Connect with us

Magazin

A Turkish Airlines business osztálya: izgalmas, kényeztető és ízletes

A Turkish Airlines business osztálya: izgalmas, kényeztető és ízletes

Hiszel az első benyomás erejében? Mennyire fontos az neked, hogy a repülőgép személyzete professzionális, talpraesett és őszintén kedves legyen? Nagyon? Akkor mit szólnál egy olyan kényeztető légtéri élményhez, amelyet a Turkish Airlines business osztálya kínál? De ha netalántán azt gondolnád, hogy az egyedüli fegyverük a vendégszeretetük, akkor ezt gyorsan verd is ki a fejedből. És olvass tovább.

A Turkish Airlines business osztálya ilyen előnyöket jelent fedélzeten kívül is

Az utazás egy komplex, összetett dolog, attól függetlenül, hogy rekreáció vagy munka-e a célja. A kényelem a repülőgépben nemcsak a cseresznye a tortán, hanem nagyon fontos és hatással van szinte az egész kiruccanásra. De ez a tényező sem lehetne annyira erős, ha fáradtan, nyúzottan, idegesen esnél be a fedélzetre. Oda szeretnénk kilyukadni, hogy amennyiben a Turkish Airlines business osztályára szól a repülőjegyed, akkor a kivételesség érzését már a repülőtéren is élvezheted, az egyik üzleti váróban (business váróban). Például egy pohár minőségi pezsgő mellett. De erről többet is olvashatsz majd a következő bekezdésben.

A Turkish Airlines business osztályán utazók automatikusan elsőbbségi beszállást kapnak. Ami a poggyászt illeti, a limitek természetesen másak, mint a turista osztályban. Sokkal több dolgot vihetsz tehát magaddal. Ezenkívül, az utazás után jóval hamarabb hozzájutsz a bőröndödhöz az elsőbbségi poggyász jelzésnek köszönhetően.  

Múzeumban vagyok? Majdnem. Az Isztanbuli üzleti váróterem

Nem kell, hogy szenvedélyes nagyutazó légy ahhoz, hogy legalább hallásból ismerd az új isztambuli repülőteret. Óriási, fényűző, lélegzetelállító. Ezek a jellemzők szinte tökéletesen illenek arra a váróteremre is, melyet ezen a reptéren nyitott a Turkish Airlines légitársaság. Hiszen nézzük csak meg ezeket a számadatokat: területe 5 600 m² és 765 fő befogadására képes.

A legmeglepőbb azonban az a tény, hogy egy felejthetetlen élmény megteremtése érdekében a légitársaság úgy döntött, hogy együttműködik az Istanbul Modern céggel, és egyesíti a business váróját egy 130 m²-es múzeummal. Indulás előtt az utasok elfogyaszthatnak valami finomat vagy akár még zuhannyal is készülhetnek a repülésre. A gyerekekről sem feledkeztek meg természetesen, számukra külön „játszóteret” rendeztek be.

Masszázs a felhők között

A Turkish Airlines az üléseiben négy dolgot emel ki: maximális kényelem, „én-idő” masszázzsal, komfortos alvás és munka/szórakozás lehetősége.

Kezdjük a legfontosabbal: az alvással. Az ülések állíthatók, ha éppen arra van kedved, akkor a sajátodat teljesen vízszintesre állíthatod. Éjszakára kapsz egy takarót és egy párnát, sőt, még egy pár zoknit is, mely a kényelmi csomag része (ez még tartalmaz füldugót, ajakbalzsamot és alvómaszkot is).

Ezenkívül, úgy tűnik, hogy a Turkish Airlines légitársaság őszinte és komoly szándéka az, hogy a repülőgépből frissen szállj ki, felkészülve az új élményekre. Mivel a business osztály üléseit ellátta masszázsfunkcióval is. De más eszközök is emelik a komfortérzés mértékét, például az olvasólámpa vagy a privát tér kialakításának lehetősége.

A Turkish Airlines üzleti osztálya üléseinek legfontosabb jellemzői:

• módosíthatók, 193 cm-es ágyra állíthatók,

• egyedi vezérlőpanel,

• olvasólámpa,

• masszázsfunkció,

• állítható és forgó étkezőasztal,

• konnektor,

• privát tér elkülönítésének lehetősége könyökszintig.

Ételek minőségi összetevőkből

A török konyha a legízletesebbek közé tartozik az egész világon. De a Turkish Airlines járatain „nemzetközi ízeket” is felszolgálnak. Porcelán tányérokon, hogy el ne felejtsük. Az ételeket tapasztalt séfszakácsok készítik el, a légitársaság „flying chefs”-nek nevezi őket (repülő séfek).

A menü az úti cél és a repülés ideje szerint változik. Ha nemzetközi járaton ülsz a business osztályon, akkor közvetlenül az indulás előtt egy aperitif dobja fel a hangulatodat. Éjjeli interkontinentális járatokon te magad határozhatod meg, hogy pontosan mikor kívánod elfogyasztani az egyes fogásokat.

Gyerek vagy zeneőrült. Mindenki jól szórakozhat

Az igényes fedélzeti szórakoztató rendszer egyik mérvadója a filmek színes kínálata. A Turkish Airlines business osztályán sincs ez másképpen, klasszikus és aktuális kinematográfiai darabok közül válogathatsz.

Ezenkívül, a Turkish Airlines az Universal Music Group társasággal együttműködve állította össze speciális zenei platformját, melyet My Music Planet-nek neveztek el. Ez a zenegyűjtemény több mint 750 000 darabot tartalmaz több mint 3500 előadótól, valamint élő koncerteket vagy színfalak mögötti felvételeket.

Persze a legfiatalabb utasokról sem szabad megfeledkezni. A szórakoztató rendszer filmeket, játékokat és TV-programokat kínál külön a gyermekek számára.

A fényképek forrása: https://www.turkishairlines.com/


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 7 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 7 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
Kérjük, értékelje ezt a cikket.
Kattintson a megjegyzésre
To Top