprus török részére.

A reptér természetesen remek szolgáltatásokkal és több száz duty-free üzlettel készül. Isztambul központjába várhatóan 26 perc alatt juthatunk be.

Kép forrása: turkishairlines.com

Kattintson a megjegyzésre
To Top